Tepki Yükselişi Bekliyorum!

09.09.2015 08:51
  •  A 

         Dolar bazında BIST'in 25.000 ve altındaki tüm seviyelerden orta ve uzun vadeli düşünerek yapılacak alımların doğru karar olacağı görüşümü biliyorsunuz. Bu görüşümü koruyorum. Şu anki kurlara göre BIST 23.910 dünkü kapanış seviyesinde bulunuyor. Tüm yaşadığımız olumsuzluklara rağmen BIST yine de iyi dayanıyor. Çünkü brent petrol ve doğal gaz olmak üzere ana enerji girdilerimizin düşük fiyat seyri sürüyor. Bu durum cari açığımız için olumlu etki yaratıyor. En azından Türkiye için cari açık riski şimdilik yok. ECB(Avrupa Merkez Bankası) başkanı M. Draghi'nin açıklamalarına göre, varlık alımlarını daha da artırabileceklerini ve hatta süresini de uzatabileceklerini öğrenmiş olduk. Böylece eğer FED faiz artışını başlatacak olsa da, Avrupa kaynaklı düşük faizli finansman imkanı sürüyor olacak. Ayrıca Türkiye'nin içinde bulunduğumuz süreçte otomotiv sektöründeki hızlı büyümesinin de sürdüğünü görüyoruz.  En azından önümüzdeki seçim sonuçları görülene dek BIST'e olan ilginin kaybolmayacağı görüşündeyim. 

        Fakat bugün gelebilecek alımların bir tepki olarak kalacağı görüşümü de koruyorum. Eğer tepkiden öte bir yükseliş olacaksa 02/09 tarihindeki ''Gap'ler Kapandı!''(Tıklayın açılsın)başlıklı yazımda dikkat çektiğim direnç seviyelerinin geçilmesi gerekir ki, içinde bulunduğumuz riskler nedeniyle şimdilik bunun olmasını beklemiyorum. Bu nedenle yaşanacak yükelişleri bir tepki olarak görüp, gerektiğinde kâr realizasyonlarını yapmak doğru olacaktır.

       Çok üzücü boyutta bir terör dalgası içindeyiz. Bu nedenle yaşanacak infial yaratıcı yeni terör saldırıları olursa, BIST'in de bundan etkilenebileceğini bilerek karar almak lazım. 

 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.09.2015
    08:59

    Yaşanan terör olaylarının boyutu tüm piyasaların olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Tabii doğal olarak, ileriki vadeler hakkındaki tahminlerimizi de bozuyor. Ülkemizdeki terör ateşi nedeniyle BIST'de sert düşüşler ve döviz kurlarında da yeni zirveler görmek durumunda kalıyoruz. Hiç bir şekilde doğr... Devamı »

  • 07.09.2015
    09:11

    Teröre Lanet Olsun! Dağlıca'daki kalleş pusuda yine bir çok gencimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörü ve terörü kullanarak, ülkemizi bölmek isteyenlere, Türk-Kürt evlatlarımızı kaybetmemize sebep olanlara lanet olsun diyorum! Söylenen, barış sü... Devamı »

  • 04.09.2015
    08:58

    Dün konuşan ECB (Avrupa Merkez Bankası) başkanı Mario Draghi; ''gerekirse ek adım atar, tahvil alımının süresini ve alım tutarını yükseltebiliriz'' dedi. Ancak enflasyon tahminini düşürdüğüne de bakarsak, gelişmiş ekonomiler bir türlü istedikleri enflasyonu yaratamıyorlar. Gelişmiş ekonomilerde sıfı... Devamı »

  • 02.09.2015
    08:57

    Geçen hafta ''Gap'ler Yer Değiştirdi!'' diyerek dikkat çektiğim Dax için 9.997 gap'i ve BIST için 73.615 gap'i dün yaşanan düşüşlerde kapanmış oldu. Dün bu gaplerin kapanmasına neden olan düşüşler asıl Çin baskısı ile dünya borsalarında yaşanan sert düşüşlerin BIST'e de yansıması nedeniyle gerçekleş... Devamı »

  • 01.09.2015
    12:31

    28 Ağustos tarihinde ''Gap'ler Yer Değiştirdi!'' başlığı ile dikkat çektiğim gap boşluklarından Dax'a ait olanı bugün kapandı. BIST'in 73.615 seviyesinde bulunan gap'i de her an kapanabilir. Böylece DAX ve BIST için yapmış olduğumuz gap uyarılarının doğru bir zamanlama ile yapıldığını görüyoruz. ... Devamı »