BIST Direnç Geçmeyi Deneyebilir Mi?

29.11.2019 09:46
  •  A 

Eğer yurt dışı borsalarda kar satışları olmasa bu sorunun cevabı direk evet olurdu. Teknik olarak bakınca yaşanan düzeltme tamamlanmış ve stochasticler yukarı dönmüş güne de yükselişle başlanacak diye düşünürdüm. Yine aynı görüşteyim. Ama yurt dışı borsalar nedeniyle temkinli olmak gerekir diye de uyarmak istiyorum. Belki bugün için kısmi bir yükseliş sonrasında yeniden satışlarla karşılaşabiliriz.

Teknik olarak BİST 107.470 seviyesini görürse alıcıların daha da artığını görürüz. Bu durumda 108.224 direncini kırmayı deneyen bir BİST yaşanır görüşündeyim. Bu direncin kırılması halinde ilk etapta 110.500 civarlarına doğru yükselişin hızlandığı görülebilir. Üzerindeki olası dirençleri Destek-Direnç Tablomuzun detaylarında görebilirsiniz. 

Dün kapalı olan ABD piyasaları bugün yarım gün de olsa açılacaklar. O nedenle eğer ABD borsalarında satışların devamı gelirse ki, sanki kısmen öyle olacak. Bu durum bizim olası direnç kırma hevesimizi önümüzdeki haftaya da bıraktırabilir. 

Bu arada hisse bazlı odaklanmak daha önemli, ayrışmalar olabilir görüşümün karşılığını hisse hareketlerinde görüyorsunuz. Aslında hisse bazlı çok ciddi getirilerin yaşandığı güzel bir hafta geçirdik diyebilirm. Umarım ABD ile yaptırım konusunu çözer ve yolumuza bankaların da katılması ile çok daha hızlı devam ederiz.

Hepinize iyi bir seans ve güzel bir hafta sonu diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.11.2019
    09:45

    Tamam ekonomi de iyi değil. İşsizlik, faizler, enflasyon dünyanın faizsiz para bolluğu içinde olduğu bu dönemde bile hala çok kötü. Büyüme kısmen pozitife dönse de, Türkiye'nin sorunlarını aşması için yıllık ortalamada % 5'in ü... Devamı »

  • 26.11.2019
    09:28

    Dün sabah 07.30'da Ekotürk Tv.'ye skyp ile canlı bağlantımda, ABD borsalarında yükseliş yaşanabilir. Bunun etkisi ile haftaya alıcılı başlamasını beklediğim BİST, sonrasında kar satışları ile düzeltme yapabilir demiştim. Aynı düşüncemi düne ait beklenti yaz... Devamı »

  • 25.11.2019
    08:51

    Çin'in fikri mülkiyet konusunda ABD'nin isteklerine uygun davranması nedeniyle dünya borsalarında olumlu yansımalar görülüyor. ABD borsalarında haftaya yükselişlerle başlanacak görüntüsü var. Bu yükselişlerin devamı Destek-Diren&c... Devamı »

  • 22.11.2019
    08:42

    Düne ait ''Yaşanan Kar Realizasyonudur!'' başlıklı yazımın içeriği bugün de geçerli. Sadece 106.090 seviyesi görülecek olursa, BIST parabolic sar açısından satış yönlü bir sinyal verir. Bu olursa dünkü yazımda yer alan alt ... Devamı »

  • 21.11.2019
    09:23

    Düne ait beklenti yazımda 108.224 ara direncinin güçlü olduğuna, bu seviyeye yaklaştıkça kar satışlarının yapılmasının doğru olacağına, eğer geçecek olursa o zaman yeni alımlara yönelmek gerektiğine dikkat çekmiştim. Kar satışlarının beklenmesinin doğr... Devamı »