Kar Realizasyonları Sürüyor!

07.04.2016 09:17
  •  A 

BIST için önemli dirençler olarak gördüğüm seviyelerden kar satışları gelmeye devam ediyor. BIST'in 83.500-84.500 civarlarındaki önemli iki direncini yeniden yukarı kırması halinde bu satışlar yerini yeni ve güçlü alışlara bırakır. Ama özellikle 80.121 seviyesindeki desteğini aşağıya kırması halinde ise, kar satışları güçlü düzeltmeler haline gelecek şekilde daha da artar. Benim görüşümü tekrarlamama gerek yok diye düşünüyorum.

FED başkanlarından farklı sesler gelmeye başladı. Bazıları, FED faiz artırımına yaklaşıyor derken, faiz artışı için ara toplantı ile de karar alabiliriz diyenler var görüyorsunuz. Anlayacağınız düzeltme olacaksa, hava bir anda döner. Bir çok farklı açıklamalarla ortamın ateşi yükselebilir. Bankacılık sektörü için gelen Moody's uyarıları da bunun bir örneği olmuştur. 

Diğer taraftan, siyasetçilerin son günlerde birbirlerine karşı sarf ettiği sözleri sanırım sizler de görüyorsunuzdur. Cumhurbaşkanının da dahil olduğu bu tartışma ortamında acaba partiler yeni anayasa ya da referandum konusunda uzlaşmaya varabilirler mi? 

Ben son açıklamaların, yaşanan gerginliklerin de algı yönetimi olduğu görüşündeyim. Ana muhalefet partisi liderinin sarf ettiği bana göre de yakışık almayan bir ifade kullanılarak, tüm tartışmalar bu söz üzerinden yapılmaya başlandığını görüyorsunuzdur! Peki küçük çocuklara yapılan taciz konusunda yaşananlar ne oldu? ABD ziyareti sonrası ABD'den gelen açıklamalar hakkında ne düşünmeliyiz? Reza Sarrab konusu hemen mi küllenmeliydi sizce de? Panama Belgeleri acaba bizde de sıkıntılar yaratacak mı? 

Gördüğünüz gibi, genel medya söz birliği yapmış gibi, gündemi Kılıçdaroğlu üzerine kilitlemiş durumda. Maalesef Türkiye siyaseti ve siyasetçileri bir süredir çok düzey kaybetmiş durumda. Umarım bu durum bir süre sonra düzelir. 

FED tutanakları sonrası kısmi borsa toparlanmalarını göreceğimizi düşünüyorum. Ama devamı hakkındaki genel görüşlerimi halen koruyorum. Bu esnada hisse bazlı hareketlenmeler yine olmaya devam edecektir. Bunları gördükçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun!
           Kandiliniz mübarek olsun. Umarım yaşanan savaşlar, çatışmalar, kavgalar gibi tüm kötülüklerin sonu gelir. Ülkemiz, milletimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olur.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.04.2016
    09:09

    Dün BIST'de yaşanan küçük bir kar satışıdır. Dax'da yaşanan daha ciddi bir düzeltme diye görülebilir ama BIST için henüz ciddi bir düzeltme göremedik. Gelişmiş ülke borsalarında yaşanan düşüşlerin de etkisi ile kısmi bir kar satışı yaşadık. Benim BIST'de düzeltme yaşanmasını beklediğimi biliyorsunuz... Devamı »

  • 05.04.2016
    08:55

    Arkadaşlar, Dün akşam saatlerinde çocukluktan gelen bir arkadaşımızı kalp krizi nedeniyle kaybettiğimiz haberini aldım. Bugün öğle namazından sonra kalkacak cenazesine katılmak için Söke'ye gideceğim. Bu nedenle aranızda olmayacağım. Hepimizin hayatta çeşitli nedenlerle stres ve sıkın... Devamı »

  • 04.04.2016
    08:46

    10:00'da TUIK Mart ayı ve yıllık enflasyon verileri açıklanacak. Açıklanacak enflasyon verisi TCMB'nın faiz kararları üzerinde referans teşkil edebilir. Düşen petrol ve kurlar nedeniyle, enflasyonda kısmi düşüş yönünde bir açıklama kişisel beklentimdir. Genel beklenti de kısmi düşük gelmesi yönünde.... Devamı »

  • 01.04.2016
    08:45

    Ben Söyleyeceğimi Söyledim! Bugün beklenti yazım olmayacak. BIST için nasıl ki 70.000 civarlarında ve altında düştükçe alım öngörüsünde bulunduysam, o zaman nasıl ki bu bir algı yönetimidir, bir anda açıklamaların pozitife döndüğünü görebilirsiniz dediysem. Bir süredir de BIST olarak öne... Devamı »

  • 31.03.2016
    09:06

    Öncelikle bir süredir tekrarladığım görüşümü hatırlatmak istiyorum! Ben geçen hafta ve bu hafta yaşadığımız yükselişlerin kısmen biraz daha sürse de şimdilik arkasının gelmeyeceğini, yakın vadede 83.523 ya da belki orayı aşacak olursak 84.354 direncinin geçilemeyeceğini düşünüyorum. Özellikle FED ka... Devamı »