Suriye'den Üzücü Haberler Geliyor!

22.12.2016 09:42
  •  A 

Dün Fırat Kalkanı kapsamında Suriye topraklarında bulunan askerlerimizden 14 şehit ve çok sayıda yaralı olduğu haberi geldi. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bu savaş bir an önce biter ve bu acı haberler son bulur.

Bir zamanlar iki ülke hükümetleri ortak bakanlar kurulu topluyordu hatırlarsanız. Sonra ne olduysa birden bire siyasi düşman olduk. Üç günde Şam'da cuma namazı kılacaktık! O gün bugündür ülkemizde terör, mülteci ve şehit-yaralı haberleri bitmiyor. 

Esad'ın halkına kötü davrandığını ve Esad'ın gönderilerek mağdur halkının kurtarılması için bu günlere geldik. Yani batının bu kapsamdaki sözlerine, ya da başka bir ifade ile kandırmacasına direk atıldık. Düşünmeden kandık. Fransa'nın Libya'daki öncülüğünü, ilk anda batının Suriye'de ne işi var diyerek onay vermediğimiz Suriye müdahalesinde biz yaptık. Acaba konuşarak ikna etmek imkanımız yok muydu? Ya da farklı şekilde sorayım; Esad'ı baştan indirerek kurtarılması düşünülen Suriye'nin o dönem mazlum ve mağdur insanları bugün bu durumdan kurtulmuş mu oldular? Ne yazık ki hayır. Bırakın o an Esad mağdurlarını, bugün tüm Suriye'liler mağdur oldu. Evleri, işleri ülkeleri yakıldı, yıkıldı, yerle bir oldu. Canları, namusları, umutları gitti. Yeniden soruyorum, acaba iyi ilişkileri koruyarak yapılacak baskılar bundan daha mı kötü olurdu? 

Eğer en başta böyle düşünülseydi ki, aslında en başında Türkiye batının Suriye müdahalesine uzun süre karşı gelmişti. Ne Suriye bu durumda olacaktı, ne ülkemizde 3 Milyon mülteci olacaktı, ne bu yüzden yüzlerce can kaybı yaşanacaktı, ne ülkemiz terör hedefi olacaktı, ne de Suriye sınırlarımızda Kürt devleti korkumuz olacaktı. Dahasını da sayabiliriz. Yazık ki çok yazık. 

Peki var mı bu işin bir siyasi sorumlusu? Şu ana kadar ben göremedim!

Rus Elçi'nin Katili FETÖ'cüymüş!
           Bir gün içinde elçiyi öldüren, polis kadrosuna yerleştirilmiş bana göre terörist olan katili deşifre ettik! 15 Temmuz öncesi iki gün izin almış, Ankara'ya gitmiş. FETÖ okullarında okumuş, FETÖ bursu almış, soru çalma suçlularındanmış, bir ara açığa alınmış, dayısı FETÖcüymüş. FETÖcülerin etkisi ile teşkilata sokulmuş. Peki tüm bunlar daha önce bilinmiyor muydu? Aynı kişi cumhurbaşkanının gezilerine de katılmış. Peki ya cumhurbaşkanını öldürmeye kalksaydı. 23 yaşındaki bana göre yeni bir polis bu kadar yakınlarda bulunabiliyorsa, kim bilir daha kimler hangi konumda duruyorlardır diye siz de düşünmüyor musunuz?

Peki son dönem en büyük müttefikimiz olan Rusya'nın Ankara büyük elçisini koruyamamak çok büyük bir gücevnlik, istihbarat zaafiyeti değil midir? Cumhurbaşkanının gezilerine bile katılmış, çok da genç birine bu cinayeti işleterek acaba, istersek istediğimiz kişiye çok kolay suikast yapar, öldürürüz mesajı mı verilmek istenmiştir?

