Her Yerde Gap'ler Oluştu!

02.11.2015 10:23
  •  A 

Arkadaşlar,
           Anlaşılan çok az sayıda kişi benim gibi tek başına iktidar beklentisine sahipmiş. Benim bile beklemediğim bir yüzde ile tek başına iktidar tablosu çıkınca, BIST çok sert bir açılış yaptı. Tam da düşündüğüm gibi kamu banka ve hisselerinin önderliğinde 4 Bin 500 puan üzerinde bir artı açılış yaptık. 

Ancak hemen hemen tüm hisselerde teknik gap'ler oluştuğu uyarısını yapma gereği hissediyorum! Şu an kamu bankaları tavan alışta ancak muhtemelen ikinci seans tavanların çözülmesini bekliyorum. Eğer düşüncem gerçekleşirse, kamu banka ve hisselerinin çözülmesi halinde tüm piyasaya hisse bazlı istisnalar hariç bir kar satışı gelebilir. Bu takdirde teknik olarak daha sonra kapanması beklenen gap'ler risk yaratır. 

Seçim sonrası oluşan bu yükselişe öncesinde inanıp da, pozisyonunu ona göre açmamış olanlar, şu an panikle alıma geçerlerse, böyle bir ortamda bile zarar yapma riski olacağını bilmelerini isterim! Ben gap'ler konusunda uyarmak ve seçimden bir süre sonra yine FED gibi risklerin gündeme geleceğinin altını çizmek isterim. Lütfen telaşla değil, ya bilanço, ya da teknik gereği uygunsa yeni alımı düşünün. Yoksa bir süre gelişmeleri izlemek daha doğru ve tedbirli davranış olur diye düşünüyorum! BIST için yeni ekonomi kadrolarının netleşmesi de sonrasındaki BIST dalgalanması için önemli olacak bir belirsizlik olacaktır! Bu belirsizlikleri dikkate almak doğru olacaktır!
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.11.2015
    01:56

    Seçimin Tek Galibi Ak Parti Oldu! Bir önceki seçimlere göre oyunu yaklaşık % 9 civarı arttıran Ak Parti seçimin tek galibi olmuştur. CHP ise, bir önceki seçime göre oyunu kısmen arttırmış olarak gözükse de, liberal sağ seçmenlerden de oy almasına rağmen ciddi bir oy artışı yapamadığı içi... Devamı »

  • 30.10.2015
    07:50

    Pazar günü seçim yapılacak. Öncelikle herkesin vatandaşlık görevi olarak oy kullanması gerektiğini hatırlatırım. Geçerli bir neden olmadan oy kullanmayan hiç kimsenin, yaşanan hiç bir konuya itiraz etme hakkı yoktur. Oy kullanırken de, kullandığım oy sonrası BIST yükselir mi, kurlar düşer mi, faiz n... Devamı »

  • 28.10.2015
    07:42

    Laik ve demokratik cumhuriyetimizin kıymetini iyice anladığımız bu günlerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız tüm milletimiz için kutlu olsun. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarınca kurulan cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması dileklerimle... Enflasyon Raporu ve FED Kararları Açıklana... Devamı »

  • 27.10.2015
    07:46

    FED Ekim toplantısına bugün başlıyor. Yarın 21:00'de kararını duyacağız. Faize dokunmaması beklentisi hakim. Aksi olur da faiz artışını yapıyorum, yaptım derse borsalara sert düşüş gelir. Ama 2015 yılında faize dokunmayacağı şeklinde bir açıklama çıkarsa, o zaman da genel borsalarda kısa bir yükseli... Devamı »

  • 26.10.2015
    07:30

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Çarşamba günü borsa yarım gün açık olacak. 29 Ekim Perşembe günü kapalı olacak. 30 Ekim Cuma günü ise idari tatil olması nedeniyle, bir çok yer kapalı ama BIST açık olacak. 1 Kasım Pazar günü seçim gerçekleşecek ve pazartesi kim kazandı, ya da yine mi ... Devamı »