Dirençleri Yine Kıramadık!

15.11.2019 09:12
  •  A 

Zirve sonuçlarını duymadan özellikle 105.930 seviyesinde bulunan direnci yukarı kıramayacağımızı, bu direncin kırılması için riskli gündemlerde çözüm haberlerini duymamızın gerektiğini yazmıştım. Maalesef dediğim gibi de çıktı ve direnç seviyesi yine geçilemedi ve kar realizasyonlarının geldiğini gördük.

Bu durum çok normal. Çünkü ziyarete giderken hangi riskler varsa, sonrasında da aynı riskler karşımızda duruyor. Hiç birisi çözülmedi. Özellikle Halkbank, S-400 ve F-35 konularında çözüm ve uzlaşma haberleri duymadan da 105.930 direncinin kırılmasını beklemiyorum. Bu nedenle de benzer beklentilerle zirve öncesi alıma geçmiş olanlar, zirveden beklenen açıklamalar gelmeyince satışa geçtiler. 

Çin-ABD arasında da nahoş yönde gelen açıklamalarla dünya borsalarında da kar satışları vardı. Ama dün yine pozitif açıklamalar duyunca, özellikle ABD borsalarında ve Almanya DAX'da alıcıların geldiğini, ABD borsalarında zirve denemelerini görüyoruz. Bu nedenle bu alımlar bizim borsamıza da yansıyabilir. Ama yine de bizim risklerimizin dünya gündemi ile ilgisi pek yok. O nedenle kendimize özel riskleri ortadan kalkmadan yükselişten ziyade kar realizasyonlarını daha güçlü buluyorum. Yani büyümede dün gelen pozitif veri benim için şimdilik esas kriter değil. Bugün de Ağustos işsizlik rakamı açıklanacak. Piyasayı olumlu etkileyecek ciddi bir iyileşme beklemiyorum.

Dolar Tekniklerine Dikkat Edin!
              Dolar'da teknik olarak bollinger sıkışması yaşanıyor. Bugün için destek 5.68, direnç de 5.82 seviyesinde bulunuyor. Bu sıkışma nedeniyle üst direnç pazartesi günü 5.79 düzeyine inecektir. Demem o ki, böyle teknik bollinger daralmalarında bir yöne doğru sert kırılma yaşanan hareketler görülür. İşte ben de buna dikkat çekmek istiyorum. Sanki önümüzdeki haftanın ilk günlerinde Dolar'da teknik bir hareket başlayabilir gibi görüntü var. Yukarı kırılmada hızla 5.93 ve üstünü, aşağı kırılma halinde ise, hızla 5.50 ve altını görebiliriz. Açıkçası ben risklerin sürüyor olması nedeniyle sanki yukarı yönlü bir hareket riskini çok daha yüksekmiş gibi görüyorum. Umarım bu olmasın. Çünkü böyle bir kur hareketinin karşılığı borsada düşüş olarak karşımıza çıkar.

Böyle bir ortamda bilançosu yüksek karlı hisseler daha güvenli limanlar olur. Onlar da düşebilir ama en azından korkunuz daha az olur. Eğer nakite geçmek istenmiyorsa, hisse bazlı takip doğru olur görüşündeyim.

Yatırımcılar İçin Güzel Bir Kampanya Başlıyor!
              Sitemizde göreceğiniz Global Menkul Değerlerin reklamlarına bakarsanız, yatırımcılar için 250 TL'ye varan komisyon iadesi ve ücretsiz veri ekranı kampanyası başlatmışlar. Bir ay sürecek bu kampanya ilginizi çekebilir. Reklamı tıkladığınız zaman detaylarını görebilirsiniz. Değerlendirmek isteyen site üyelerimiz borsaanalizci üyesi olarak başvuru yaptıklarını özellikle bildirsinler.

Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 14.11.2019
    09:26

    Merakla beklediğimiz zirve dün akşam gerçekleşti. İlan edilen süreleri aşan görüşmeler oldu. Özellikle Trump'ın cumhurbaşkanımıza ve Türkiye'ye övgüleriyle geçen bir basın toplantısı gördük. İki lider ve ülke iyi ilişkiler ... Devamı »

  • 13.11.2019
    09:16

    Cumhurbaşkanımız ABD'ye indi. Bu akşam Türkiye saati ile 20.30 sonrası zirvenin başlaması ve 23.10 sonrasında da iki liderin ortak basın toplantısı yapması bekleniyor. Açıkçası içerdiği gündemler nedeniyle oldukça kapsamlı ve zor bir randevu olacak. Zorl... Devamı »

  • 12.11.2019
    08:58

    Evet bu tanımlama şu an Türkiye'nin hem ABD, hem de AB'ye karşı içinde bulunduğu durumun tanımlamasına çok uygun bir ifade! Yani bir tarafta, birçok cephede BM ve NATO içinde müttefik olarak bir çok olaya birlikte müdahale ettiğimiz s&oum... Devamı »

  • 11.11.2019
    09:06

    Bu hafta tüm dikkatler ABD'de olacak! Açıkçası ABD işin suyunu çıkardı diyerek yazıma başlayacağım! Geçen hafta Çin ile tarifeler kademeli kaldırılacak dendiği için özellikle ABD borsalarında yeni rekorlar görülmüştü. S... Devamı »

  • 08.11.2019
    08:51

    BİST hem dünya borsalarındaki pozitif havanın desteği ile, hem 13 Kasım'da cumhurbaşkanımız ve Trump'ın randevusunun gerçekleşecek olmasının yarattığı olumlu beklentilerle dün ciddi bir yükseliş yaşadı. Kısmen bankaların da devreye girmesi bu yükselişi destekledi. ... Devamı »