Bu Vatanı Bölemeyeceksiniz!

12.12.2016 01:45
  •  A 

Ülkemde terör yaratan, terörden medet uman, bu ülkeyi terör ile bölmeye çalışan herkese lanet olsun! Bunu yapan ve yaptıranlar ülkeyi asla ve asla bölemeyeceksiniz. Alçak ve hain emellerinize ulaşamayacaksınız. 

Maalesef yine içimizi yakan hain bir terör eylemi daha yaşadık. Bir çok vatandaşımız, canımız, evladımız, emniyet görevlimiz alçak bir terör eyleminin şehitleri oldular. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin Başı Sağ Olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.  

Sadece polis olduğu için ve polislerimizin yanı sıra oradan tesadüfen geçmekte olduğu anda patlayan bombalara hedef olan insanlarımızın acıları yine yüreğimizi yaktı.

Peki şimdi soruyorum; Fransa'da yaşanan terör eylemi sonrasında ''Fransa'nın istihbarat birimleri nerede?'' diye soran siyasilerimiz, acaba bunca terör eylemi yaşanan ülkemin istihbarat birimleri için de aynı soruyu cevaplayacaklar mı? Bu ülkemde  yaşanan kaçıncı terör eylemi, bu kaybettiğimiz kaçıncı şehitimiz? Bunca eylemin güvenlik zaafiyetinden sorumlu hiç kimse yok mu? Başındaki kişiler yerinde duruyor ama peki MİT nerede? Bu denli can yakan eylemleri önceden engelleyip, vatandaşlarımızın can güvenliğini neden sağlayamıyor?  

Borsa ve piyasalar ile ilgili hiç bir şey yazmak istemiyorum bugün. İçimden gelmiyor. Ülkemin yüreği yanarken, sanki tek sorunumuz başkanlık sistemi  gibi davrananlardan olmak istemiyorum. Başkanlık sistemi gelince bu görüntüler son bulacakmış! Kaç yıldır ülkeyi yönetenler zamanında benzer terör eylemleri hiç olmadı mı sanki ?  O zaman Parlameter sistem mi yönetenlerin ellerini tutuyordu? Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı sistemi gelince ne yapacaklar da terör son bulacak? Başkanlık sistemi ya da benzeri gelebilir bu başka bir konu, ama terör eylemlerini sisteme bağlamak doğru bir tespit değildir.

Anayasa değişikliği ile ilgili de hiç bir şey yazmayacağım bugün. Çünkü bunu savunan medyanın son terör eyleminini bile arka planda tutup, ana gündeme başkanlık sistemi değişikliğini taşımaları gibi bir duyarsızlığı kabul edemiyorum.

PKK'nın türevlerinden birisi bu eylemi üstlenmiş. Bu hainliği tüm Kürt vatandaşlarımız iyice görüp, anlamalılar. PKK'nın arkasından artık kimse gitmemeli. Emperyallerin oyuncağı olan uşaklarını artık kimse desteklememeli. Hepimiz bu ülkenin eşit haklara sahip vatandaşlarıyız. Bu ülke hepimizin. Bir ve bütün olarak bu oyunu bozarız. 

Batı 500 yıldır, bin yıldır aynı batı. Değişen bir şey olmadı. Sen ekonomik ve siyasi güçlü olamazsan, güvenlik güçlerini, istihbaratını güçlü kılamazsan, iç huzuru koruyamaz ve özellikle toplumu bir çok konuda ayrıştırmaya, birbirine karşı taraf olmasına neden olacak gerilimleri kışkırtmaları yaşatırsan o zaman yıllardır olduğu gibi, zaafiyetini görenler bölgedeki emelleri için bu ortamı kullanıp üstümüze gelmeye devam ederler. Sadece Türkiye'ye karşı değil, iki dünya savaşı yaşadıkları kendi içlerindeki ülkelere karşı da bu durum böyledir. Güçlü değilsen, risklere açıksın. Bu durum hep böyle oldu, bundan sonra da böyle sürecek. Ama hiç bir zaman bu emellerini gerçekleştiremeyecekler. 

Biz bir arada ve kardeşçe yaşamayı başardığımız müddetçe bu ülke hiç bir zaman bölünmeyecek. Hatta daha da güçlenecektir.

Tekrar başın sağ olsun Türkiyem. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 09.12.2016
    09:45

    Bu soruyu neden soruyorum? Çünkü dün dünya para piyasaları için oldukça önemli olan ECB açıklamalarının başladığı saatte, bizim de Ekonomik Koordinasyon Kurulu kararlarımız açıklanmaya başlandı. İki taraftan arka arkaya gelen açıklamalar birbirine girdi. Hangisini tahlil edelim anlayamadık. Doğal ol... Devamı »

  • 08.12.2016
    15:04

    Dikkat ettiğim bir kaç genel yatırımcı davranışı konusunda sizleri uyarmak istedim! Benim gibi olası riskler nedeniyle düşüşlere dikkat çekenler bu riskleri yazarken, genelde bazı yatırımcılardan itirazlar gelir. ''Yok o kadar da düşmesine gerek yok, bence borsa çok iyi düşmez'', ''fonların satışı... Devamı »

  • 08.12.2016
    09:30

    Hemen belirtmek istiyorum ki, 3,0963 Dolar kurunun üzerinde teknik olarak 3,30'a kadar kademeli bir kur artışı yaşansa da, daha sonra kurların 3,00 civarına inmesini beklediğimi yazmıştım. Bu görüşümü açıkladığım günlerden sonra, FED faiz artışı beklentisinin artması, anayasa ve AB konusunda yaşanan... Devamı »

  • 07.12.2016
    09:28

    Israrla yazıyordum, BIST için karamsar değilim. Düşüşün nedeni dövizdeki sert yükseliş nedeniyle yaşanan panikten kaynaklanıyor diye. TCMB hiç bir şekilde faize müdahale etmemelidir. Bu yükseliş bir şekilde duracak ve geri dönüş yaşanacaktır görüşümü zaten hepiniz biliyorsunuz. Bu yazılarımı yazar... Devamı »

  • 06.12.2016
    09:18

    Son dönem dövizde yaşanan sert yükselişler sonrasında cumhurbaşkanımız dövizini bozdur kampanyası başlattı. Kendisi de sattığı Dolar dekontunu paylaşmış deniyor. Son dönem yapılan anayasa görüşmelerine istinaden bahar aylarında bir referandum olacağı anlaşılıyor. İşte ben de buna dikkat çekmek ist... Devamı »