Sanayi Üretimi Moral Verebilir!/Düzeltme!

08.09.2017 08:51
  •  A 

 (Büyüme için % 7 üzeri beklenti bugün açıklanacak olan veri değildir. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme beklentisidir. % 7'lik büyüme 3'ncü çeyrek verisi içindir!!!)  

 Bugün 10:00'da sanayi üretimi verimiz gelecek. Yüksek bir oran açıklanması beklentimi koruyorum. % 6 üzeri bir beklentipiyasalar için gayet olumlu olacaktır. Bakan Zeybekçi'nin dile getirdiği % 7 üzeri bir büyüme BİST'e yeni rekorlar kırdırır beklentisinde yazılar yazdığımı biliyorsunuz. Bu görüşümü korumakla birlikte, dün gündeme düşen ABD'deki Zarrab-halkbank-bakan Çağlayan davası sıkıntı yaratmış durumda. Benim yeni rekorlar için destek olacaklarını düşündüğüm banka hisseleri maalesef tam tersi köstek oluyorlar. Bugün sanayi üretimi verisi ile bu durum düzelirse, BİST yeni rekorlara yönelebilir.

Maalesef bu tip gelişmelerin farklı siyasi boyutları da olabildiği için, akıbetini tahmin edebilmek çok kolay olmuyor. Ama yine de ben haftayı iyi bir kapanış ile tamamlamayı bekliyorum. Bu sıra endeks yatayda kalsa da, hisse bazlı oldukça ciddi ayrışmalar yaşanıyor. Bu durum bugün de devam edecektir. Büyümeden olumlu etkilenip, BİST'in çok üstünde bağımsız hisse hareketleri görebiliriz. Tekniklerini gördükçe bu yöndeki beklentilerimi paylaşmayı sürdüreceğim.

Yakın gelişmeler için görüşlerimi hafta başından beri detaylı yazdığım için bugün yazımı kısa tutacağım.

Hepinize bol kazançlar ve iyi bir hafta sonu dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 07.09.2017
    08:58

    Benim görüşümün bu yönde olduğunu zaten biliyorsunuz. Yani, BİST'in 110.321-110.530 seviyelerindeki dirençlerini kırıp, 112.850 - 115.500 ve 118.000 seviyesine doğru yükselmeye devam edip, yeni rekorlar kırmasını bekliyorum. Yaşadığımız ara düşüşler, yolunda gitmesine engel olmayan sadece kısmi gevş... Devamı »

  • 06.09.2017
    09:27

    Bayram dönüşü bıraktığımız gibi yeni bir Kuzey Kore krizi ile karşılaşmıştık. Üstüne bir de dün açıklanan enflasyon verilerinde yeniden yükseliş sinyalleri gelince, BİST gayet normal bir kâr satışına sahne oldu. Bu seviyelere ulaşmış bir BİST'de bu tarz kısmi düzeltmeler çok doğaldır. Bu kısmi kâr s... Devamı »

  • 05.09.2017
    09:12

    Bayram tatilimiz başlarken gündem Kuzey Kore idi, tatil bitti gündem yine Kuzey Kore! Gittik Kuzey Kore, döndük Kuzey Kore. Şimdi de hidrojen bombası denemiş olan Kuzey Kore nedeniyle tüm dünya teyakkuz durumunda. BM Kuzey Kore için çareler arıyor. Hidrojen bombası denemesi nedeniyle 6.3 şiddetinde... Devamı »

  • 29.08.2017
    09:08

    Kuzey Kore yine gündem çalmış durumda! Sabah erken saatlerde Japonya'nın kuzeyine düşen yeni füze denemesi ile tüm dünyayı yine germiş durumda. Japon tv.kanallarında halkın sığınaklara gitmesi yönünde yayınlar yapılmış. 2.700km menzilli bu füze, Kuzey Kore'nin ABD hedefleri için tehditlerini sürdürd... Devamı »

  • 28.08.2017
    08:48

    Jackson Hole'den korkulan bir şey çıkmadı. Beklentilerimizdeki gibi, hiç bir şey çıkmadı da diyebiliriz. Yuvarlak sözler duyduk. Zaten bu nedenle de Dolar'da düşüş yaşıyoruz. Geçen hafta da yazdığım gibi, FED ve ECB'den piyasaları bozacak bir yakın korkum yok. BİST Yeni Rekorlar Kıracak Mı? ... Devamı »