FED Kafaları Karıştırmaya Devam Ediyor!

17.08.2016 00:55
  •  A 

Son gelen ABD verilerine bakarak, FED'den bu sene faiz artışı olmaz diye düşünenlere, hatta yeniden faiz bile indirmek zorunda kalabilir diyenlere rağmen, New York FED başkanı W.Dudley, ''Eylül'de faiz artışı mümkün'' diyor!

FED bu ne yapacağı da belli olmaz, fazla güvenmek de doğru olmaz :) Ama bir çok yazımda görüşümü söyledim, eğer talep artışı yaratmak istiyorlarsa, artık düşük faizlerin sonunun geldiğini ve düzenli faiz artışlarının başlayacağını ilan etmeleri daha doğru olur görüşündeyim. Böylece her geçen süre sonra tüketim ve yatırım kredi maliyetlerinin yükseleceğini öğrenenler sizce de mevcut tüketim ve yatırım taleplerini arttırmazlar mı? Tabii böyle beklettikleri bir talepleri varsa! Ben öyle düşündüğüm için, FED faiz artışlarına her an başlayabilir diyorum.

Neyse, FED ne yapar bilemiyorum ama benim tekniklerden çekindiğimi zaten biliyorsunuz. Bahane FED mi olur bilemem. Gördüğünüz gibi, sanki bugün de düşmeyecekmiş gibi davranan BIST, seansın sonunda -765 puan düşmüş durumda. Ben alım için acele etmemeyi, en azından destek-direnç tablomuzun destek kısmında dikkat çektiğim gap seviyesinin görülmesini beklemek doğru olur diye düşünüyorum. 

Borsada en önemli şey, sabır ve doğru zamanlamadır. Görüyorsunuz ki, büyük bir yükseliş başlıyor gibi empoze edilip, bir anda satışlar gelebiliyor. Ben son yazılarımda gerekli uyarılarımı önceden yaptım. Şimdi sadece izliyorum. Zaten biliyorsunuz ki, şu an kızımın üniversite kaydını yaptırmak için İstanbul'a geldik. O nedenle de zaten gün içinde ekrana bakamayacağımı yazmıştım. Aklımın çelinmemesi için ekrana bakamamak iyi de oluyor. Böylece seans arasındaki gelişmeler yanıltmamış oluyor.

Bu arada Buse artık üniversiteli oldu. Kayıt işlemleri tamamlandı. Kısmet ise, yarın İzmir'e dönüyoruz. Belki de ikinci seansın bir kısmında aranızda olabilirim. Ama 18 Ağustos'da tatil başlıyor. Bol bol denize girip, caretta carettalara ısırılmadan Gökova koylarında zıpkın ile balık avlamak istiyorum. Artık rast gele. Umarım elim boş çıkmam :) 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.08.2016
    09:31

    19 Ağustos tarihinde Fitch'in Türkiye değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Açıkçası Türkiye'yi iç savaşa sokmak isteyen vatan hainlerinin darbe girişimi sonrası tüm ekonomik sistemin çok başarılı bir sınav verdiği görüşündeyim. TCMB dahil, bankacılık sistemimiz çok önemli bir stres testini hiç s... Devamı »

  • 12.08.2016
    09:17

    ABD ve AB borsalarında ciddi yükselişler yaşanıyor. ABD'de bu durumu kısmen anlarım, nihayetinde büyüme oranında düşüş görülse bile, yine de büyüme var. Ama Avrupa borsalarındaki yükselişler için bire bir ekonomi karşılıklarını göremiyorum. Borsalar yine ekonomik karşılıklara göre değil, yeniden fai... Devamı »

  • 11.08.2016
    08:58

    Düzeltme beklentimi ve olası dirençler hakkındaki uyarılarımı son yazılarımda fazlası ile yaptım. Düşündüğüm gelişmeler yaşanıyor. Şimdilik önceki görüşlerime bir ilavem yok.   Devamı »

  • 10.08.2016
    09:05

    Rusya'nın uçağını düşürdüğümüz tarihten bu yana iki ülke arasında esen soğuk rüzgarlar nihayet sona erdi. İlk andan itibaren uçak düşürülmesine anlam veremediğimi biliyorsunuz. Neyse Türkiye üzerinde oynanan planları nihayet anlayan siyasi liderlerimiz içine düştükleri büyük hatadan hızlı bir dönüş ... Devamı »

  • 09.08.2016
    08:58

    15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimini büyük oranda kontrol altına aldık. Moody's Türkiye notunu açıklamak için 5 Ağustos tarihini pas geçip incelemem sürüyor dedi. 7Ağustos tarihinde tüm dünyaya müthiş bir demokrasi görüntüsü verdik. Bugün Putin İle Erdoğan arasında çok önemli bir görüşme yapılac... Devamı »