BIST'de Hasat Zamanı!

11.10.2013 08:45
  •  A 

      ABD bütçe krizi ve ABD borç tavanı krizi nedeniyle iki haftadır yaşanan satış baskıları, bayram öncesi son satış günü olan Çarşamba seanslarında iyice hissedildi. Ciddi fiyat düşüşleri görmüştük. Dün BIST'in takas avantajı, bugün de ABD'de uzlaşma görüşmelerinin yarattığı dışarıdaki pozitif havanın etkisi ile bayram tatiline yükselen borsa ve gülen yüzlerle gireceğimiz görülüyor. Bir kaç gündür gelişmeler öncesinde gerekli yorumları yazdığımı düşündüğüm için, ekstra bir şey yazmak istemiyorum. Açık öngörülerimizdeki gerçekleşmeleri değiştirmeden koruyorum. Gerçekleştikçe de kapatacağım. Olası teknik düşüncelerimi ilgili tablolarımızdan takip edebilirsiniz.

      Arife günü mesajımı yazacağım ama bugünden tatile başlayacak olanlar için, kazasız, keyifli bir bayram tatili dilerim. Araç kullanacak olanlar, lütfen sevdiklerinizi ve sizleri sevenleri düşünün. 50 km. daha hızlı gitmek, sizleri ulaşacak olduğunuz yere belki biraz daha kısa sürede götürebilir. Ancak kendiniz, yanınızdakiler ve karşınızdakiler için yaratacağınız hayati riski düşününce, bunun ne denli büyük bir tehlike olacağını biliniz. Biraz geç gidin, ama hiç olmazsa bu sayede gittiğiniz gibi ve gittiğiniz sayıda geriye dönün.

      Kurban Bayamı'nın tüm İslam aleminde barış, huzur ve tüm insanlık için de hayırlara vesile olmasını dilerim.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 10.10.2013
    08:46

    Uzun bayram tatili öncesinde bugünden itibaren alım yapacak olanların para ödemeleri bayram sonrasına kalacak. Böylece, özellikle kredili alımların karşılığında bayram süresince kredi faizi ödenmemiş olacak. Dün bayramda kredi faizi ödemek istemeyenler ve belirsizlik riskini göze almayanlar ile, bu ... Devamı »

  • 09.10.2013
    08:59

    Uzun bayram tatili belirsizliğini, bayram sürecinde kredi maliyetlerini, bayram esnasında ABD temerrüt riskini taşımak istemeyenlerin son satış günü bugün. Bugün yukarıdaki riskler nedeniyle nakit olmak isteyen, ya da en azından kredili hissede kalmak istemeyenlerin satışlarını yapmaları gerekiyor. ... Devamı »

  • 08.10.2013
    08:50

    ABD bütçe krizi sürüyor. 17 Ekim son tarih olan borçlanma tavanı krizi de yaklaşıyor. Siyasiler arasında uzlaşma sinyallerinden daha çok restleşme görüntüleri var. Hal böyle olunca da, ABD'den kaynaklanan büyük bir belirsizlik var. W.Buffett gibi ABD'nin en zengin iş adamı bile artık dile gelip, bor... Devamı »

  • 07.10.2013
    08:53

    ABD borç tavanının yükseltilmesi için son tarih 17 Ekim. Bu riskin fiyatlanması için BIST'in son haftasına girdik. Çünkü 17 Ekim haftası, 14 Ekim yarım gün seansı hariç bayram tatilinde olacağız. Bu yüzden borç tavanını fiyatlandırmak isteyenler bu hafta kararlarını vermek durumundalar. Kiş... Devamı »

  • 04.10.2013
    08:59

    Bu Şerden Bize Hayır Çıkar Mı? Ben bunu yaşatmayacaklarını, son gün dahi olsa anlaşacaklarını düşünüyorum. Ama hadi diyelim ki, son ana kadar anlaşamadılar. Bizim tatilde olduğumuz dönemde borç tavanı yükseltilemedi ve ABD temerrüte düştü. Peki o zaman ne olur? ABD'nin ödeme ihtiyacı nasıl ka... Devamı »