S&P Notumuzu Aynı Bıraktı!

08.05.2017 09:43
  •  A 

Zaten yatırım yapılabilir kademenin bile altında bir not verdiği için, düşürmesini beklemiyorduk. Öyle de oldu. Notlama değerleri aynı şekilde kaldı. 2020'ye kadar olan dönemde % 3 civarı büyüme beklentisini tekrarlamış. Dikkat çekilen riskler de aynı konular. Kısacası anlaşmamız olmayan ratingçi notlarımızda değişiklik yapmamış. 

Fransa'nın Yeni Cumhurbaşkanı Macron!
           Fransa seçimlerini % 66 civarı oy ile Macron kazandı. Böylece Fransa en genç cumhurbaşkanlarından birine sahip olmuş oldu. Ne diyelim, AB, Fransa ve bizim için umarım hayırlı bir seçim olmuştur. 

BİST Mayıs'ta Ne Yapacak?
           İnanın bu sorunun cevabında çok zorlanıyorum. İç siyasetteki durumu görüyorsunuz. Hem Ak Parti'de, hem de muhalefette bir çok belirsizlik var.

KGF üzerinden kredi satışları aynı hızla sürüyor. Umarım siyasi belirsizliklerden bir an önce çıkarız ve bu krediler yatırımlara dönmeye başlar. Yoksa, şu ana kadar kredilerin gittiği yerleri çok da sağlıklı görmüyorum.

Türkler tarafından yurt dışında çok sayıda ve hızlı bir şekilde konut alımı yaşanıyor. Neden Peki? Bu sorunun üzerinde durmak lazım. Çünkü bu durum güven sorunu yaşayanların bir davranışı ise ki, ben öyle düşünüyorum. Bu sorunu çözmeden yatırımların sağlıklı büyümesini beklemek gerçekçi olmaz. Son açıklamalarda Barcelona'da Türk'lerin son üç ay içinde çok sayıda konut aldığı görülüyor. Bu durum Yunan adalarında, Makedonya, Sırbıstan Karadağ, Gürcüstan, Azerbaycan, İngiltere gibi ülkelerde de çok yoğun bir şekilde yaşanıyor.

Kısacası haftaya pozitif bir havada başlarız ama Mayıs ayı sonunda durum ne olur bilemiyorum. İnanın yıllardır en zorlandığım dönemlerden birini yaşıyorum. Sınırlarımızda PKK'nın uzantıları söz de en büyük müttefikimiz ABD hatta Rusya ile birlikte bir tezgah hazırlıyor. Bu gidiş ne getirecek göreceğiz.

Ama her şeye rağmen hisse bazlı hareketler yine de sürecektir.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum.

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.05.2017
    09:47

    FED Faizleri Değiştirmedi! Dün faiz kararını açıklayan ABD Merkez Bankası FED, politika faizlerini % 0.75 - % 1 aralığında sabit tutmaya devam etti. Büyümedeki gerilemenin geçici olduğu belirtildi. Analistler açıklamalar sonrasında 14 Haziran'da yapılacak bir sonraki FED toplantısında 0,... Devamı »

  • 03.05.2017
    09:54

    10:00'da Nisan ayı enflasyon verilerimiz açıklanacak. Beklentilerde kısmi yükselişin sürdüğünü gösteren oranlar var. Açıkçası düşük faiz ve buna karşılık gerçekçi kur politikasına geçtiğimiz andan itibaren zaten benim enflasyonda belli bir süre yüksek oranlara hazır olmamız gerektiği, hatta bu durum... Devamı »

  • 02.05.2017
    09:54

    FED Toplandı! FED bugün toplanıyor. Yarın faiz konusundaki açıklamalarını 21:00'de duymuş olacağız. Son gelen ABD verileri beklentilerden kötü geldiği için faiz artışı yapması beklenmiyor. Ben cevabı yarın görelim diyorum. Yani özel bir görüşüm yok. Yeni Hafta Yeni Rekor Olur Mu? ... Devamı »

  • 28.04.2017
    09:49

    BİST için olası rekorları göreceğimizi yazdığım 21 Nisan tarihli ''Yeni BİST Rekorları Kapıda Mı?'' başlıklı yazımın son kısmında 3 aylık bilançolar sonrasına dikkat çektiğimi biliyorsunuz. Şu anda BİST'de yaşanan bilançolar sonrası kısmi kâr satışlarıdır. Bu satışlar gayet doğaldır. Hiç bir zaman f... Devamı »

  • 27.04.2017
    09:30

    Dün TCMB PPK faiz kararı açıklandı. Ben dahil, faiz artışı beklemeyenler yanılmış oldu. PPK politika faizlerine dokunmadı ama, Gecelik Geç Likidite Penceresi(GLP) faizlerini % 11,75'ten % 12,25'e yükseltti. Aslında PPK alması gereken bir kararı aldı. Şimdiye dek siyasi baskı nedeniyle yapamadığını y... Devamı »