Destek-Direnç Tablosu Uyarısı!

21.12.2016 17:45
  •  A 

Arkadaşlar,
           ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmında Destek-Direnç tablosunun tanımını ve amacını lütfen herkes okusun. Teknik olarak tam emin olamadığım ama dikkat çekilmesi gerektiğini düşündüğüm hisselere bu tablo da yer veriyorum. 

Tabloda yer alan destek ve dirençler kırıldığı zaman sonraki destek ve dirençlerin sıralı bir şekilde yeni teknik beklentiler olduğunu hepinizin bilmesini isterim. Ki, zaten bunu tablonun tarifinde ve diğer bir çok mesajımda bir çok kez ifade ettim.

Ben bu paylaşımları yaptığım hisseleri bazen sonraki günler hareketlenince gözden kaçırabiliyorum. Ama sizler tablonun amacına uygun beni beklemeden de kararlarınızı alabilirsiniz. 

Misal; Otkar, golts, goody, hisselerinin kodlarını destek-direnç tablosunun üzerine yazıp sadece bu hisseleri filtreleyin bakın ne demek istiyorum göreceksiniz. Aynı şekilde gents, sasa vs. gibi bir çok örnekte de bu durum yaşandı. Ama bazen öyle bir günde bunu yaşatıyorlar ki, endeks düştüğü ya da eksi olduğu için bu hareketi göremiyor ya da cesaret edemeyince hisse kaçıyor. 

Kısacası sadece al/sat tablosu değil, destek-direnç tablosu'nun da önemli olduğunu hatırlatmak isterim! Ben bazen cesaret edemiyorum, ya da bugün golts ve otkar'da olduğu gibi, öngörü vermek istememe rağmen sitede yaşanan bir erşim sorunu nedeniyle ilk kademeleri kaçırdığım için sessiz kaldığımda sizler kaçırmamış olunuz. Çünkü destek-direnç tablosunu zaten bu nedenle paylaşıyoruz. Yoksa ayrıca paylaşmaya gerekolmazdı.

Umarım bu tabloyu gayet iyi takip edenleriniz vardır.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.12.2016
    13:42

    AB üyesi ülkeler, 1995 yılında Türkiye ile imzalanmış gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi yetkisini AB Komisyonu'na devretti. Müzakereye açılacak yeni anlaşmanın ayrıntıları bugün AB Komisyonu başkan yardımcısı Frans Timmermans tarafından açıklanacak. Yapılacak değişiklik, yaklaşık iki yıl sür... Devamı »

  • 21.12.2016
    09:37

    Yeni Yıl Olmadan 79.500 Görülebilir Mi? Evet, açıkçası ben bu görüşteyim. 13 Aralık tarihli ''Şimdi Ratingçiler Düşünsün!'' başlıklı yazımda, AB liderlerinden müzakereler ile ilgili olumsuz bir karar çıkmazsa BİST'in 79.000'e yönelmesini beklediğimi yazmıştım. Sonrasında yaşanan tüm olum... Devamı »

  • 20.12.2016
    09:28

    Dün Ankara'daki Rusya temalı bir sergiye katılmış olan Rusya'nın Ankara büyük elçisi Andrey Karlov bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırganın hem de çevik kuvvetin içine sızmış bir polis olması saldırının amacını hemen belli ediyor. Hedef Türk-Rus ilişkilerini bozmaktır. Aynı düşür... Devamı »

  • 15.12.2016
    09:01

    FED 0,25 Baz Puan Faiz Artışı Yaptı! FED beklentilere uygun şekilde 0,25 baz puan faiz artışı yaparak gösterge faizleri % 0,50 - % 0,75 aralığına yükseltti. Zaten bu kararı piyasanın genel beklentisi idi. Peki o zaman piyasanın beklemediği ne karar aldı da, dolar yeniden piyasalarda yüks... Devamı »

  • 14.12.2016
    09:36

    BIST şu an Dolar bazında dünkü kapanış seviyesi 22.069 ile 2005 yılı seviyelerinde bulunuyor. Bu akşam FED ve yarın da AB liderlerinin Türkiye hakkındaki kararlarını öğrenmiş olacağız. Belki bizi üzecek bir karar çıkarsa, geçici olarak BİST'in bu seviyenin altına kayma riski mevcut. Ancak ben her ik... Devamı »