Bilanço Beklentileri BIST'i Yukarı Çekebilir!

19.10.2016 09:00
  •  A 

Normalde yaz sonrası Ekim ayı daha iyi bir borsa dönemi olurdu. BİST ise not indirimi dahil kendi özelimizdeki sorunlarımız nedeniyle negatif ayrışma yaşadı. Tekniklere bakınca, özellikle bankaların desteği ile pozitif bir ayrışma yaşanabilir gibi görüyorum! 

Aynı şekilde teknik olarak 3,088 seviyesi Dolar'da görülürse, BİST yükselirken Dolar da ilk etapta 3,0484 seviyelerine kadar olacak bir gevşeme yaşayabilir. Öyle sanıyorum ki, BİST kısmi bir yükseliş yaşayarak yatırımcıların yüzünü güldürebilir.

Ancak, eğer kurlar yıl sonu mevcut seviyeler ve daha üstünde olacak olursa, bu takdirde son çeyrek yani 12 aylık banka karları olumsuz etkilenecektir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde dokuz aylık bilanço beklentileri BİST'i düşündüğüm gibi yükseltecek olursa, bu ortamı banka hisselerinden çıkmak için kullanmak doğru olur. Yok eğer, kurlar Eylül ayı ortalamalarına doğru inecek olursa (ki benim beklentim bu yönde)bu endişeme gerek kalmaz. Bankalar ve BİST yıl sonu bilançolarında da yükselişi destekler.

NOT: Dün Bloombertht Tv.'de Aslı Şafak'ın Günden Kalanlar programında tweetlerinizle beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.  
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.10.2016
    09:10

    Musul Operasyonu Başladı! Irak'ın Musul kentinden DAEŞ'i çıkartmak için koalisyon güçlerinin operasyonu başladı. TSK'nın operasyona dahil olmaması şehit riskimizi azaltmış olacaktır. Buna karşılık, TSK'nin Başika'da eğittiği 2.000 kişilik milis güçler Peşmerge'nin içinde Musul operasyonu... Devamı »

  • 14.10.2016
    09:04

    Bugün fazla uzun yazmak istemiyorum. O yüzden kısa keseceğim. Başkanlık gündemi farklı alt gündemler de yaratabilir! Yani referandum risk olarak görülecek olursa, erken seçime gidilerek meclis çoğunluğu ile başkanlık rejimine geçilmesi hedeflenebilir. Bu görüşümü çok daha önceden yazmıştım; ban... Devamı »

  • 13.10.2016
    09:08

    Acaba demokratik ve hukuksal gelişimini tamamlamış gelişmiş bir batı ülkesinde bizim yaşadığımız bu gündemler yaşansa halkının ve ekonomisinin durumu ne olurdu? Bilemiyorum ama sanırım en gelişmiş ülkelerde bile halk ve piyasalar darmadağın olurdu. Hiç bitmeyen gündemleri o kadar hızlı ve geçişken... Devamı »

  • 12.10.2016
    09:10

    Petrol Zirvesi! Bugün İstanbul'da gerçekleşen Dünya Enerji Kongresi'nde OPEC üyesi ve üye olmayan enerji bakanlarının da olduğu bir toplantı var. Malumunuz üzere, toplantı petrol üretiminin kısılması gündemi ile olacak. Putin yönetiminden OPEC'in kararına uyarız açıklaması yapılmış iken,... Devamı »

  • 11.10.2016
    09:11

    Türk Lirası'nda değer kayıpları yaşanıyor. Son günlerde bunun nedeni için cevap aranıyor. Aslında çok zor bir cevap değil. Moody's not indirimi sonrası yaşanan gelişmelerin yansımaları olarak bunun olması çok doğal. 26 Eylül tarihinde ''Moody's de Yıkamayacak ama Sallayacak!'' başlıklı yazımda bu uy... Devamı »