Destek - Direnç Tablosu da Çok Önemli!

05.02.2021 16:46
  •  A 

Bu başlıkla bu uyarıyı zaman zaman yapıyorum ki, özellikle yeni üyelerimiz bu konunun önemini iyi kavrasınlar. 

''Siteyi Tanı'' kısmında tüm bölümler gibi, destek-direnç tablomuz da izah ediliyor. Özellikle yeni üyelerimiz bu izahatları çok dikkatli okusunlar. 

Oradaki tarifte Destek-Direnç Tablosu için, hareketlenme beklediğim ama tam emin olamadığımdan cesaret edip, al/sat tablosunda paylaşamadığım hisselerin teknik paylaşım tablosu olduğu yazılı. Bu cesaret kısmına dış etken belirsizlikleri nedeniyle temkinli davranışlar da dahil.

Kısacası endekslerin dirençlerde olması, ABD gerilimi, bana göre dış borsaların aşırı primli olmasından kaynaklı her an ciddi bir kar satışları gelebilme çekincem gibi nedenlerle bazen gördüğüm tekniklere rağmen yeterince cesur olamıyorum. Bu durumlarda olası hareketlenme beklediğim bazı teknik görüntüleri Destek-Direnç Tablosunda paylaşıyorum. Bazen ise, hisse henüz teknik harekete başlamamış oluyor. Ama görüntüsü olası dirençler kırılırsa neler olacağı konusunda fikir verdiği için, öncesinde bu konuda dikkatinizi çekmek, bu fiyatlar oluşursa önceden hazırlıklı olun diyorum.

Ama özellikle belirtiyorum, kırılan destek ve direnç seviyeleri sonrasında o yöndeki alttaki sıralı destekler ve üstteki sıralı dirençler yeni teknik hedefler ve beklentiler olur. Eğer aralarındaki fiyat marjı sizler için yeterli ise, destekler kırılırken, verip alttan almayı, dirençler kırılırken de alıp üst direnç ve öncesinde, ya da daha sonraki dirençlerede vermeyi düşünmek teknik olarak doğru davranışlar olur. Yani ille de yeni öngörü olarak al/sat tablosunda görmeyi beklemenize gerek yok. 

Görüyorsunuz işte, benim de cesaretimin bazen sınırı oluyor. Belki de gereğinden fazla temkinli oluyorum. Ama sizlerin sorumluluğunu taşıdığımız için bunu gayet normal görün. Ama sizler her biriniz sadece kendi sorumluluğunuzda olduğunuz için daha cesur davranmak isterseniz, Destek-Direnç Tablosu paylaşımları da çok önemli referanslardır diye uyarmak istiyorum.

Ben yılların tecrübesi ile teknik açıklama kısmında yer alan özellikle, fincan-kulp, çanak, flama, ikili dip, ikili tepe formasyonu gibi tekniklerin çok hızlı tepki verdiklerini görüyorum. Bu uyarılar olan paylaşımları yakından takip etmenizde yarar görüyorum. Bu formasyonları başlatacak olan seviyeler kırılınca hisseler hızlanabiliyorlar.

Özellikle yeni üyelerimizi bilgilendirirken, eski üyelerimize de hatırlatma ve bilgi tazelemesi yapmak istedim. Hatta son bir hafta yaptığım paylaşımlara bakın, sonra da hisselerin bu sürede yaptıkları hareketlere bakın beni daha iyi anlayacaksınız.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 03.02.2021
    15:28

    İlgilenenler için İnforce'dan faydalı bir eğitim! Bilginize... Özellikle piyasaların düştüğü bu günlerde portföy değerinin belirli bir seviyenin altına düşmesi engellenirken kazanmaya devam etmenin yöntemlerini örnekler eşliğinde öğren... Devamı »

  • 03.02.2021
    10:01

    TÜFE Ocak ayında; aylık % 1.68 Arttı. TÜİK Yıllık %14.97 12 aylık ortalamalara göre Ocak'ta % 12.53(Önceki; % 12.28) ÜFE Ocak ayında; Aylık % 2.66 (Önceki; % 2.36) yıllık % 26.26(&Ou... Devamı »

  • 02.02.2021
    20:14

    Değerli Üyeler, Sizlerden hisselerle ilgili yorum soruları geliyor. Benim ne düşündüğümü, bir beklentim olup-olmadığını vs. soruyorsunuz. Üyelik Sözleşmesi ve soru paneli üst uyarı notunda da göreceğiniz gibi, bu tarz hisse yorumu yapmıyorum. Sad... Devamı »

  • 31.01.2021
    17:45

    Yeni yıla girerken site ücret güncellemesi yapacağımı ilan ettim. Mevcut üyelerimin üyelik sürelerinin bitişi dikkate alınmadan, eski üyelik bedeli ile üyelik yenilemesi yapabilme imkanları olduğunu bildirdim. Ki, geçmiş ücret artışlarında da her zaman ... Devamı »

  • 29.01.2021
    09:43

    Değerli Üyeler, Lütfen akşamları siteden çıkış yaparak siteyi kapatın. Güne başlarken yeniden giriş yapıp, sonrasında HUP'u yeniden aktif ediniz. Bazı üyelerde siteden düştükleri için de HUP bildirimi alamama sorunu yaşanabilir. Son olarak, bug... Devamı »