Tekniklerde Risk Var!

17.01.2017 09:28
  •  A 

Tekniklerde çok önemli direnç seviyelerindeyiz. Özellikle banka hisselerinde geçen hafta yaşanan sert yükselişler ilginç teknikler oluşturmuş. Kısmen flama görüntüleri var. Direnç seviyelerinin yukarı kırılması halinde BİST 82.825 seviyesindeki gap'i kapatmakla kalmayıp, 84.290, hatta 85.268 seviyelerini de test edebilir. Ancak, ben dirençlerin yukarı kırılmasından ziyade desteklerin aşağıya kırılması riskinden çekindiğimi belirtmek istiyorum! 

Stochasticler aşırı alım seviyesinde yani, direnç bölgesine yakın olduğu için, teknik olarak dirençlerden ziyade, destekler aşağıya kırılacak olursa, BİST'in sırası ile 79.492 - 78.957 ve 77.847 bollinger desteğine doğru hızlı bir gevşeme yapma riskinin olduğu konusunda sizleri uyarmak istiyorum. Bu nedenle hisseler hedeflerini kapattıkça, hemen yerine ne alsam diye aramaktan ziyade biraz geri çekilip izlemek ve Fitch kararını görmek doğru olacaktır. 

Ekonomik Verilerde Bozulma Sürüyor!
           Dün gelen işsizlik verilerinde bozulma sürüyor. Ekim ayı işsizlik % 11.8 seviyesine yükselmiş durumda. Ama asıl hoş olmayan görüntü ise, genç işsizlik oranının % 1.9 artış ile, % 21.2 olması. Kısacası işsizlik her alanda artmaya devam ediyor.

Dün ayrıca Aralık ayı bütçe dengesi de açıklandı. Geçen yıl Aralık ayında 18 Milyar'ın biraz üzerinde olan bütçe açığı, 2016 Aralık ayında -27,1 Milyar seviyesine yükseldi. Yıl toplamında da -29.3 Milyar gerçekleşti. Ancak yine de sene başında 29.7 Milyar TL olarak beklenen rakamın altında kalınması olumlu bir gelişme diyebiliriz. 

Siyaset, terör ve sınırdaki savaş gerilimlerinin yarattığı belirsizlikler sert kur artışları da yaratınca, ekonomide ciddi bir durgunluk yaşanıyor. En kısa zamanda bu ortamdan çıkmalıyız. Yoksa dengelerimiz daha da bozulma yaşar. 

Tekniklerdeki direnç ve destek kademelerini Destek-Direnç Tablomuzdaki paylaşımlarımdan takip edebilirsiniz. Tekrar ediyorum; Fitch kararı sonuçlanana dek, endeks ve hisse pozisyonlarında hedefler görüldükçe nakite geçmek olası riskleri azaltmak açısından tedbirli bir davranış olacaktır.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.01.2017
    09:45

    15 Temmuz tarihinde, 36 yıl geçti artık unuttuk, orta yaşa gelmiş kişilerin hafızalarında yeri yok dediğimiz darbe sahneleri yeniden yaşandı. Bir yerlerin maşası olan, devlet-millet sevgisi bulunmayan hainlerin darbe kalkışmasını yaşadık. Neyse konum bu olaylar değil. Teknik olarak 15 Temmuz tari... Devamı »

  • 13.01.2017
    09:34

    Hem de, öğlen saatlerinde Fitch tarafından yapılan not indirilebilir uyarısına rağmen, BİST dün tam anlamıyla güç gösterisi yapmış oldu. Açıkçası bir kaç gün evvel BİST'in kelepir olduğuna, dövizdeki yükseliş durunca Dolar bazlı sert yükselişler olabileceğine dikkat çekmiş olsam da, ben bile bu denl... Devamı »

  • 12.01.2017
    09:31

    Maalesef tüm öncelik yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığı adı verilen başkanlık sistemine geçiş olunca, kimse dövizi görmüyor. Zaten mevcut durumda kendisini lağvetmek için çalışan bir başbakan ve kabinesi ile, istediği bize özel başkanlık yetkilerini kanunlaştırmak isteyen bir cumhurbaşkanı ve ... Devamı »

  • 11.01.2017
    09:31

    Kurlardaki sert yükseliş bir türlü durmuyor. Spekülatif midir, manipülatif midir bilemem ama sonuç olarak hiç beklemediğimiz bir ortamla karşı karşıyayız. Dün yaşanan hızlı kur artışı karşılığında TCMB TL likiditeyi azaltan, buna karşılık döviz munzamlarını düşürerek, piyasaya döviz çıkmasına neden ... Devamı »

  • 10.01.2017
    17:51

    Kur nereye gidiyor, borsa ne olacak, anayasa geçer mi hadi biraz bu fani işleri düşünmekten vaz geçelim. İnsan olarak yapabileceğimiz çok basit bir konuyu işleyelim! Belki siz de bir hayat kurtarabilirsiniz! Nasıl mı? Kan ve trombosit bağışı yaparak. Ben üniversite yıllarımdan beri kan bağışı ya... Devamı »