Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

24.11.2017 08:30
  •  A 

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Eğitim-öğretimdeki en önemli kişiler olarak sizlere çok büyük sorumluluk ve görevler düşüyor. Devletimiz ve milletimizin gelişmiş toplumlara katılması için bu sorumluluğunuzun bilinci ile çalışmanızı dilerim. Yolunuz açık olsun. 

Herkes Zarraf Davasını Bekliyor!
           Dün de beklenti yazısı yazmadım. Bugün de detaylı bir şey yazmak istemiyorum. Gördüğünüz gibi herkes Zarraf Davasına kilitlenmiş durumda! Fitch de, Türk bankalarına gelebilecek olası ceza ile ilgili konuşmuş. Eğer hazine olası cezalarda bankalara destek olmazsa, sektörde ciddi sıkıntı olabilir. Bu nedenle de not indirimleri yaşanabilir demiş. Böylece akıl da vermiş. Yani ceza verilebilir. Ama bu cezayı hazine üstlenmeli demiş diye anlıyorum ben.

Gördüğünüz gibi, bu konudaki spekülasyonlar zaman zaman çok önemli rakamların dolaştığı manipülasyonlara bile dönüşüyor. Böyle bir ortamda da piyasaların bir yukarı, bir aşağıya gitmesi çok doğal. Yaşayıp görmek en doğrusu diyorum. Bu konuda özel bir yorumum yok. Ancak, önceden de dediğim gibi, çok önemli olmayacak bir yansıma ile bu sorun atlatılırsa, o zaman BİST'in önü çok açılacaktır. 

Ama işin bir de olumsuz tarafı var! Bahsi geçtiği şekilde önemli cezalar verilir ve bir çok siyasimizin de adı davaya eklenirse, karşılıklı siyasi sertleşmeler çok artacaktır. Bekleyip göreceğiz. Bu dönemde yeni alacağınız her şeyi orta ve uzun vadeli olarak almanız gerektiğinin bilinci ile kararlarınızı veriniz. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.11.2017
    08:46

    Bugün beklenti yazım olmayacaktır.   Devamı »

  • 22.11.2017
    09:17

    BİST gerçek değerlemesi düşük olduğu için değil, iç ve dıştaki özellikle ABD kaynaklı risklerimiz nedeniyle düşüyor. ''İşte bu nedenle, yaşadığımız bir panik fiyatlaması olduğu için, ben yatırımcıların geri çekilerek izlemede kalmalarını, panikleyerek zarara satış yapmadan bu günlerin geçmesini bekl... Devamı »

  • 21.11.2017
    09:30

    Maalesef iyi bir dönemi daha dünya ile negatif ayrışarak harcıyoruz. Dünya borsaları gayet iyi durumda. Çok önemli kayıplar yok. Hatta ciddi kar realizasyonları bile tam manası ile henüz yaşanmadı diyebiliriz. Buna karşılık 2013 Gezi olayları ile birlikte negatif ayrışma yaşayan BİST, yine piyasadan... Devamı »

  • 20.11.2017
    09:47

    NATO tatbikatındaki skandal alçaklık da gösterdi ki, batının amacı; tam Osmanlı'yı parçalamış ve son kalan Anadolu topraklarında bir kürt devleti kuracak iken, bu amacı bozan Atatürk nedeniyle yarım kalan işlerini bitirmek. ABD, İngiltere bu planın ana uygulayıcıları. Almanya, Avusturya, Danimarka g... Devamı »

  • 16.11.2017
    09:32

    BİST işlemlerini anlayan var mı bilemiyorum. Dünya borsalarında güşüş yaşanırken, BİST ciddi bir yükseliş yaparak ayrışma yaşıyor. Tam da acaba toparlanacak mı derken, dün bir anda daha sert bir düşüş geliyor. Parite yükseliyor, Dolar endeksi düşüyor, bu esnada en yüksek faizlerden birini veriyor... Devamı »