Öncelikle hemen söyleyelim, Türkiye terörden çok çekti. Çok şehit verdik. Trilyonca Dolar terör için harcandı. Güneydoğu terör yüzünden yıllardır yatırımlardan payını alamadı. Türkiye üzerinde emelleri olan dost düşman birçok devlet terörü bizim aleyhimizde kullanarak, birçok alanda önümüze set çekmeye çalıştı.
Şimdi ne kadar devamı gelecek göreceğiz ama, teröre son diyerek artık bir mücadele verilecekse demokratik yollarla yapılacak diye ilan edilerek bir süreç başlatılı. Ama şartsız, amasız bir süreç olacaktı, fakat anayasal değişimler, şartlar speküle edilmeye başlandı. Terör örgütünün elemanlarından da, tehdit gibi açıklamalar da geliyor. Öcalan serbest kalmazsa, yasal gereklilikler yapılmazsa, kendilerine herhangi bir saldırı yapılırsa... diye tehditler savruluyor. Şimdilik bunun gerçekten kimden geldiğini bilmek çok da kolay dedğil! Ne demek istedim? 1999'dan beri hapistebolan Öcalan, serbest kalmak için barış sürecini isteyebilir ama yıllardır silahın, kaçakçılığın, uyuşturucu, petrol tiacretinin gücünü ve nemalarını kullanan PKK'nın diğer yöneticilerinden bu gücü hemen bırakmak istemeyenler, ya da böyle bir barış sürecini istemeyen devletler sözkonusu olabilir. Bu kişi ve çevreler de bu nedenle süreci bozmak isteyebilirler.
Ama diğer taraftan, bir önceki seçime kadar muhalefete oy verilirse oylar DEM'e gidecek, Demirtaş ve Öcalan serbest bırakılacak, masanın altında DEM var, biz varken kimse onlarca asker, emniyet mensubu ve vatandaşlarımızın kanına giren bu teröristleri serbest bırakamaz, PKK'ya hizmet edemez deniyordu. Hatta DEM'in kazandığı belediyelere kayyumlar atandı. CHP Belediyeleri ile ilgili bile çalışanlar DEM üyesi diyerek soruşturmalar açıldı. Şimdi ise Cumhurbaşkanımız ''Bu süreci AKP, MHP ve DEM birlikte götüreceğiz'' dedi.
ABD'nin düşünce kuruluşları yıllardır Türkiye'yi parçalayan haritaların duvarda asılı olduğu toplantılar yaparlardı. Şimdi ise Osmanlı'nın ümmete dayalı yapısının en doğrusu olduğu iddia edilen, Türkiye'nin çok daha büyüdüğü Ortadoğu ve Afrika topraklarını da topraklarına dahil ettiği çok daha büyük ve güçlü bir Türkiye haritaların kullanılmaya başlandı!
Anlayacağınız kime neye inanacağız şaştım kaldım doğrusu. Geçmiş videolarda söylenenlere ve söyleyenlere bakınca, bir de şimdi yaşanan ve aynı kişilerin söylediklerine bakınca diyecek söz bulamıyorum. Madem bu işin doğrusu buydu, yıllardır neden yapmadık onlarca vatandaşımızı, askerimizi, emmiyet mensubumuzu şehit verdik? Neyse bu konulara çok girmek istemiyorum. Çok karışık duygular içinde savruluyorum. Umarım ülkemizin ve milletimizin yararına gelişmeleri yaşarız. Ama Türkler, Araplar, Kürtler bir olunca karşısında kimde duramaz demek güzel de, Kurtuluş Savaşı öncesinde Osmanlı'nın parçalanmasına kimler hizmet etti diye bakınca çok farklı tabloları hatırlıyoruz. Şu an hangi Arap ülkesi Osmanlı hakimiyeti gibi Türkiye'nin hakimiyetine girmek ister?
Ama bu yaşananların organizesinde ABD'de ve AB'nin de olduğunu düşündüğüm için, süreç gerçekleşsin diyerek iktidarı destekleyeceklerdir diye düşünüyrrum. Bu nedenle piyasa için iyimserim. Bu nedenle şimdilik tekniklere odaklanmak lazım. Cuma beklenti yazımdaki teknik görüşlerim sürüyor.
09:30 gibi Ekotürk bağlantım olacak. Programda yoktu. Bilginize.
Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_