Beklenti Yazım Olmayacaktır!

02.06.2017 09:01
  •  A 

Arkadaşlar,
           Son yazılarımdaki görüşlerimde değişiklik yok. Dirençlere gelen borsanın normal seans içi kar realizasyonlarını yaşıyoruz. Önceki Destek - Direnç Tablosu paylaşımlarım geçerlidir. Bugün ABD tarım dışı istihdam verileri önemli olacaktır. İyi veri FED faiz artışı baskısı yaratır. Kötü veride bu baskı yerine rahatlama yaşanır.

NOT:
           Bugün ikinci seans aranızda olmayabilirim. Belki de hemen başında ayrılabilirim. Sabah halamı kaybettiğim haberini aldım. Babamlar dokuz kardeş idiler. Bu halam bir küçüğü idi. İki ay öncesine kadar gayet sağlıklı idi ama kısmi bir ağrı sorunu için gittiği kontrolde, yayılmış  pankreas kanseri olduğu anlaşılmış. İki hafta önceye kadar normal yaşam faaliyeterini sürdürüyordu. İlaç kullanmadan, hastalığını çekmeden vefat etmiş oldu. Cenaze için Didim'e gideceğiz.

Allah tüm kaybettiğimiz yakınlarımıza rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

Bu akşam, ilk yılı biten büyük kızımı ve eşyalarını getirmek için İstanbul'a yola çıkacağız. Hepinize iyi hafta sonları diliyorum. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 01.06.2017
    09:12

    Evet ben dahil hepimizde dönemsel bir kâr satışı korkusu var. BİST'de kar satışlarının gelmesinden korkuyoruz. Bulunduğumuz seviyeler nedeniyle bu korkular çok normal. BİST'in yabancılar ağırlıklı bir borsa olması nedeniyle, kar satışlarının artacağı olası Dolar bazlı teknikleri detaylı bir şekilde ... Devamı »

  • 31.05.2017
    09:35

    Evet bu mümkün. Çünkü hem AB, hem de ABD verileri gelişmekte olan ülkelerin lehine gelmeye devam ediyorlar. Yıl başı civarı ekstra kopma yaşanacak mı diye korkulan ve o sıralar 101,82 seviyesine çıkmış olan Dolar Endeksi(DXY) şu an 97,50 seviyelerinde bulunuyor. Yeni seçilen ABD başkanı D.Trump, ... Devamı »

  • 29.05.2017
    09:16

    Genel gündemleri bildiğiniz için kısa bir yazı ile haftaya başlamak istiyorum. Bizim için yeni kabine revizyonu önemli olacaktır. Özellikle ekonomi kadrolarındaki olası değişiklikleri takip ediyor olacağız. Dış ticaret verilerimizi çok önemli görmüyorum. Perşembe günü ABD tarım dışı istihdam ve... Devamı »

  • 26.05.2017
    09:30

    OPEC Kısıntıyı 9 Ay Uzattı! Opec üretimi kısma anlaşmasının süresini 9 ay daha uzattı. 2018 İlk çeyrek sonuna kadar kısıntının sürmesi konusunda anlaştılar. Ancak günde 1.8 Milyon varil kısıntı miktarını arttırmadılar. Karar sonrasında, beklentiden daha az uzatıldığı ve özellikle de kısı... Devamı »

  • 25.05.2017
    09:37

    FED Tutanakları! Dün açıklanan FED tutanaklarında, ekonomideki yavaşlamanın geçici olduğu net bir şekilde anlaşılana kadar faiz artışından kaçınılması konusunda görüş birliği olması nedeniyle Dolar düştü, parite ve hisse piyasalarında yükselişler görüldü. Ancak, yine de haziran ayında fa... Devamı »