14 Ağustos FETÖ Spekülasyonları!

08.08.2016 15:36
  •  A 

15 Temmuz tarihinde ülkeyi iç savaşa sokmaya çalışan hain darbe girişimi önlendikten sonra, FETÖ odaklı yeni spekülasyonlar yapılıyor. 

Elektrik Trafolarına Sabotaj İddiası!
           Ak Parti Ankara Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e ait olan bu iddiaya göre, FETÖ örgütü 14 Ağustos tarihinde Türkiye genelinde elektrik kesintileri yaşanması için bir çok önemli trafoya sabotaj yapacağı spekülasyonu dile getiriliyor. Bu yönde bir ihbar duyulduğu için, sanırım gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır. 

Ak Parti'den Çok Sayıda Milletvekili İstifa Edecekmiş!
           İnternette dolaşan bir de bu yönde bir iddia var. Hatta sadece Ak Parti'den de değil, rahmetli Ecevit döneminden beri CHP'ye sızmış olduğu iddia edilen CHP'li vekillerden de 14 Ağustos tarihinde istifalar olacağı söylentisi yayılıyor. Ak Parti'nin kuruluş yıldönümünde istifalar ile sözüm ona partiye darbe vurulacakmış.

Peki böyle bir süreç yaşansa amaç ne olacak? Sözde ülkede hükümet sorunu çıkartılacak ve seçim kararı aldırılacakmış. Mantıklı hiç bir değeri yok. Çünkü, yaşanan darbe sürecinden sonra eğer böyle bir gelişme yaşanacak olursa, bu durum belki geçici bir hükümet sıkıntısı yaratır. Ama en kötüsü yeni bir seçim kararı alınmak zorunda kalınırsa, bundan en büyük yararı Ak Parti elde eder.

Kamu ve özel sektördeki FETÖ'cü odakların temizlenmesi operasyonu Ak Parti içinde de başlar. Eğer Ak Parti, parti içine sızdığı iddia edilen FETÖ'cüleri temizlemeye ve yargılamaya kalkarsa, cemaatten temizlenmiş olan Ak Parti merkez sağ parti haline gelir ve daha da güçlenerek bu süreçten çıkar. Spekülatif söylenti mecburiyeti nedeniyle eğer hükümet düşecek olursa, olası yeni bir seçimde Ak Parti daha da güçlenir görüşündeyim. Hatta yeni bir seçimde tek başına anayasayı bile değiştirebilecek çoğunluğa ulaşır diye düşünüyorum.   

Açıkçası, Pazar günü Yenikapı'daki 5 Milyon'luk demokrasi ve şehitler mitinginden sonra, hiç bir millet vekili istifa edip, kendisini deşifre ederek hedef olmak istemez. 

Kısacası şu ana kadar internete düşen bu iki spekülasyon ülke için sorun yaratmaz. Bilakis özellikle siyasette başlayacak bir FETÖ temizliği, siyasete ve siyasetçiye olan inancı daha da arttırmış olur. Ülkeye zarar değil, birlik ve beraberlik açısından yarar bile verir.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.08.2016
    09:07

    Her şerde bir hayır vardır diye boşuna dememişler anlaşılan! Yıllardır ülkemizde özlediğimiz tabloyu 15 Temmuz'daki hain darbe, hatta darbe diye tanımlamak hafife almak olur, ülkeyi iç savaşa sokup parçalamak girişimi sonrasında, dün Yenikapı Demokrasi mitingi ile tüm dünyaya göstermiş olduk. Cum... Devamı »

  • 05.08.2016
    09:05

    Bugün bizim için en önemli gündem Moody's'in Türkiye raporu kararı olacaktır. Bugünü pas geçip, gelişmelere göre kararını önceden de açıkladıkları gibi 1 ile 3 ay içinde vermelerini yani ötelemelerini bekliyorum. Böylece Türkiye'deki siyasi gelişmelerin gidişini de görmeyi tercih edeceklerdir. M... Devamı »

  • 04.08.2016
    09:00

    Beklentilerin üstünde gelen enflasyon BIST'in teknik olarak yapmasını beklediğim düzeltmeyi hızlandırmış oldu. Böylece ilk etapta kapatmasını beklediğim 75.405 gap seviyesi de hızla kapanmış oldu. Açıkçası Moody's cuma günü bir not indirimi kararı almayacaksa (ki, ben Moody's'in Türkiye raporunu ded... Devamı »

  • 03.08.2016
    09:03

    76.000 - 76.500 seviyelerine doğru kar satışlarının gelebileceği uyarımı biliyorsunuz. Stochastic seviyelerinin dirençlere geldiği için olası gördüğüm kar satışları yaşanıyor. Önceden uyardığım bir gelişme olduğu için ben bu durumu normal bir teknik düzeltme olarak görüyorum. Pazartesi yüksek açılış... Devamı »

  • 02.08.2016
    09:08

    Demokrasiye müdahale etmeyi hedefleyen darbe girişimi sonrası siyasi ortamda ciddi bir pozitif yakınlaşma yaşanıyor. Siyasiler karşılıklı açtıkları davaları geri çekiyorlar. Görüşmeyenler görüşmeye başladı. Siyasi partiler ortak demokrasi mitingleri yapıyor. Anayasa için kısmi bir değişiklik konusun... Devamı »