Suriye ve Anayasa Gelişmeleri!

29.12.2016 09:38
  •  A 

Her ikisi ile ilgili gelişmeler halen sürüyor. Henüz netleşmedi. Dün Türkiye ve Rusya'nın ateşkes sağlanması konusunda anlaşmış olduğu açıklamaları ve yeni anayasa konusundaki bazı değişikliklerin kabul edildiği yönündeki bilgiler, yurt dışından da pozitif bir ortam etkisi ile desteklenince BIST bir gün önceki kaybından fazlasını geri aldı. 

Salı günü olası satış baskısına dikkat çekmiştim. Bankaların destekleri ile ilgili paylaştığım seviyeler çalışmış oldu. Dün bu desteklerden alımlar geldi. Açıkçası teknik olarak bu seviyelere dikkat çekmiş olsam da, aynı anda yükselen kurlar nedeniyle çekindiğim için bankalarda düşündüğüm yeni öngörülerimi yapmaya cesaret edemedim. 

BIST için daha iyi bir 2017 bekliyorum ama o kadar çok sorun ve terör eylemi yaşadık ki, yılın son günlerinde de kötü bir hatıra yaşanmasından çekinip, izlemede kalmayı tercih ediyorum. Okuduğumuz haberlerin ne kadarı doğru onu da bilmiyoruz. Ancak söz de NATO müttefiklerimiz olan ülkeler için yazılanları okuyunca sağlıklı düşünmek inanın çok zor oluyor. Ben yine de pozitif inancımı sürdüreceğim ve gelişmelere pozitif açıdan bakmaya çalışacağım. Yoksa, herkesin inancını kaybetmesi demek, kendimizi olaylara bırakmamız demek olur ki, zaten ülkemizi çevreleyen tüm düşmanlarımızın istediği de budur. İnancını kaybetmiş bir millet ve gençlik, hiç bir şey yapamaz. Ben genç olmasam da Türkiye'yi çok daha güçlü ve iyi göreceğimiz inancımı koruyorum :)

Yılın bitmesine artık son iki iş günü kaldı. Yazacak çok bir şey bulamıyorum. Tekniklerde gördüklerimi paylaşmayı sürdüreceğim. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.12.2016
    09:14

    Yabancılar ve fon yöneticileri noel ya da yeni yıl tatiline çıktıkları için işlem hacimleri % 80'e varan oranlarda düşmüş durumda. Dün, bu durumun haftaya olası etkisini ''Yabancılar Tatilde!'' başlıklı yazımda belirtmiştim. Yabancı borsalar kapalı olduğu için dün çok hacimsiz bir gün yaşadık. Biz b... Devamı »

  • 26.12.2016
    09:39

    Yabancı fon yöneticileri geçen haftadan Noel tatillerine başladılar. O nedenle bu hafta dar hacimli günler geçirebiliriz. Yabancıların olmadığı ortamda bazı spekülatif hareketler görülebilir. Bunun dışında sakin bir borsa haftası görülebilir. Fon yöneticileri yılı bitirirken yüksek fiyatlar ile port... Devamı »

  • 23.12.2016
    09:34

    Dolar bazında BIST 22.000 $ düzeyinde. Yani Mortgage krizinin en derin darbe vurduğu 2009 yılının Mayıs ayı seviyelerinde. Aynı tarihte 4.800 civarındaki Almanya DAX AB'nin yaşadığı resesyon, borç silmelere rağmen 11.400 seviyesinde. Aynı şekilde ABD DOW endeksi, aynı tarihlerde 8.700 puan civarında... Devamı »

  • 22.12.2016
    09:42

    Dün Fırat Kalkanı kapsamında Suriye topraklarında bulunan askerlerimizden 14 şehit ve çok sayıda yaralı olduğu haberi geldi. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bu savaş bir an önce biter ve bu acı haberler son bulur. Bir zamanlar iki ülke hükümetle... Devamı »

  • 21.12.2016
    17:45

    Arkadaşlar, ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmında Destek-Direnç tablosunun tanımını ve amacını lütfen herkes okusun. Teknik olarak tam emin olamadığım ama dikkat çekilmesi gerektiğini düşündüğüm hisselere bu tablo da yer veriyorum. Tabloda yer alan destek ve dirençler kırıldığı zaman sonraki... Devamı »