YETER Mİ BU KADAR ÖNERİ?

30.04.2009 16:06
  •  A 

       Görüyorsunuz ki,piyasalarda artık psikolojik etkiler de olumluya dönmeye ve hem yurt içi,hem de yurt dışından kriz ile ilgili artık olumlu açıklamalar da gelmeye başladı.
       Yurtdışında da hurda indirimleri yönündeki kararlar yakında otomobil ihracatımızın da arttığını bilanço rakamlarıyla da gösterecektir.Yazılarımda en baştan beri belirttiğim bu tarz yukarı dönüşlerde en likit ve en çok yabancının elinde bulunan sektör olduğu için banka hisseleri doğal olarak çok hızlı tepki veriyorlar.
       
      Ayrıca bu krizin tek banka batırmadığı gibi nı zamanda da sanırım halen hem kar eden,hem de karını artıran tek ülkesi Türkiye olduğu için,bu durum bizim finansal kesime olan ilgiyi ve itibarı çok arttıracaktır.
      Dünkü piyasa hareketi ve dün DOW daki kapanışlarla birlikte bankalarımızın tekniklerine baktığımızda bugün yine banka hisselerinin çok ciddi alımlara sahne olabileceğini düşünüyorum.Bu konudaki hisse önerilerimi oldukça fazla adet olarak \'\'AL-SAT\'\'ikonunun altında teknik açıklamalarıyla görebilirsiniz!

     Bu da demek ki,endeks olarak geçen hafta uyarıp da direncine takıldığımız 30.800 seviyelerini bugün kırabiliriz.\'\'AL-SAT\'\'ikonunun altında XU100(İMKB 100)endeksinin sonraki hedefi için ne düşündüğümü de görebilirsiniz.
     
     Ancak özellikle de belirtmek istiyorum ki,bu yükseliş sonrasında teknik bir realize yaşanması çok doğal ve de doğru olacaktır.Bu nedenle gelen alımlarda uygun seviye olarak gördüğünüz yerlerden realizelerinizi yapmanızı tavsiye ediyorum.
    Ama bu hareketlenme göstermiştir ki,iyi bir IMF anlaşması desteği sonrasında yaşanabilecek gevşemeler sonrasında bu yıl borsa endeksimiz ciddi bir torparlanma gösterebilecektir! 

    Karıştırılmaması gereken çok önemli bir nokta da,bu alımların ekonominin tamamen düze çıkmasından değil,asıl krizin dip bulmasının yarattığı tepkiden olduğunu bilmemiz lazım!Kimse bilançoların şimdiden büyük karlar göstermesini beklemesin.Bunu demekle birlikte yine de özellikle bankacılık sektörünün karlılığı en iyi sektörlerden biri olacagını düşündüğümü de belirtmek istiyorum.


  • 10.04.2009
    16:03

    İşte son yazımda tam da bu olanları söylemek istemiştim!Oradaki ilk hedefi(28.600)çok az bir eksikle dün gördük sayılır.Fakat dediğim gibi tam dirençlerde bir kademe verilir gibi yapılıp,özellikle bankalara gelen alımlar piyasayı tekrar yukarı döndür&... Devamı »

  • 09.04.2009
    16:02

    Stochastic seviyeleri çok yükseldi.Endeks için dün önerdiğim ilk direnc seviyesi olan 28.600 aşagı yukarı(28.515)görüldü.Tüm hisselerde realize öneriyorum! Ancak bu önerim tamamen realize maksatlı olup destek seviyelerine gelinince alı... Devamı »

  • 08.04.2009
    16:02

    IMKB'nin bu dönüşü çok önemli!Eğer 27.500'lü seviyeler yukarı kırılabilirse,çok kısa zamanda 28.600 ve sonrasında 29.360 seviyeleri var!Çünkü 27.300 ndeks seviyesinde özellikle bankaların da direnç seviyeleri var.Buraların g... Devamı »

  • 03.04.2009
    16:04

    Çıkış için önceki teknik önerilerimde ön gördüğüm hedefler arka arkaya gerçekleşti diyebilirim.29.300 'lere dogru da realize etmek lazım düşüncem de şuan için geçerliliğini koruyor! Endeks eğer 28.600 se... Devamı »

  • 03.04.2009
    16:01

    İşler düzelmeye başladı mı,haberler birbirini kovalamaya başlıyor.G-20 zirvesinden 1.1 Trilyon dolar’lık ekonomiye kaynak aktarma kararı çikti. IMF ile görüşmelere başlama konusunda uzlaşi oldu. MB’sı faizler düşebilir,dövizden korkmuyo... Devamı »