Hisse Bazlı Hareketlere Odaklanmalı!

20.05.2019 09:22
  •  A 

ABD ile S-400 sorunu sürüyor. İran ile Suudi Arabistan ve ABD'nin gerilimi sürüyor. Ekonomik sıkıntılar ve kur baskısı devam ediyor. Seçim gerilimi de kaldığı yerde duruyor. Kısacası yeni bir haftaya başlarken, neredeyse tüm risklerimiz varlığını koruyor. Teknik olarak da 87.399 seviyesinin altında kalındığı takdirde alt destek seviyelerine düşüşün sürebileceği uyarılarını bir süredir yaptığımı biliyorsunuz. Şu an bu seviyenin altında bir haftaya başlıyoruz. O nedenle endeks olarak değil de, hisse bazlı hareketlere odaklanmak daha doğru olabilir. Çünkü gördüğünüz gibi endeksin geri çekilmesine rağmen, hisse bazlı pozitif ayrışmalar yaşanabiliyor. 

Geçen hafta ABD'nin uyguladığı % 50 çelik vergisini % 25'e indirmesi geçen haftanın aklımızda kalan olumlu gelişmesiydi. Bu hafta da benzer sürprizler görür müyüz bilemiyorum. 

Takımlarımıza Tebrikler!
              Basketbol Eurolig'de final four maçları vardı. Fenerbahçe ve Anadolu Efes olarak son dörde kalmıştık. Maalesef kupa gelmedi. Fenerbahçe 4'ncü, Anadolu Efes ise 2'nci oldu. Ne yapalım canları sağ olsun. Bize final four heyecanı yaşattıkları için her iki takımımıza da teşekkür ederiz. Karşılarındaki takımlar bol kupalı takımlar oldukları için bu sonuçlara da hazırlıklı idik. 

Galatasaray'ı lig şampiyonluğu için kutlarım. Tüm Cimbomlu dostlarıma tebrikler...

Torba Yasa Mecliste!
              Ak Parti ekonomik içerikli yeni torba yasayı meclis başkanlığına sundu. Piyasa için ekstra bir heyecean yaratacak bir yasa çıkar mı göreceğiz. Şimdilik TCMB ihtiyat akçesinin hazineye aktarılması ile ilgili bir teklif görülmüyor.

Hepinize iyi bir hafta dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.05.2019
    09:06

    Zaten uzun zamandır yazıyoruz, bir çok riskimiz var diye. ABD ile S-400, Zarrab, Halkbank ve Suriye'deki bir takım gerilimler. AB ile Türkiye raporu vs. dahil, müzakereler kapsamında bir çok sorun. Akdeniz'de gaz arama ile ilgili olası riskler. Bölgesel olarak İr... Devamı »

  • 16.05.2019
    08:58

    Maalesef bu sorunun cevabı henüz belli değil. Gördüğünüz gibi, S-400'ler ile ilgili olumlu bir haber çıktı diye bir anda yükselen borsa, bir gün sonra aynı hızla aldığını geri verebiliyor. Dün de benzer durum yaşandı. S-400 erteleme haberi yetkili a... Devamı »

  • 15.05.2019
    09:38

    Alman medyasında geçen S-400 tesliminin 2020 yılına erteleneceği habeleri piyasada olumlu etki yaratmış durumda. Olur mu, olur. Çünkü ekonomik gidişte bu sıkıntılar varken, bir de ABD'den yaptırımlar gelecek olursa, iktidar için tam da seçim öncesinde c... Devamı »

  • 14.05.2019
    09:22

    Hatırlarsanız 2001 öncesinde kontrolsüz verilen banka kredileri, devletin TCMB'nı suistimal eden davranışları nedeniyle ülke olarak dünyadan tek başımıza ayrışıp, yaklaşık 70 Milyar Dolar'lık bir finans batağı yaşamıştık. Birçok bankamız bu kriz sonrası kapandı, sa... Devamı »

  • 13.05.2019
    18:34

    Sizi bilmem ama ben böyle düşünüyorum. Yeter artık bu ne kötü bir süreçmiş bitmez mi arkadaş ya bir türlü. Maalesef bitmiyor. Çünkü teşhis ve tedavi yanlış. Şimdi ben bunları yazınca sanki politika yapıyorum gibi oluyor ama öy... Devamı »