Yüksek Bedelsiz Potansiyelli Hisselere Dikkat!

29.09.2017 12:42
  •  A 

Her yıl sonu ve yeni yılın başında yüksek bedelsiz potansiyeli olan hisselerde genelde yukarı hareketler görülür. Hükümetin açıkladığı OVP program ve vergi açıklamalarında bu hisseleri ilgilendiren bir gelişme de var!

Şirketlerin dağıtılmayan ve sermayeye eklenmeyen geçmiş yıl birikmiş karları üzerinden % 1 vergi kesilecekmiş. Bu ilginç bir gelişme. Bu potansiyeli taşıyan şirketler ekstra vergi ödemek istemiyorlarsa ki, bu bedeller bazılarında oldukça ciddi tutarlara denk geliyor. Acaba diyorum, yüksek bedelsiz sermaye artışına kalkarlar mı? Yoksa, farklı bilanço canbazlıklarını mı tercih ederler? 

Dikkat ederseniz iki gündür bu kapsamdaki hisselerde kıpırdanmalar yaşanıyor. Bu gözle gelişmeleri takip etmenizde yarar olabilir.

Sitemize yeni üye olan arkadaşlarımız, bu hisseler hangileri acaba diye soracak olurlarsa, Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri içinde ilgili şirketleri görebilirler. 
 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.09.2017
    09:36

    Öncelikle BİST'in uzun süre öncesinden beri teknik olarak yapması gerek diye düşündüğüm düzeltmeyi Kuzey Irak bahanesini kullanarak yapmış olduğunu söyleyebilirim. Ancak, bugün kısmen yine yükselse de, yükselişinin yakın vadede en fazla 104.939 direncine takılabileceğini düşünüyorum. Bu dirence takı... Devamı »

  • 28.09.2017
    09:36

    Sürpriz Vergiler Şok Yarattı! Bir süredir Orta Vadeli Program(OVP) revizesinin yapılmasını bekliyorduk. Dün nihayet bu revizyon yapıldı. Öğlen Mehmet Şimşek'in açıkladıkları genel rakam hedefleriydi. Çok rahatsız edecek birşey yoktu. Genelde cari açık, bütçe, büyüme vs. gibi makro dengel... Devamı »

  • 27.09.2017
    09:46

    Bugün bakan Mehmet Şimşek tarafından Orta Vadeli Program revizyonu açıklanacak. Yapılacak açıklamaların detayları ekonomik beklentiler hakkında bir fikir verebilir. Referandum Sonuçları! Olmaz dediğimiz referandum yapıldı. Sert düşüş olası çatışma riski nedeniyle yaşandı. Ama referand... Devamı »

  • 26.09.2017
    09:28

    Başta ABD olmak üzere, bir çok batılı gelişmiş ülkenin, Kurtuluş Savaşımızdan bu yana en büyük amaçlarından birisi, zamanında kurduramadıkları kürdistanı Irak-Suriye-İran ve Türkiye topraklarından parça kopararak kurulmasını sağlamaktır. Bu amaç ile 1990 Körfez Savaşı başlatıldı. O tarihten beri bu ... Devamı »

  • 25.09.2017
    09:37

    Bizim ve dünya için çok zor bir haftaya başlıyoruz. İki Kuzey dünya gündemini germiş durumda! Birisi Kuzey Kore, diğeri de Kuzey Irak. Her ikisi de bölgesel savaş riski taşıyan gelişmeler içeriyorlar. Kuzey Kore, füze denemelerine devam ediyor. ABD ile nükleer denge sağlanana kadar da bu denemeler... Devamı »