Borsalar Rekorlara Devam Ediyor!

29.01.2018 09:28
  •  A 

ABD borsaları ve BIST rekorlarına devam ediyor. ABD borsaları için bu beklentide değildim. Bilakis FED faiz artışları gelmeye başladığında ABD endekslerinde satışların artmasını bekliyordum. Gerçi benim bu satışları beklediğim asıl faiz seviyeleri % 3,5 - % 4 civarlarında daha yüksekti. Trump vergilerde indirime gidince şirketlerin bilançolarına olumlu yansıma yaratacak beklentisi ile ABD borsalarında rekorlar görüyoruz. Ama ben bu rekorların sonu geldiğinde çok ciddi bir borsa düzeltmesi yaşanmasını bekliyorum. ABD borsalarındaki yükselişleri çok sağlıklı bulmuyorum.

BİST Halâ İskontolu!
              ABD borsalarının rekorlarını biraz spekülatif görüyorum. Ama BİST için aynı görüşte olmadığımı biliyorsunuz. Özellikle banka sektörü başta BİST şirketlerinde gayet iyi bilanço karları açıklanmasını bekliyorum. ABD'de süren Sarraf adı ile başlayıp, Atilla davasına dönüşen spekülatif bir davamız nedeniyle bir süre bankalar düşük fiyatlarda seyrettikleri için BİST iskontolu seyir sürüyordu. Bir süredir bankalarda ciddi toparlanmalar var ama buna rağmen BİST'in halâ iskontolu olduğu görüşündeyim. 

Atilla Davasının hakimi 6 Şubat'ta sürpriz bir duruşma istemiş spekülasyonu var. Delil yetersizliği ile beraat istekleri de görüşülecekmiş. Bu yönde bir gelişme çok önemli pozitif bir sürpriz olur. 

Bilançolar Başlıyor!
              Bu hafta şirketlerin bilançoları açıklanmaya başlıyor. Yıl sonu bilançoları bittikten sonra da, temettü ve sermaye artışı beklentileri nedeniyle hareketli bir döneme gireceğiz. 

BİST için olası yeni teknik rekor seviyeleri Destek-Direnç Tablosunda 121.500 - 124.000 ve 127.000 olarak sıralı şekilde paylaştığımı görüyorsunuz. Afrin operasyonu nedeniyle bu beklentilerim gecikebilir diye düşünüyordum. Ama gördüğünüz gibi böyle bir durum yaşanmadı. BİST, harekata aldırmadan rekorları kırmaya başladı. Umarım aynı şekilde sıralı rekorları da en kısa zamanda kırarak daha da üst hedeflere yöneliriz.

Allah mehmetçiklerimizi korusun ve muaffak eylesin. Hepinize iyi ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.01.2018
    09:28

    Maalesef ABD yalan siyasetine devam ediyor. Türkiye ile stratejik ortaklık yalan, NATO'daki en önemli müttefiklik yalan, Orta Doğu'da ortak çalışma yalan, Türkiye'nin güvenliği önemli sözleri yalan, şimdi de Suriye sınırı boyunca 30 km.lik gü... Devamı »

  • 25.01.2018
    09:36

    Hatırlarsanız Suriye'de iç savaş ve DAEŞ terörü başladığı yıldan itibaren, Türkiye olarak mülteci göçüne engel olmak ve evlerinden kaçmak zorunda kalan Suriye'lileri sınır boyunda kurulacak tampon bölgelerde güvenli bir şekilde bar... Devamı »

  • 24.01.2018
    09:22

    Bugün ABD başkanı Trump cumhurbaşkanımız Erdoğan ile 20:30'da telefon görüşmesi yapacakmış. Talep Trump'tan gelmiş. Önemli bir görüşme ama çok şey ifade etmeyebilir! Çünkü hatırlarsanız son yüz yüze görüşme sonrası s&o... Devamı »

  • 23.01.2018
    09:17

    BİST savaş falan hiç bir şeyi takmıyor gördüğünüz gibi. Suriye'ye askeri operasyon yapıyoruz. İlk andaki korkular çok çabuk dağılmış görünüyor. Operasyonun çok hızlı ve en az kayıpla gerçekleşiyor olması, ABD dahil, operasyona... Devamı »

  • 22.01.2018
    09:18

    Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e girdi. Hava unsurlarımızın ve topçularımızın atışları ile başlayan Afrin operasyonunda, dün 11,05'te kara birliklerimiz de Afrin'e girdiler. Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) kuvvetleri ile birlikte yaptığımız, ''Zeytin Dalı&... Devamı »