Pozitif Deutsche Bank Haberleri İle Haftaya Başlıyoruz!

03.10.2016 09:03
  •  A 

Geçen hafta piyasaları düşüren Deutsche Bank haberleri duymuştuk. Bu haftaya ise pozitif Deutsche Bank haberleri ile başlıyoruz. Bankanın ABD ile konuşulanın çok altında bir ceza tutarı için anlaştığı haberleri dolaşıyor. Bu durum gerçek ise, bankanın sermaye sıkıntısı olmayacağı görüşü piyasaları olumlu etkiledi. Almanya Dax ciddi bir toparlanma ile geçen haftanın son işlem gününü kapatmıştı. 

Bugün BIST'in de güne yükseliş tepkileri ile başlamasını bekliyorum. Ancak BIST için 77.327 seviyesindeki bollinger direnci önemli bir seviye. Bu direncin geçilmesi ve üstünde kalmamız şart. Aksi halde BIST için yeni satış dalgalarının yaşanması kaçınılmaz olur. 

Neyse, bu haftaya Deutsche Bank'ın olumlu etkisi ile başlayacağız. Sonra ise kendi özelimizdeki etki ile yükselişin devamı şekillenecektir. Önceki yazılarımda sizlere olası tüm riskleri sıralamıştım. Ek bir şey yazmak istemiyorum.

Enflasyon Verisi Açıklancak!
           Saat 10:00'da TÜFE ve ÜFE verileri açıklanacak. İyi verinin kısmi pozitif etkisi olur. Ama kötü verinin satış etkisi daha çok olur. Umarım veri beklentilerden iyi gelir. 

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Var!
           Bu haftanın diğer önemli bir verisi de ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanacak olması. ABD verilerine pek güven olmuyor biliyorsunuz. Kötü derken bir sonraki bir anda beklentilerin üstünde gelebiliyor. Ya da tam tersi. Bu nedenle ABD tarım dışı istihdam verisi olası FED faiz artışı hakkında spekülasyonları yeniden tetikleyebilir. 

Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 30.09.2016
    09:05

    Geçmiş istatistiklerin hepsi geçmiş ile ilgilidir. Hiçbir şekilde geleceği bağlamaz. Ancak, genelde Eylül ayı biterken dünya genelinde fon yönetenlerin tatilleri biter ve durgun geçen yaz ayları sonrasında işlerinin başına geçen portföy ve fon yöneticileri, yıl sonu hedefleri ile borsaları yukarı çe... Devamı »

  • 29.09.2016
    08:54

    Opec'in dün gerçekleştirilen gayri resmi toplantısında üretim kesintisi konusunda uzlaştıkları yönündeki açıklamaları brent petrolde ani bir yükseliş yaşanmasına neden oldu. OPEC'in olacak ilk resmi toplantısında üretim kısıntısı konusunun nasıl sonuçlanacağı önemli olacaktır. Dün ayrıca bir süre... Devamı »

  • 28.09.2016
    11:03

    Bir önceki kapanışa göre, bir sonraki açılışta oluşan sert fiyat hareketleri nedeniyle yaşanan fiyat boşluklarına teknik olarak gap denir. Bu gap'lar buna neden olan gelişmelere göre daha düşük fiyatlarda yoluşabildiği gibi, daha yüksek fiyatlarda da oluşabilir. Kesin olmamak ile, teknik olarak b... Devamı »

  • 28.09.2016
    09:09

    2008 yılı sonlarından beri dünyanın yaşadığı ekonomik ve finansal krizin başlangıcı, Temmuz 2008'de rating kurumlarının dünyanın en karlı, en başarılı yönetilen bankası olarak seçtikleri ve bol A notu verdikleri Lehman Brothers'in 2008 sonunu çıkartamadan batmasıyla başlayan günlerdir. Yaklaşık 600 ... Devamı »

  • 27.09.2016
    09:22

    Moody's'in Türkiye notu yatırım yapılamaz düzeye indi. Uluslararası iki büyük kurum Fitch ve Moody's tarafından yatırım yapılabilir konumda iken, şimdi sadece Fitch tarafından yatırım yapılabilir ülke gözüküyoruz. Tabii bir de Japon kredi kurumu Japan Credit Rating (JCR) tarafından yatırım yapılabil... Devamı »