ARTIK REALİZE ZAMANI OLABİLİR!

07.05.2009 16:06
  •  A 

Belli bir süredir tüm ülke borsalarında çok ciddi bir toparlanma yaşadık.Bu çıkışı sebepleriyle birlikte en dibinden itibaren ön gördüğüm ve de o yönde piyasa tavsiyelerinde bulunduğum için,özellikle borsalardaki yükseliş yüzümüzü bolca güldürdü.

Türkiye saati ile bu gece yarısı ABD\'de stres testinin sonuçları açıklanacak.Bu sonuçlar daha önceden belli oldu ama kamuoyuna açıklanması bugüne ertelenmişti.Eğer iyi bir sonuç açıklanacaksa,bu yöndeki beklenti piyasalara fısıldandığı için zaten bunu piyasalar bence fazlası ile satın almış durumda diye düşünüyorum.Biz İMKB\'deki çıkışa bakıp buradaki yükseliş oranlarıyla bile yeterince strese girmiş durumdayız.ABD\'de örnek Citi ve bank of Amerika hisselerinde %300 leri bulan hatta geçen yükselişler yaşanmış durumda.Bu demek oluyor ki,dibin yukarı tepkisi bizde olduğu gibi tüm dünya borsalarında fazlası ile yaşanmış durumda.

Ben artık ya bugün ikinci seans,ya da yarın piyasalara tümden bir realize gelmesini bekliyorum ve de bu yönde davranılmasını öneriyorum!Eğer ABD stres testinin sonucu iyi çıkarsa,beklenti bitti diye,yok kötü çıkarsa beklenti ters çıktı diye satışların geleceği kanaatindeyim.

Stres testi en çok da bankaları ilgilendirdiğinden şuanda bankalarda ciddi alım baskıları ve yükselişler var.Buna bir de bu sabah Türk bankaları ile ilgili BDDK\'nın açıkladığı pozitif açıklamalar gelince cila yapmış oldu.Ancak bu gece ABD\'den gelebilecek iyi haberlerle yarın da belki bir kez daha özellikle bankalarla piyasayı yukarı zorlamayı deneyebilirler ama akabinde şatışlar başlar düşüncesindeyim.Buna göre ya bugünden,ya da olası bir iyi haber yarın da yükseliş getirebilir düşüncesinde olanlar yarın açılış sonrasında borsalarda realizelerini yapmalılar diyorum!Ciddi bir realize yaşanabilir.

Ancak bu önerim,uzun vadedeki piyasaların düzeleceği beklentimde herhangi bir değişiklik yapmış değil.Sadece bu hızlı ralli yükselişi teknik olarak bir realize yaşaması gerekir düşüncesinden.Sonrasında yine alış yönünde önerilerim glmeye başlayacak.Ancak alış önerilerinin genele yayılması biraz zaman alabilir.Şimdi bir süre nakitte kalmak zamanıdır!


  • 30.04.2009
    16:06

    Görüyorsunuz ki,piyasalarda artık psikolojik etkiler de olumluya dönmeye ve hem yurt içi,hem de yurt dışından kriz ile ilgili artık olumlu açıklamalar da gelmeye başladı. Yurtdışında da hurda indirimleri yönündeki kararlar yakında otomobil ihracatımızın... Devamı »

  • 10.04.2009
    16:03

    İşte son yazımda tam da bu olanları söylemek istemiştim!Oradaki ilk hedefi(28.600)çok az bir eksikle dün gördük sayılır.Fakat dediğim gibi tam dirençlerde bir kademe verilir gibi yapılıp,özellikle bankalara gelen alımlar piyasayı tekrar yukarı döndür&... Devamı »

  • 09.04.2009
    16:02

    Stochastic seviyeleri çok yükseldi.Endeks için dün önerdiğim ilk direnc seviyesi olan 28.600 aşagı yukarı(28.515)görüldü.Tüm hisselerde realize öneriyorum! Ancak bu önerim tamamen realize maksatlı olup destek seviyelerine gelinince alı... Devamı »

  • 08.04.2009
    16:02

    IMKB'nin bu dönüşü çok önemli!Eğer 27.500'lü seviyeler yukarı kırılabilirse,çok kısa zamanda 28.600 ve sonrasında 29.360 seviyeleri var!Çünkü 27.300 ndeks seviyesinde özellikle bankaların da direnç seviyeleri var.Buraların g... Devamı »

  • 03.04.2009
    16:04

    Çıkış için önceki teknik önerilerimde ön gördüğüm hedefler arka arkaya gerçekleşti diyebilirim.29.300 'lere dogru da realize etmek lazım düşüncem de şuan için geçerliliğini koruyor! Endeks eğer 28.600 se... Devamı »