Spekülatif ve Küçük Hisseler Gözde!

06.12.2018 09:35
  •  A 

Endeksi etkileyen bankalar ve sanayi şirketlerinde taşlar henüz yerine oturmadı. Bankalar ile endeks yukarı gidebilir dediğimiz anda, Akbnk'tan gelen bedelli kararı, aynı kararlar diğer bankalarda da alınabilir endişesi ile BİST'i olumsuz etkiledi. Aynı şekilde petrol, kurlar düşüyor derken, bir anda hem petrol ve daha da yüksek oranlı kurlar tepki verebiliyor.

Böyle olunca da, ana hisselerde tahmin yapmanın çok zor olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Zaten gördüğünüz gibi, teknik destek-direnç paylaşımları dışında al/sat öngörülerimin yok denecek kadar az olduğu bir süreç yaşıyoruz. Tekniklere bakınca çok rahat öngörü veremiyorum. 

İşte böyle ortamlarda spekülatörler kendilerine küçük ya da spekülatif hisseleri seçerler. Öyle de oluyor. Hisse bazlı benzer spekülatif hareketler yaşanıyor. Bu durum diğer bir kaç hissede de görülebilir. Olası hareketlenme ihtimali olanlara, ersu'da olduğu gibi destek-direnç tablosunda dikkat çekiyorum. Ama hissedarlardan satış gelen hisselerde hissenin yükselmesi ayrı bir çelişki yarattığı için al-sat öngörüsüne dönüştüremiyorum.

Neyse, bir şekilde bu zor dönemi de atlatacağız. Bir an önce bitse de, artık önümüzü görebilsek. Çok sıkıcı bir süreç çünkü. Maalesef bugün yine ABD piyasalarında düşüşlerin etkisi ile satış baskılı bir güne başlayacak gibi duruyoruz. Çinli Huawei sahibinin kızı İran yaptırımları kapsamında ABD'nin talebi üzerine Kanada'da göz altına alındı. Bu haber dış borsalarda satışlara neden olmuş durumda. Yılan hikayesine dönen bir ABD-Çin ticari gerilimi sürüyor. Aralarındaki sıkıntı bitti bitiyor derken, halen sürdüğünü görüyorsunuz.

Hepinize bol kazançlar dilerim. 



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.12.2018
    05:10

    Tam yukarı yeni dirençlere gideceğiz diyoruz. Hiç beklemediğimiz bir satış ve tam tersi. Hakikaten seçimlerden bu yana piyasayı yorumlamakta çok zorlanıyorum. Bu kadar hızlı algı değişimleri bizleri çok zorluyor. Dün TCMB faiz indirimi söylentisi mi ... Devamı »

  • 04.12.2018
    09:25

    Yine olmadı. Bu hafta BİST'in 96.000 civarı direnci kırıp, 99.000 üzerindeki bir üst direncine gider diye düşünüyordum. Ama maalesef bu görüşüm yine olmadı. En azından dün gerçekleşmedi. Endeks 96.829 seviyesinden kar satışları ile ciddi bir re... Devamı »

  • 03.12.2018
    09:05

    BİST bir süredir 94.000 - 96.000 civarı dirençlere takılmıştı. Başlayacağımız bu haftada bu direnci kırıp, 99.173 - 99.553 civarındaki bir üst dirence yönelmesini bekliyorum. ABD ve Çin 90 Gün İçin Uzlaştı! Bu beklentimi ABD ve Çin ... Devamı »

  • 30.11.2018
    09:43

    20 Kasım tarihinde ''Kriz Korkuları Neden?'' başlıklı bir yazı yazmıştım hatırlarsanız. Yazıda Türkiye'nin daha büyük bir krize girmesini beklemediğimi izah etmiştim. Bu görüşümü halen koruyorum. Doğal olarak hepimiz ama basından, ama ekranl... Devamı »

  • 29.11.2018
    09:27

    Duyuru panelinde izah ettigim sunucu aktarimi nedeniyle lutfen HUP mesajlarinin tarihlerini kontrol ediniz. Son uc gune ait veriler aktarimda eksik kalm?s. Isctr orneginde oldugu gibi onlar? gun icinde tamamlayacag?z. Onceki eksiklerin tamamlanmasi için yapilan girislerle karistirmamak icin z... Devamı »