FED'e 5 Var!

12.09.2013 09:11
  •  A 

    Suriye riski azalınca diğer korkumuz FED gündeme gelmeye başladı. 5 gün sonra bu konudaki gelişmeleri FED yetkililerinin ağzından duymuş olacağız. Son gelen istihdam verisinin düşük kalması tahvil alımını azaltma programını erteletebilir. Program ertelenmeyip alım tutarında azaltmaya gidilse bile ben bundan çok çekinmediğimi çok kez söyledim. Endeks olarak 70.000 üstünde kaldıkça aradaki direnç hedeflerine zaman zaman takılarak 70.000-77.000 kanalında hareket edileceğini düşünüyorum.

    FED'in açıklamalarına göre yılın son ayları bitmeden üst kanalın da kırılmasını ve endeksin 82.200-87.500 seviyelerini de test etmesini bekliyorum. Eğer bu düşüncem doğrultusunda endeks gelişmeleri yaşanırsa, endeksin çok oynamadığını gördüğümüz günlerde de hisse bazlı ciddi yükselişlerin yaşanacağını düşünüyorum. Ama her hangi bir sebep nedeniyle 70.000 yeniden aşağı kırılırsa, bu takdirde önceki dibin de aşağısını görme riskimiz ortaya çıkar. Ben bu son cümlenin içeriğinin gerçekleşmesini beklemiyorum. Sadece olursa diye teknik ihtimali dile getirdim. 

     Saat 10:00'da cari açık verisi gelecek. Açığın yüksek ya da düşük gelmesi yukarıdaki beklentilerin yönünde etkili olacaktır.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 11.09.2013
    09:07

    Suriye'de tansiyonun düşmesi nedeniyle BIST dahil tüm dünya borsalarında ciddi yükselişler yaşandı. Ama tabii Suriye konusunu sınırlarında olmasından ötürü dünyadan çok daha ciddiye alan BIST'in yükselişi diğer ülkelerin üstünde oldu diyebiliriz. Şimdilik bu konu yeniden alevlenmediği takdirde, BIST... Devamı »

  • 10.09.2013
    09:12

    28/08 tarihindeki ''Alımlara Hazır Olun'' yazım gibi devam eden diğer yazılarımda da BIST'in ciddi ucuzladığını, başta bankalar bir çok hissede yükseliş olabileceğini yazıyordum. Olumsuz ifadelerin bir anda tersine dönebileceği konusunda sizlerin dikkatini çekiyordum. Bakın şimdi aynısı yaşanıyor. B... Devamı »

  • 09.09.2013
    09:02

    ABD tarımdışı istihdam verileri beklenenden kötü gelince FED konusunda kısmi bir rahatlama görüldü. Bu havada bir açılış olabilir. Bugün TCMB'nın ihaleleri de olumlu atlatılırsa kısmi bir rahatlama yaşanır. BIST haftaya alıcılı başlayabilir. Ama Suriye riski adım adım yaklaşıyor. Benim için en öneml... Devamı »

  • 06.09.2013
    13:25

    Arkadaşlar, Üye sayımız devamlı arttığı için zaman zaman yeni üyelerimize bu hatırlatmayı tekrarlamak istiyorum! Üyelerimize Düşük Komisyon Ana sayfada yer alan Üye bilgilerinin hemen altındaki ''Neden Borsaanalizci?'' bölümünde siz üyelerimiz için sunulan düşük komisyon imkanını g... Devamı »

  • 06.09.2013
    09:30

    Maalesef son dönem piyasanın üzerindeki baskılar bu iki dış etkenin ittifakından çok etkilenir durumda. Suriye için konuşulanlara bakınca, uzaktan atılacak füzelerle sınırlı kalacak diye düşünürken, ağır bombardıman ihtimali de ifade edilmeye başlandı. Hatta Arap ülkelerinin rejim değişikliği için t... Devamı »