BİST Yeni Rekorlar Kırar Mı?

23.01.2018 09:17
  •  A 

BİST savaş falan hiç bir şeyi takmıyor gördüğünüz gibi. Suriye'ye askeri operasyon yapıyoruz. İlk andaki korkular çok çabuk dağılmış görünüyor. Operasyonun çok hızlı ve en az kayıpla gerçekleşiyor olması, ABD dahil, operasyona gelen tepkilerin alt düzeyde kalması, ABD'nin sınırda tampon bölge konusunda Türkiye ile birlikte çalışabiliriz açıklaması BİST'in çok hızlı toparlanmasına ve gördüğü en yüksek TL bazlı dirence çok yaklaşmasına imkan yarattı. 

BM Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağıran Fransa da, yaptığı açıklamada toplantı davetinin Türkiye'nin Afrin'e girmesi nedeniyle olmadığını, bu konunun diğer konular arasında bir madde olduğunu ifade etti. Hoş gerçi konu sadece Türkiye olsaydı da özellikle Rusya, Fransa ve ABD'ye verdiği sert tepki ile, BMGK'de Türkiye aleyhinde olası bir kararı veto edeceği izlenimi verdi.

Dünyanın da Borsa İştahı Çok Yüksek!
              Sadece Türkiye'de değil, tüm dünya da borsalar için çok coşkulu bir alım yaşandığını görüyoruz. ABD borsaları ve Asya'da her fırsatta yeni rekorlar yaşanıyor. Bu durumun da BİST üzerinde pozitif etkisi olabilir. Ama zaten BİST için iskontolu olduğu görüşlerimizi biliyorsunuz.

IMF dünya için büyüme tahminlerini yükseltti. Dünya genelindeki büyüme beklentilerinin yükseliyor olması da, dünyanın borsa iştahının sürmesine neden oluyor.

BİST'deki banka hisselerindeki tekniklere bakınca, dün Destek-Dİrenç Tablosunda paylaştığım gibi yukarı yönlü hareketler olacağı izlenimleri ediniyorum. ABD'deki davadan rahatsız olduğum için banka öngörüsü yapmaktan kaçınıyorum ama aslında tekniklerinin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de, yeni öngörü görmesiniz de, tekniklerini destek-direnç tablosunda paylaşıp, olası hedeflerini görmenizi istiyorum. Bu teknik hedeflere bakıp, kendi kararlarınızı verebilir, risk üstlenebilirsiniz. 

BİST Yeni Rekorlar Kırar Mı?
              Açıkçası yıl sonu bilanço döneminde olduğumuz için, bankalar dahil bir çok şirket için gayet iyi karlar gelmesini bekliyordum. Bu nedenle de zaten iskontolu olduğunu düşündüğüm BİST'in yeni rekorları kırmasınının çok normal bir gelişme olacağı görüşünde idim.  Ama hem ABD'deki dava ve hem de Suriye'deki operasyonun riskleri nedeniyle, yakın tarihte yeni rekorlar herhalde olmayacak diye düşünce değişikliğine girmişken, BİST'in benim gibi korkmadığını görüyorum.

118.395 Çok Önemli Bir Direnç!
              Oldukça güçlü olan bu direnç seviyesine çok yakınız. Bu direnç seviyesi kırılacak olursa, banka hisseleri eşliğinde bu durum yaşanır. Bankaların teknikleri de potansiyel görüntüler veriyorlar. Neyse, eğer 118.395 direnci kırılacak olursa, BİST Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım sıralı üst endeks rekorlarına çok hızlı bir şekilde gidebilirler. Kurda düşüş ve dünya borsalarındaki ısrarlı yükselişler de bu ihtimali destekliyorlar. 

Gördüğüm teknikleri Al/sat ve Destek-Direnç Tablolarımızda paylaşmayı sürdüreceğim. Lütfen Siteyi Tanı kısmındaki izahatları dikkatlice okuyunuz. Paylaştığım tüm tekniklerde destek ve dirençlerin kırılması halinde, aynı yöndeki sıralı destek ve dirençler yeni teknik hedefler olur. Destek-Direnç Tablosunda yer alan paylaşımlardaki dirençler kırıldığı takdirde, sonraki dirençlerdeki getiri potansiyelleri sizler için uygun ve yeterli ise, kendi alım kararlarınızda ilgili hissenin al/sat tablosuna girmesini de beklemeyebilirsiniz.

Aynı şekilde zaten al/sat tablosunda aksa misali çok sayıda açık öngörüsü bulunan hisselerde, yeni öngörü için al/sat tablosunda yeni öngörü girmemi beklemeyin. Destek-Direnç paylaşımlarımda dikkat çektiğim dirençlerin kırılması da sizler için bir referanstır.

Hepinize bol kazançlar dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 22.01.2018
    09:18

    Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e girdi. Hava unsurlarımızın ve topçularımızın atışları ile başlayan Afrin operasyonunda, dün 11,05'te kara birliklerimiz de Afrin'e girdiler. Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) kuvvetleri ile birlikte yaptığımız, ''Zeytin Dalı&... Devamı »

  • 19.01.2018
    09:08

    Zor bir haftayı tamamlıyoruz. Düşecek korkusu ile başladığımız haftada BİST önce sert düşüp, sonra da aynı sertlikle yükseldi. ABD ile gerilim bu hareketin ana nedeni idi. Üç gündür yükseliş var. Ama aynı ABD'nin Dış İşleri sözcüs&uum... Devamı »

  • 18.01.2018
    09:13

    Geçen hafta 112.884 seviyesine indiğimiz BİST'in hareketini teknik düzeltme olarak görmüş çok sayıda yeni alım öngörüsü paylaşmıştım. Yıl sonu bilanço döneminde hisselerin ve BİST'in yeni yükselişler yapmasını bekliyordum. Ama... Devamı »

  • 17.01.2018
    17:23

    Bu nedir anlayamıyorum! Ben mi çok korkak çıktım, yoksa BİST mi çok cesur bilemedim. Cumhurbaşkanımızın hafta sonu açıklamaları beni korkuttu. Dün bu korkunun karşılığını 111.107 civarı bir endeks ile gördük. Ama sonrasında yaşananları ben beklemiyordum. ... Devamı »

  • 17.01.2018
    09:25

    Görüyorsunuz ki, ne denli tahmini zor bir dönemden geçiyoruz. Ama söylediğim bir başka uyarımı da sakın unutmayınız ki, BİST ve bir çok hisse için iskontolu oldukları düşüncemi koruyorum. Yani yaşadığımız bu belirsiz dış etken gelişmeler olmasa, şu ... Devamı »