Köprüden Önce Son Çıkış!

30.10.2015 07:50
  •  A 

Pazar günü seçim yapılacak. Öncelikle herkesin vatandaşlık görevi olarak oy kullanması gerektiğini hatırlatırım. Geçerli bir neden olmadan oy kullanmayan hiç kimsenin, yaşanan hiç bir konuya itiraz etme hakkı yoktur. Oy kullanırken de, kullandığım oy sonrası BIST yükselir mi, kurlar düşer mi, faiz nasıl etkilenir diye takılmamak gerekir. Kısa vadede olabilecek yansımalara değil, esas olarak uzun vadede sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olup-olmayacağına bakmak ve buna göre oyumuza karar vermek daha doğrudur. Kısa vadeli menfaatler peşinde giderken, geleceğimizi kaybetme riskini göz ardı etmemek gerekir! Seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim. 

FED Aralık Ayına İşaret Etti!
           FED toplantısından Ekim ayında bir faiz artışı çıkmadı. Ancak bir dahaki toplantıda faiz artışı yapılabileceğine dikkat çekildi. Sonraki toplantı Aralık ortasında olduğu için, aslında 1,5 ay daha faiz artışı yok diyebiliriz. Ancak kısmen şahin bir açıklama yapılmış olduğu için, kur karşılıklarında yükseliş görüyoruz. Ama açıkçası ben bu açıklamaların çok yüksek risk taşıdığı görüşünde değilim. Nihayetinde FED aylardır bu lafları tekrarlayıp duruyor. ABD ekonomisinde faiz kararını destekleyen ve desteklemeyen farklı gelişmeler aynı anda görülüyor. 

Aslında devamlı tekrarlıyorum. Keşke FED faiz artışı sürecini başlatsa. Çünkü bu karar ekonomi düzeldiği için alınacak. Belki ilk anda olumsuz etkisi görülebilir ama, gelişen ekonomilerin orta - uzun vadede yansımaları daha pozitif olacaktır. Bu süreç ne kadar ötelenirse, sonrasında olumsuz etkisi daha yüksek olabilir. Nasılsa bir gün başlatılacak faiz artışı için bu kadar süre harcamak bana göre daha riskli bir durum.

Neyse, biz şimdilik kendi işimize bakalım. Seçim sonuçları için ne bekliyorsanız, kendi görüşünüze göre davranın. Sonra ben böyle diyordum pişmanlığı yaşamazsınız.Benim her türlü sonuç için detaylı görüşlerimi biliyorsunuz. Şimdiden herkese huzurlu, sorunsuz ve hayırlı bir seçim dilerim.

Hepinize iyi hafta sonları
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.10.2015
    07:42

    Laik ve demokratik cumhuriyetimizin kıymetini iyice anladığımız bu günlerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız tüm milletimiz için kutlu olsun. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarınca kurulan cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması dileklerimle... Enflasyon Raporu ve FED Kararları Açıklana... Devamı »

  • 27.10.2015
    07:46

    FED Ekim toplantısına bugün başlıyor. Yarın 21:00'de kararını duyacağız. Faize dokunmaması beklentisi hakim. Aksi olur da faiz artışını yapıyorum, yaptım derse borsalara sert düşüş gelir. Ama 2015 yılında faize dokunmayacağı şeklinde bir açıklama çıkarsa, o zaman da genel borsalarda kısa bir yükseli... Devamı »

  • 26.10.2015
    07:30

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Çarşamba günü borsa yarım gün açık olacak. 29 Ekim Perşembe günü kapalı olacak. 30 Ekim Cuma günü ise idari tatil olması nedeniyle, bir çok yer kapalı ama BIST açık olacak. 1 Kasım Pazar günü seçim gerçekleşecek ve pazartesi kim kazandı, ya da yine mi ... Devamı »

  • 23.10.2015
    08:34

    Avrupa Merkez Bankası(ECB)Başkanı Mario Draghi, son açıklamalarıyla herkesin beklentilerini arttırdı. Gelişmekte olan ülkelerdeki finansal sıkıntıları ve yaşanan sorunları ileri sürerek, bu sorunlardan Avrupa'nın etkilenmemesi için gerekirse daha uzun süre, daha düşük faizle ve daha yüksek tutarlard... Devamı »

  • 22.10.2015
    08:34

    Zaten çok öncesinden BIST'in seçim öncesi 80.000 direncinin güçlü olacağını yazıyordum. Beni yanıltmamış oldu. BIST 80.000 seviyelerine çıktıkça, arkasından realizasyonlar yaşayıp yine bu seviyenin altına iniyor. Seçimlere çok yakın bir süreçteyiz. Ben seçimler öncesinde sert bir düşüş beklemiyorum.... Devamı »