Alım İştahı Sürüyor Ama Yine de Dikkatli Olun!

10.06.2020 09:39
  •  A 

İki gündür kar realizasyonları yaşıyoruz ama bu durum henüz teknik olarak derinleşen bir düzeltmeye dönüşmedi. Alıcılar desteklerde yine ortaya çıkıyor. ABD ve AB nezdinde yeni hibe ve kurtarma paketleri üzerinde görüşmeler yapılıyor. Yeni teşvikler üzerinde çalışmalar ülkemiz de dahil her ülkede karşımıza çıkabiliyor.

Olumlu olumsuz nedenleri son birkaç günlük beklenti yazılarımda yazdım. Ekstra bir değişiklik yok. Risk iştahı sürmekle birlikte, biten üç aylıklar sonrasında gelecek altı aylıklarda genel hisseler için ciddi bilanço bozulmalarına hazırlıklı olmanızı istiyorum. Sonra bilançolar neden kötü gelmiş demeyin. Nedenler belli. Özellikle hava yollarına yer hizmeti verenler, hava yolu şirketleri, turizm, kısacası gıda-hijyen-sağlık sektörü hariç neredeyse tüm sektörlerde ciddi bir üretim ve kar düşüşlerini görmeyi bekliyorum. Bu nedenle teknik olarak geldiğimiz seviyelere para gücüyle geldiğimiz görüşündeyim. Ama bu durum daha ne kadar sürecektir şüpheliyim. 

Çok uzun yazmayacağım. Bölgesel bir internet sorunu yaşıyorum. O nedenle paylaşımlarımı da ancak yapabildim. Dikkatli olmaya devam edin. Olası teknikleri destek-direnç tablomuzdan takip edebilirsiniz. 

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 09.06.2020
    09:26

    Hayır bunun için hemen evet demek doğru olmaz. Dün için seans içinde ciddi bir kar satışı yaşadık. Hatta kapanış da eksi oldu. Bu kapanışla 13 gündür süren aralıksız yüksek kapanma da sona ermiş oldu. Ama buna rağmen henüz teknik düzeltme başla... Devamı »

  • 08.06.2020
    09:19

    Moody's Pas Geçti! Cuma günü Moody's'ten Türkiye için değerlendirme yapması bekleniyordu. Kurum güncelleme yapmayacağını duyurdu. Herşey Borsalar Kadar İyi Mi Gerçekten? ABD ve AB borsalarına bakınca neredeyse ... Devamı »

  • 05.06.2020
    09:29

    Bir süredir endeksin yükseliş potansiyeline dikkat çekiyordum. 102.328 seviyesi kırılınca fincan kulp formasyonu gereği en az 4 ile 6 Bin puan arası bir yükseliş beklediğimi yazmıştım. Sonrasında ''Ya Bankalarla Devam Ya da Kar Satışlarına Dikkat!'' başlığı atıp... Devamı »

  • 04.06.2020
    09:22

    Özel bir gündem yok. Piyasalarda risk iştahı sürüyor. Dış piyasalarda endeksler üst dirençlerini zorluyor. BIST için de durum aynı. Ama artık hisselerin genelinde direnç seviyelerindeyiz. Bu nedenle beklentim paylaştığım üst dirençlere doğru ... Devamı »

  • 03.06.2020
    09:32

    ABD'de yaşanan olaylar halen sürdüğü gibi, Kanada, Fransa gibi ülkelere de sıçramasına rağmen borsalardaki risk iştahı halen sürüyor. BIST için de durum aynı. Tüm olaylara ve risklere rağmen borsadaki alım iştahının ana nedeni piyasalardaki faizi ... Devamı »