ABD'de Uzlaşmazlık Devam Ediyor!

14.10.2013 08:44
  •  A 

     Son görüşmeler sonrasında borç tavanı konusunda  halen uzlaşma olmadığı görülüyor. Başkan Obama, geçici limit artırımının doğru olmadığı düşüncesi ile, bu fikre karşı olduğunu açıkladı. Geçici limit arttırımı için yapılan oylamada ''Hayır'' cılar fazla çıktı. IMF, Dünya Bankası, dünyanın bir çok büyük bankasının temsilcileri, piyasalara yön verebilen W.Buffet gibi yatırımcılar, siyasiler, hemen hemen tüm çevrelerden borç tavanı sorunu çözülmezse, krizin tüm dünyayı etkileyebileceği uyarıları geliyor. Üç gün içinde ne olacağını görmüş olacağız.

     Benim düşüncemin ne olduğunu bir süredir yazıyorum. Ama son bir kaç haftalık beklenti yazılarımı okumamış olanlara, 10 Ekim tarihli ''BİST'in Takas Avantajı Başladı!'' yazımı okumalarını tavsiye ediyorum. 

     Bugün yarım gün olacak olması nedeniyle, nöbetçi çalışanlar dışında büyük çoğunluğun uzun bayram tatiline Cuma-Cumartesi gününden başlamış olacaklarını düşünüyorum. Bu nedenle düşük hacimli bir ilk seans olmasını bekliyorum. 

     Aman gözünüzü seveyim, eğer uzun yola çıkıyorsanız trafik kurallarına uyunuz. Kendinizi, sevdiklerinizi, karşınızdakileri düşünerek araç kullanınız. Gidilecek yere bir kaç saat evvel gitmenin hiç bir hayattan değerli olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu tatili benim gibi bulunduğu ilin sınırları civarında geçirecek olanlara da tavsiyem; uzun tatili piyasaları düşünmeden sevdiklerinizle güzelce dinlenerek geçirin. Nasılsa tatil bittiğinde herşeyi yeniden düşünmeye başlayacağız. Hiç olmazsa, tatilde beyinlerimiz bir nebze olsun dinlenmiş olur:))

      Tekrardan Kurban Bayramınızı Kutlar, herkes için sağlık, huzur ve esenlik getirmesini dilerim.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 11.10.2013
    08:45

    ABD bütçe krizi ve ABD borç tavanı krizi nedeniyle iki haftadır yaşanan satış baskıları, bayram öncesi son satış günü olan Çarşamba seanslarında iyice hissedildi. Ciddi fiyat düşüşleri görmüştük. Dün BIST'in takas avantajı, bugün de ABD'de uzlaşma görüşmelerinin yarattığı dışarıdaki pozitif havanın ... Devamı »

  • 10.10.2013
    08:46

    Uzun bayram tatili öncesinde bugünden itibaren alım yapacak olanların para ödemeleri bayram sonrasına kalacak. Böylece, özellikle kredili alımların karşılığında bayram süresince kredi faizi ödenmemiş olacak. Dün bayramda kredi faizi ödemek istemeyenler ve belirsizlik riskini göze almayanlar ile, bu ... Devamı »

  • 09.10.2013
    08:59

    Uzun bayram tatili belirsizliğini, bayram sürecinde kredi maliyetlerini, bayram esnasında ABD temerrüt riskini taşımak istemeyenlerin son satış günü bugün. Bugün yukarıdaki riskler nedeniyle nakit olmak isteyen, ya da en azından kredili hissede kalmak istemeyenlerin satışlarını yapmaları gerekiyor. ... Devamı »

  • 08.10.2013
    08:50

    ABD bütçe krizi sürüyor. 17 Ekim son tarih olan borçlanma tavanı krizi de yaklaşıyor. Siyasiler arasında uzlaşma sinyallerinden daha çok restleşme görüntüleri var. Hal böyle olunca da, ABD'den kaynaklanan büyük bir belirsizlik var. W.Buffett gibi ABD'nin en zengin iş adamı bile artık dile gelip, bor... Devamı »

  • 07.10.2013
    08:53

    ABD borç tavanının yükseltilmesi için son tarih 17 Ekim. Bu riskin fiyatlanması için BIST'in son haftasına girdik. Çünkü 17 Ekim haftası, 14 Ekim yarım gün seansı hariç bayram tatilinde olacağız. Bu yüzden borç tavanını fiyatlandırmak isteyenler bu hafta kararlarını vermek durumundalar. Kiş... Devamı »