Moody's Yine Pas Geçti!

11.04.2016 08:58
  •  A 

Moody's, Türkiye'nin mevcut notu ve görünümünde yine güncelleme yapmadı. Baa3 ve negatif izleme olan not ve görünümümüz aynen  devam ediyor. Zaten bir değişiklik olmayacağını beklediğimizi biliyordunuz. Perşembe bankalar için yaptığı uyarılar nedeniyle düşen BIST ve bankalar, bir değişiklik yapılmayacağı anlaşıldığı içindir ki, cuma günü haftayı bir gün önceki gün kayıplarını kapatarak yükseliş ile kapatmıştı. Artık Moody's için bir sonraki 5 Ağustos ya da 2 Aralık toplantılarını bekliyor olacağız. Cari açık, büyüme ve bütçe açığında pozitif gelişmeler yaşanırken  not indirimini beklemek gereksiz bir korku olur. Ama dünya enerji fiyatlarında yeniden hızlı bir artış dönemine girecek olursak o zaman işler değişmeye başlayabilir. 

Her neyse, cuma günü beklenti yazımda zaten Moody's'ten bir şey çıkmayacağı ve bu nedenle BIST ve bankalarda kısmi yükseliş yaşanmasını beklediğimi biliyorsunuz. Bu beklentim gerçekleşti. Ama devamında bu yükseliş sonrasında yeniden kar satışlarının gelmesini beklediğimi de biliyorsunuz. Bu beklentimi de koruyorum. Yani BIST'in yakın tarihte 83.872 ve bir üstündeki 84.354 dirençlerini geçmesini beklemediğimi de yeniden belirtmek istiyorum. Bu nedenle haftaya kar realizasyonları ile başlayabiliriz. Yani eğer Moddy's pas geçti diye alımlar görülecek olursa, devamında kar realizasyonlarının gelmesine şaşırmam. 

Cari Denge Verileri Açıklanacak!
           10:00'da Şubat ayı cari denge rakamları açıklanacak. Beklenti -2.2 Milyar $ düzeyinde. Enerji ithalatında pozitif ama turizm gelirleri ile özellikle Rusya dahil, yakın komşularımızla negatif bir ihracat görünümü ortaya çıkabilir. 

TCMB Yeni Başkanı Seçilecek!
       
    Bu ay başkan Erdem Başçı'nın görev süresi dolacak. Yeni başkanın kim olacağı ve ne zaman seçileceği önemli olacaktır. Başkan seçimi geciktikçe siyasi anlaşmazlık mı var soruları artacaktır. Başkan seçildiğinde de, acaba faiz politikasında ne gibi değişiklik olacaktır beklentisi önemli bir gündem olacaktır. 

Benim için önümüzde stresi arttıracak gelişmeler daha çok olduğu için, ben BIST'in ısrarla dikkat çektiğim iki güçlü direncini aşmayıp, yine kar satışlarına maruz kalacağını düşünüyorum. Ancak hisse bazlı gelişmeler ve ayrışmalar her zaman olduğu gibi yine olacaktır.

Hepinize iyi bir hafta dilerim. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.04.2016
    09:04

    Moody's, Türkiye'nin yaklaşık iki yıldır Baa3 ve negatif izlemede tuttuğu en alt seviyedeki yatırım yapılabilir notunda bir değişiklik yapacak mı, yoksa yine önceki değerlendirmelerinde olduğu gibi pas mı geçecek göreceğiz. Bir gün önceden Basel3 kriterlerine tam uyulması halinde Türkiye'de bazı b... Devamı »

  • 07.04.2016
    09:17

    BIST için önemli dirençler olarak gördüğüm seviyelerden kar satışları gelmeye devam ediyor. BIST'in 83.500-84.500 civarlarındaki önemli iki direncini yeniden yukarı kırması halinde bu satışlar yerini yeni ve güçlü alışlara bırakır. Ama özellikle 80.121 seviyesindeki desteğini aşağıya kırması halinde... Devamı »

  • 06.04.2016
    09:09

    Dün BIST'de yaşanan küçük bir kar satışıdır. Dax'da yaşanan daha ciddi bir düzeltme diye görülebilir ama BIST için henüz ciddi bir düzeltme göremedik. Gelişmiş ülke borsalarında yaşanan düşüşlerin de etkisi ile kısmi bir kar satışı yaşadık. Benim BIST'de düzeltme yaşanmasını beklediğimi biliyorsunuz... Devamı »

  • 05.04.2016
    08:55

    Arkadaşlar, Dün akşam saatlerinde çocukluktan gelen bir arkadaşımızı kalp krizi nedeniyle kaybettiğimiz haberini aldım. Bugün öğle namazından sonra kalkacak cenazesine katılmak için Söke'ye gideceğim. Bu nedenle aranızda olmayacağım. Hepimizin hayatta çeşitli nedenlerle stres ve sıkın... Devamı »

  • 04.04.2016
    08:46

    10:00'da TUIK Mart ayı ve yıllık enflasyon verileri açıklanacak. Açıklanacak enflasyon verisi TCMB'nın faiz kararları üzerinde referans teşkil edebilir. Düşen petrol ve kurlar nedeniyle, enflasyonda kısmi düşüş yönünde bir açıklama kişisel beklentimdir. Genel beklenti de kısmi düşük gelmesi yönünde.... Devamı »