Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

28.10.2015 07:42
  •  A 

Laik ve demokratik cumhuriyetimizin kıymetini iyice anladığımız bu günlerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız tüm milletimiz için kutlu olsun. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarınca kurulan cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması dileklerimle...

Enflasyon Raporu ve FED Kararları Açıklanacak!
           TCMB Enflasyon raporunu açıklayacak. Enflasyon ve FED kararlarında piyasaları bozacak bir gelişme beklemiyorum. 

Seçim Öncesi Son 1,5 Gün!
           Pazar günü yapılacak seçimlerden evvel son 1,5 günümüz kaldı. Seçim sonuçlarından çekinenler kalan bu 1,5 gün içinde nakite dönmeyi tercih ederlerse satış baskılı bir görüntü sergileriz. Şu ana kadar böyle oldu. Yok eğer seçimlerden hükümet kuracak bir tablo çıkar diye beklenyenler çoğunlukta ise, bu takdirde kalan 1,5 gün içinde alımların da geldiğini ve haftanın alıcılı kapandığını görebiliriz. 

Ben seçimlere alıcılı gireriz diye düşünürken, şu ana kadar yaşanan gelişmeler pek de beklediğim gibi olmadı. Ancak yine de seçimler öncesinde 80.000 direncine takılmanın çok da anormal bir durum olmadığının bilinmesi lazım. Son hafta yazılarımız dışında zaten BIST'in seçimler öncesinde bu direncini kırmasını beklemediğimi yazıyordum. Ama son hafta bankalarla birlikte bu direnci kırıp, seçim öncesi bir üst direnci test ederek seçimlere gireriz gibi kaanat değişikliği yaşamıştım. 81.200 olarak beklediğim bir üst dirence oldukça yaklaştık ama orada duramadık. Görüyorum ki, eğer kalan son 1,5 gün içinde yine alım yönünde bir gelişme olmazsa, tedbirli bir kapanış yaparak seçimlere gideceğiz. Herneyse ülkemiz için hayırlısı olsun. 

Bu vesile ile 81.066 seviyesini görmüş olan BIST'in, seçim belirsizliği öncesinde 2 Bin puanlık bir düzeltme yapmış olmasını teknik bir düzeltme olarak gördüğümü belirtmek isterim. Hatta bu düzeltme destek-direnç tablosuna dikkat çektiğim alt seviyelere doğru inerse de teknik bir düzeltme özelliği bozulmamış olur. Yeter ki, hükümet kurulacak bir tablo çıksın. 

Bilançolar Geliyor!
           Sitemizde uzun vadeli hisseler içinde de yer alan Netas'ın bilançosu açıklandı. Bana göre oldukça iyi bir kar artışı görülüyor. Ayrıca son bir yıl içinde % 50 civarı öz kaynak artışı görülüyor. Ancak kar artışının esas faaliyet gelirlerinin artmasından ziyade, finansman gelirinden, yani muhtemelen yabancı para çevrim farklarından oluşmuş olması kalıcı bir düzelme konusunda şüphe duymama neden oluyor. Umarım, bilançonun kar artış süreci esas faaliyet gelirleri ile de desteklenmeye başlar.

Bu dönem bizim için esas önemli olan seçim sonuçları ve seçim sonrası hükümet kurulup-kurulmayacağı olacaktır. Bu nedenle hükümet kurmayı başarabilir ve yeni bir reform paketini uygulamaya sokabilirsek, hisselere pozitif yansımalarının geldiğini görmeyi bekliyorum. 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.10.2015
    07:46

    FED Ekim toplantısına bugün başlıyor. Yarın 21:00'de kararını duyacağız. Faize dokunmaması beklentisi hakim. Aksi olur da faiz artışını yapıyorum, yaptım derse borsalara sert düşüş gelir. Ama 2015 yılında faize dokunmayacağı şeklinde bir açıklama çıkarsa, o zaman da genel borsalarda kısa bir yükseli... Devamı »

  • 26.10.2015
    07:30

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Çarşamba günü borsa yarım gün açık olacak. 29 Ekim Perşembe günü kapalı olacak. 30 Ekim Cuma günü ise idari tatil olması nedeniyle, bir çok yer kapalı ama BIST açık olacak. 1 Kasım Pazar günü seçim gerçekleşecek ve pazartesi kim kazandı, ya da yine mi ... Devamı »

  • 23.10.2015
    08:34

    Avrupa Merkez Bankası(ECB)Başkanı Mario Draghi, son açıklamalarıyla herkesin beklentilerini arttırdı. Gelişmekte olan ülkelerdeki finansal sıkıntıları ve yaşanan sorunları ileri sürerek, bu sorunlardan Avrupa'nın etkilenmemesi için gerekirse daha uzun süre, daha düşük faizle ve daha yüksek tutarlard... Devamı »

  • 22.10.2015
    08:34

    Zaten çok öncesinden BIST'in seçim öncesi 80.000 direncinin güçlü olacağını yazıyordum. Beni yanıltmamış oldu. BIST 80.000 seviyelerine çıktıkça, arkasından realizasyonlar yaşayıp yine bu seviyenin altına iniyor. Seçimlere çok yakın bir süreçteyiz. Ben seçimler öncesinde sert bir düşüş beklemiyorum.... Devamı »

  • 21.10.2015
    08:43

    Aslında bana göre BIST için asıl önemli teknik direnç 79.908 seviyesinde bulunuyordu ve bu direnci şu an için kırmış bulunuyoruz. Eğer BIST yeniden bu seviyenin altına inmezse, sırası ile; 81.200 - 81.856 - 82.894 seviyelerine seçim öncesinde ulaşabiliriz. Seçimler sonrasında tek başına ya da, koali... Devamı »