Fitch Günü! (Tatildeyim)

19.08.2016 10:25
  •  A 

Sabah 7'de kalktım sadece Türk kahvemi içtim. Denizime girdim. Kahvaltımı yaptım. Sonradan 6,43'e revize yaptığım alctl'i gerçekleşme ile kapattım ve şimdi kısa bir beklenti yazısı ile tatilden kopup, sizin aranıza geldim.

Fitch düşüncem nota dokunmaması yönünde. Eğer Fitch bir çok uyarı yapar ama notumuza dokunmaz ise, pazartesi günü 79.290 direncini kırıp, 80.000 seviyelerini test eden bir BIST görmemiz mümkün. Stochasticler alıma uygun seviyelere yaklaşmışlar. Yani tekniklerde de bu yükseliş desteklenebilir. Ama Fitch bu yönde bir karar alırsa da, olası ilk hareket sonrasında endeks yeniden takılabilir. O yüzden kademe kademe gelişmeleri görüp, yeni öngörüler yapmayı yeğliyorum.

Ya Fitch Not Kırarsa!
            Ben her ne kadar beklemiyorum desem de, bu risk var olduğu içindir ki, temkinli durmak istiyorum. Çünkü eğer Fitch not kırarsa, bence devamında Moody's de aynı yolu izler. Bu durumda BIST hakkında olası görüşlerimi ''Gözler Moody's'de Olacak!'' yazımda görebilirsiniz. 

Kısacası Türkiye çok büyük bir sınav yaşıyor. Dört bir koldan hem de söz de müttefiklerimiz başımıza türlü çoraplar örmek için çabalıyorlar. Biz de kendi elimizde bu duruma çok çanak tuttuk. Basiretsiz dış politikalar nedeniyle bu günlere geldik. Neyse, kredi notu kırılırsa, en azından ilk anında sıkıntı olacağı için, ben bu riski göze almak istemediğimden Fitch kararını da görmek istiyorum. Kaldı ki, Fitch pas geçse de, sonra Moddy's riski hala sürüyor olacaktır. Tabii bir de FED bir gün herkesi ters köşe yapabilir.

Neyse ben bu nedenle izlemedeyim.

Hain İttifak İş Başında!
           FETÖ hainleri PKK hainleri ile hainliklerine devam ediyorlar. Artık tüm Kürt halkımız bu oyunu görmeli. PKK uşağının başkalarına hizmet ettiğini ve en ufak bir Kürt milliyetçiliği ile ilgisi olmadığını görmeli.Kendisine verilen talimatlar ile bölgeyi ve tüm Türkiye'yi elinden geldiğince karıştırmak için uğraşıyor. 

Başta güney doğu'da olmak üzere, tüm Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımız bu vatanın eş haklara sahip bir unsuru olduğu gerçeği ile oynanan bu oyuna tepki göstermeli. Hainlere karşı da bu tepkisini haykırmalıdır. Eğer HDP bu oyunun bir parçası değilse, PKK'ya tepkisini koymalı ve PKK'yı dışlayıp, Türkiye partisi olmayı hedeflemelidir. Yoksa sadece PKK değil, HDP'ye de aynı tepki konmalıdır. 

Türkiye, başkalarına uşaklık yapanlara yem olmayacak kadar büyüktür. Canımız yanar belki ama bu oyunu da sonunda tarihe göemeriz.

Bu vesile ile, her gün kaybettiğimiz canlarımıza ve son üç gün içindeki PKK kalleşliği ile kaybedilen tüm canlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.08.2016
    00:55

    Son gelen ABD verilerine bakarak, FED'den bu sene faiz artışı olmaz diye düşünenlere, hatta yeniden faiz bile indirmek zorunda kalabilir diyenlere rağmen, New York FED başkanı W.Dudley, ''Eylül'de faiz artışı mümkün'' diyor! FED bu ne yapacağı da belli olmaz, fazla güvenmek de doğru olmaz :) Ama b... Devamı »

  • 15.08.2016
    09:31

    19 Ağustos tarihinde Fitch'in Türkiye değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Açıkçası Türkiye'yi iç savaşa sokmak isteyen vatan hainlerinin darbe girişimi sonrası tüm ekonomik sistemin çok başarılı bir sınav verdiği görüşündeyim. TCMB dahil, bankacılık sistemimiz çok önemli bir stres testini hiç s... Devamı »

  • 12.08.2016
    09:17

    ABD ve AB borsalarında ciddi yükselişler yaşanıyor. ABD'de bu durumu kısmen anlarım, nihayetinde büyüme oranında düşüş görülse bile, yine de büyüme var. Ama Avrupa borsalarındaki yükselişler için bire bir ekonomi karşılıklarını göremiyorum. Borsalar yine ekonomik karşılıklara göre değil, yeniden fai... Devamı »

  • 11.08.2016
    08:58

    Düzeltme beklentimi ve olası dirençler hakkındaki uyarılarımı son yazılarımda fazlası ile yaptım. Düşündüğüm gelişmeler yaşanıyor. Şimdilik önceki görüşlerime bir ilavem yok.   Devamı »

  • 10.08.2016
    09:05

    Rusya'nın uçağını düşürdüğümüz tarihten bu yana iki ülke arasında esen soğuk rüzgarlar nihayet sona erdi. İlk andan itibaren uçak düşürülmesine anlam veremediğimi biliyorsunuz. Neyse Türkiye üzerinde oynanan planları nihayet anlayan siyasi liderlerimiz içine düştükleri büyük hatadan hızlı bir dönüş ... Devamı »