O zaman yine soruyorum; bu güvenlik zafiyeti değil de nedir? Peki bu işin bir sorumlusu yok mudur? Ben halen göremedim. Siz gördünüz mü? MİT başkanı mı, Emniyet müdürü mü, iç işleri bakanı mı, bu polisin atamasını yapanları göreve getiren bürokratlar mı görevden alındı? Dedim ya ben görmedim, duymadım. Ya siz? Eğer bir temizlik yapılacaksa ki, muhakkak devlet bu yapılardan temizlenmeli. bu temizlik siyasi kadrolarda da yapılmadan bu iş olmaz.  

Başka Sözüm Yok!
           Bugün başka sözüm yok. Piyasalar ile ilgili söylenecekleri hep söylüyoruz. Ama yine bir çok şehit haberi aldığımız bugün, ben bunları yazmak istedim. Belki de bunlar konuşulmadan, bunlar sorulmadan ve sorgulanmadan bu işler bitmeyecek.

Bu arada sanmayın ki, bu toz duman ve kaos sadece bizim ülkemizde yaşanıyor. Bence kaosun en büyüğü, Trump'ın seçiminden sonra ABD'de yaşanıyor. Zaten yaşanan olayların bu denli artması, Trump kadrolara müdahale etmeden yapabildiğimizi yapalım telaşından kaynaklanıyor. Bakalım Trump ABD'de neleri yapabilecek, neleri değiştirebilecek ya da buna müsade edilecek mi göreceğiz.

Kısacası emperyalist sömürü düzeni için devletler ve kurumlar hepsi sadece bir araç. Amaç üç beş uluslar arası aile daha fazla kazansın ve dünyaya hükmetsin. Elbet bu düzenin de sonu gelecek ama ne zaman ve kimin elinden göreceğiz.

Tekrar başın sağ olsun Türkiyem!
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.12.2016
    17:45

    Arkadaşlar, ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmında Destek-Direnç tablosunun tanımını ve amacını lütfen herkes okusun. Teknik olarak tam emin olamadığım ama dikkat çekilmesi gerektiğini düşündüğüm hisselere bu tablo da yer veriyorum. Tabloda yer alan destek ve dirençler kırıldığı zaman sonraki... Devamı »

  • 21.12.2016
    13:42

    AB üyesi ülkeler, 1995 yılında Türkiye ile imzalanmış gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi yetkisini AB Komisyonu'na devretti. Müzakereye açılacak yeni anlaşmanın ayrıntıları bugün AB Komisyonu başkan yardımcısı Frans Timmermans tarafından açıklanacak. Yapılacak değişiklik, yaklaşık iki yıl sür... Devamı »

  • 21.12.2016
    09:37

    Yeni Yıl Olmadan 79.500 Görülebilir Mi? Evet, açıkçası ben bu görüşteyim. 13 Aralık tarihli ''Şimdi Ratingçiler Düşünsün!'' başlıklı yazımda, AB liderlerinden müzakereler ile ilgili olumsuz bir karar çıkmazsa BİST'in 79.000'e yönelmesini beklediğimi yazmıştım. Sonrasında yaşanan tüm olum... Devamı »

  • 20.12.2016
    09:28

    Dün Ankara'daki Rusya temalı bir sergiye katılmış olan Rusya'nın Ankara büyük elçisi Andrey Karlov bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırganın hem de çevik kuvvetin içine sızmış bir polis olması saldırının amacını hemen belli ediyor. Hedef Türk-Rus ilişkilerini bozmaktır. Aynı düşür... Devamı »

  • 15.12.2016
    09:01

    FED 0,25 Baz Puan Faiz Artışı Yaptı! FED beklentilere uygun şekilde 0,25 baz puan faiz artışı yaparak gösterge faizleri % 0,50 - % 0,75 aralığına yükseltti. Zaten bu kararı piyasanın genel beklentisi idi. Peki o zaman piyasanın beklemediği ne karar aldı da, dolar yeniden piyasalarda yüks... Devamı »