FED Faizlere Dokunmadı!

28.01.2016 08:57
  •  A 

FED faizlerde değişiklik yapmadı. Sonrası için de faizlerin yavaş bir hızla arttırılacağına dikkat çekti. Zaten bu beklentide olduğumu biliyorsunuz. Beklentilerime paralel ve borsalar için, özellikle de BIST için iyi bir gelişme diye düşünüyorum. ABD ve AB borsaları için karışık yansımalar görüyoruz. 

BIST için teknik olarak özellikle banka hisselerinde bir potansiyel görüyorum. Yıl sonu bilançoların da bankalarda kısmi yükselişlerine uygun şekilde gelmesini bekliyorum. Bankalar düşündüğüm gibi yükselişler yaşayacak olursa, BIST'in de 75.000 civarı bir seviyeyi görmesi mümkün olur. Ancak öncesinde teknik olarak 71.200 civarı kısmi bir realize riski de mevcut. 

Bu arada dediğim gibi yıl sonu bilanço döneminde olduğumuz için, hisse bazlı ayrışmalar da yaşanacaktır. Olası gelecek iyi bilançolar ya da sermaye artışı-temettü açıklamaları hisselerde endeksten bağımsız ayrışmalar yaşatabilir. Teknik olarak bu görüntülere destek-direnç ve al/sat tablolarımda dikkat çektiğimi biliyorsunuz. Bu süreçte daha ziyade açık öngörülerimin gerçekleşme kapanışlarını yapmayı planlıyorum. 

NOT: Az önce bir arkadaşımızın sorduğu altın sorusuna detaylı bir cevap verdim. Aslında verdiğim cevabı üç yıldır ara ara bir çok kez tekrarladım. Ama yine de okumanızda yarar olduğu görüşündeyim. Sorular içerisinde bulabilirsiniz.

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.01.2016
    09:01

    Hatırlarsanız BIST için zaman zaman bir çok farklı konu daha çok ön plana çıkmıştır. Bir ara ülkelerin cds'leri(Cds, Credit Default Swap kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir Devamı »

  • 26.01.2016
    08:47

    Petrolde yaşanan üç günlük tepki sonrasında yine düşüş yaşanıyor. ABD'de son 150 yılın en soğuk, en yoğun karlı kışı yaşanıyor, dünyanın diğer bir çok ülkesinde de sert kış şartları var, Orta Doğu'da ISİD krizi nedeniyle savaşlar sürüyor, Rusya Suriye'de yeni üsler kurma hazırlığında. Kısacası bunla... Devamı »

  • 25.01.2016
    08:53

    Draghi ve ABD'deki kar fırtınası sonrasında petrol fiyatlarında kısmi toparlanma yaşanıyor. Şu an için 33,36$'da direnç var. Geçer mi, yoksa takılır mı göreceğiz. Ayrıa bu hafta FED toplantısı da var. FED'iin faiz ile ilgili açıklamaları 2016 faiz politikası için yönlendirici etki yaratacaktır. Tü... Devamı »

  • 22.01.2016
    08:51

    ECB Başkanı M.Draghi piyasadaki şartların daha da kötüleştiğini ve ellerinde her türlü imkanın olduğunu gerekirse politikalarını yeniden gözden geçirebileceklerini söyledi. Draghi'nin açıklamaları ile tüm Avrupa borsalarında, ABD borsalarında ve Asya borsalarında sert yukarı yönlü tepkiler görülüyor... Devamı »

  • 21.01.2016
    15:50

    Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine, tüm Koç Holding camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.   Devamı »