Gap Kapanışları Alım Tepkilerine Neden Oldu!

06.08.2020 09:30
  •  A 

Teknik dikkat çektiğim gapler kapanınca beklediğim gibi alım tepkileri geldi. Ama öncesinde yine beklenti yazımda dikkat çektiğim, dirençlerde gap kapanış uyarılarına kulak asmayanlar gapler kapanırken panikle satış yapabilirler, bu da ekstra düşüşlere neden olur demiştim. Dün açılış sonrası yaşananlar bundan ötürüdür. Bir anda sert satışlar geldi. Ama sonrasında gördüğünüz gibi genelde alım tepkilerini gördük. Bugün de benzer tepkilerin sürmesini bekliyorum. Ama bakmanız gereken endeksten ziyade doğru hisseler olmalıdır. Bunu başarır doğru hisseyi bulursanız endeksten ciddi oranda pozitif ayrışma imkanı yakalarsınız.

ABD'deki yeni finansal paketler de borsaları olumlu etkiliyor. Yeni paket beklentisi ABD endekslerini yeniden dirençlerine taşıdı. Bakalım bu sefer paylaştığım dirençler kırılıp bir üst dirençlere mi yönelecek, yoksa yine buradan satışlar gelip, kar realizasyonu mu yaşanacak. Eğer yine satışlar gelirse, BIST de satışlarla daha alt destek seviyelerine iner. Bu riski unutmayalım.

Bir süredir kar satışı ve gap uyarılarım sonrasında beklediğim düşüş yaşanınca gördüğünüz gibi çok sayıda yeni öngörü yaptım. Uzun zamandır yeni öngörü gelmediğini görenler neden beklediğimi de görmüş oldular. Ben borsadan ciddi bir çekinceye sahip değilim. Özellikle son çeyrek için çok ciddi bir ekonomik toparlanma bekliyorum. Otomotiv, teknoloji, perakende sektörlerindeki hareketlenmelerin sürmesini bekliyorum. Bu beklentim pandemi vaka patlaması nedeniyle yasaklar yeniden gelirse, insanlar evlerine kapatılırsa, oteller ve seyahat yasakları yenilenirse bozulur. Tabii Libya ve Akdeniz'deki olası çatışma ve savaş riskleri de beklentilerimi olumsuz yönde bozar. Yoksa iş sadece ekonomiye kalırsa, ekonomide hızlı iyileşme dönemine girdiğimiz görüşündeyim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.08.2020
    09:26

    Bir süredir ısrarla BIST'in 1.204(120.464) direncini geçmesinin zor olacağını ve bu direnç seviyelerinde kar realizasyonu beklediğimi, bu nedenle en az % 50 nakit korunmasının tedbirli bir yatırım davranışı olacağını yazıyordum. Tüm bu beklentilerimin ana dayanağı da tama... Devamı »

  • 04.08.2020
    09:27

    Bayram tatilini bitirdik ve yeniden işimizin başına döndük. Benim için dinlendirici bir tatil oldu. Şimdi sorun en kısa zamanda piyasalara adapte olmak. Umarım zorlanmadan bunu başarırım. BIST'e teknik bakınca yükseliş kanalı aşağı yönlü kırılmış ve teknik bir... Devamı »

  • 27.07.2020
    00:01

    Bu hafta tatildeyim. Ama bu sefer ekranım yanımda. Mümkün oldukça gündemi ve borsayı takip etmeye çalışacağım. Haftaya iki sıfır atılarak borsaya başlayacağız. Hisselerin değerlerinde hiç bir değişiklik olmayacak. Sadece endeksler iki sıfır atılmış olarak hesa... Devamı »

  • 24.07.2020
    11:45

    Pazartesi iki sıfır atılmış haliye BIST'i göreceğiz. Kafa karışıklığı olmasın diye söylüyorum. Hisse fiyatlarında değişiklik olmayacak. Sadece endekslerde sıfırlar atılacak. Yani şu an için 118.700 olan BIST, 1.187 puan olarak görülecek. Bu durumun piyas... Devamı »

  • 24.07.2020
    09:53

    Birkaç gündür yaptığım uyarılarımı, yukarıda ve aşağıda yer alan önemli teknik seviyeleri biliyorsunuz. Bu görüşlerimi koruyorum. Güne dış dünyadaki satışların etkisi ile satıcılı açılışlar yaparak başlayacağız. Vıop şu an 650 puan civarı eksi. BIST 1... Devamı »