Endeksten Bağımsız Düşünün!

13.11.2015 08:53
  •  A 

Önümüzde FED faiz artışı riski, yeni hükümetin ekonomi kabinesi belirsizliği, Suriye'ye kara harekatı riski, başkanlık gündemi, vs. gibi negatif baskı yapabilecek konular var. Ama aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımını düşük faizle arttırabileceği açıklaması, hükümet sorununun ortadan kalkmış olması, düşen petrol fiyatlarının Türkiye ekonomisine katkısı, yıl sonu bilanço beklentilerinin gündeme gelecek olması, yeni yıl başında bedelsiz potansiyelli hisselerin hareketlenmesi gibi pozitif etki yaratacak gelişmeler de var. Bu nedenle içinde bulunduğumuz günleri genel BIST bazında değil de, hisse bazlı takip etmekte yarar olacaktır. Kaldı ki, son günlerde hisse bazlı ayrışmalardan bu uyarımın önemini görüyorsunuz.

Destek-Direnç Tablosu Uyarısı!
           ''Siteyi Tanıyalım!'' bölümünde Destek-Direnç Tablosunun izahı ve önemi açıklanmıştır. Lütfen sadece al/sat tablosunda vereceğim yeni öngörüleri değil, aynı zamanda Destek-Direnç Tablosunda dikkat çektiğim hisseleri de takibe alınız. 

Bazen genel manada içinde bulunduğumuz riskler nedeniyle ve tam emin olamadığım için bazı hisseler için al/sat tablosuna değil ama Destek-Direnç tablosunda dikkat çekiyorum. Teknikleri nedeniyle olası aşağı ya da yukarı yönde bir hareketlenme beklediğim ama tam emin olamadığım hisselere dikkat çektiğim için, bu hisseleri de yakından takip etmenizde fayda var. 

Sıralı destek ve direnç seviyeleri kırıldıkça bir sonraki destek ve direnç seviyeleri yeni teknik hedefler olur. İki seviye arasındaki getiri oranı sizler için yeterli ise, destek ya da direnç kırılması yaşandığında ilgili hisslerde alım - satım düşünülebilir.

Ayrıca yine aynı tabloda dikkat çektiğim falanca seviyenin üzerinde çanak, flama gibi uyarılar görüyorsunuz. Örneğin 9 Kasım tarihinde dikkat çektiğim Fmızp uyarısında 16,25 üzerinde çanak uyarısı yaptığımı görüyorsunuz. Ben hisse bu şartı gerçekleştirdiğinde göremediğim için, ya da ekrana bakmadığım için hisseyi al/sat tablosuna yeni öngörü olarak koyamamış olabilirim. Ama belirttiğim teknik şartlar ister aynı gün, ya da ister sonraki günler gerçekleşince, sonrasında gösterdiğim hedefler hakkındaki beklentim geçerlidir. Bu nedenle sizleri bu tip hisselerde önceden uyarıyorum ki, olası hareketlenme olursa devamında olabilecek teknik gelişmeyi bilin istiyorum. 

Kısacası Destek-Direnç Tablosu da sizler için çok önemli ve yakından takip etmeniz gereken bir tablodur. Teknik paylaşımlar sadece o güne ait beklentiyi ifade etmez. Dikkat çekilen teknik şartlar gerçekleştiği takdirde sonraki günlerde de aynı beklenti geçerlidir. O nedenle bir kaç gün evvel gördüğünüz bir paylaşımı unutup geçmeyiniz.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 11.11.2015
    08:53

    Tam seçimler bitti, mevcut iktidar yeniden güçlenerek tek başına iktidarını korudu derken, beklentilerin çok üstünde gelen AB tarım dışı istihdam verileri ve % 5'e inen ABD işsizlik oranı FED'in Aralık toplantısında faiz artışını başlatma riskini zirveye taşımış durumda. Eğer ABD tarım dışı istihdam... Devamı »

  • 10.11.2015
    08:57

    Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK. Mekanın cennet olsun. Maalesef bize bıraktığın Türkiye'de hiç de memnun olmayacağın işler oluyor Atam! Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için kurulan, başımız sıkıştığında koşacağımız polis kurumund... Devamı »

  • 09.11.2015
    08:48

    Cuma günü 271.000 ile beklentilerin çok üstünde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi ile, % 5 işsizlik verisi gözleri yeniden FED'e çevirdi. Bu veriler sonrasında Aralık toplantısında FED'in faiz artışını başlatma ihtimali yükselmiştir. Bu verilerle FED'in Aralık'ta faiz artışına başlaması muhtemel ... Devamı »

  • 06.11.2015
    07:48

    Bugün düzeltilmemiş saatimize göre 16:30'da gelecek olan ABD tarım dışı istihdam verisi tüm piyasalar için önemli olacaktır. Eğer beklentilerdeki gibi 180.000 civarı ve üstünde bir istihdam verisi gelir, işsizlik de % 5'e inerse, FED'in Aralık ayında faiz artışını başlatma beklentisi iyice artar. Ha... Devamı »

  • 05.11.2015
    07:48

    ABD FED başkanı Yellen, kongre üyelerine yaptığı sunumda Aralık ayında faiz artışının yüksek ihtimal olduğu mesajını verdi. Ekonomik verilere bakılarak faiz artışına başlanabileceğini ama sürecin ağır işleyeceğini ifade etti. FED başkan yardımcısı Fisher de, bir başka platformda faiz artışı için k... Devamı »