Gelişmeler Cesaretimi Kırıyor!

21.07.2015 12:04
  •  A 

         Yaşanan ani gelişmeler olası yeni öngörülerimi ve kararlarımı etkiliyor. Yapabileceğim yeni öngörüleri borsa dışında aniden gelişen olumsuzluklardan etkilenerek yapmaktan vaz geçebiliyorum. Böyle zamanlar o kadar zordur ki, aldırmasan yaptığın öngörüler olumsuz etkilenebiliyor. Gelişmelerden çekinip, izlemede kalsan gördüğün hisseler gelişmelere aldırmayabiliyor. 

         Ne diyelim kısmet artık. Maalesef bu nedenle öngörü sayım düşük oluyor. Ancak, yeni öngörü yapmaya cesaret edemesem de teknik görüntüleri nedeniyle, dikkatinizi çekmek istediğim hisselere Destek-Direnç Tablosu'nda yer verdiğimi biliyorsunuz. Siteyi Tanıyalım bölümünden zaten Destek-Direnç tablosunun amacını biliyorsunuz. Bu tabloyu ve teknik seviyeleri yakından takip etmenizde fayda olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yaptığınız geri dönüşlerden bazılarınızın bu tabloyu aktif kullandığını biliyorum. Gayet de iyi yapıyorlar. Bu tablodaki seviyelerden hangisi kırılırsa, sonraki beklentinin bir sonraki destek ya da direnç yönündeki sıralı seviyeler olduğu bilgisi Destek-Direnç tablosunun izahında yer alıyor. Okumamış olan özellikle yeni arkadaşlarımızın ''Siteyi Tanıyalım'' kısmını dikkatlice okumalarını tavsiye ederim.

         Böyle piyasalarda hisse bazlı düşünmek daha doğru olur diye bu nedenle söylüyorum. Görüyorsunuz ki, dün endeks 1.500 puandan fazla düşerken netas % 11.5 yükselebiliyor. Bugün de 500 puan artı olan endeks eksiye dönmesine rağmen, destek-direnç tablosunda dikkat çektiğim hisselerden tavan yapanlar çıkabiliyor. Kısacası böyle dönemlerde ayarımız kaçıyor. Cesaret sorunu sadece sizlerde değil, bende de sorun oluyor. Ama ben temkinli davranmak zorunda olduğum için böyle yapmak zorundayım.

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.07.2015
    08:47

    Zamanında Asala, PKK, El kaide ve İBDA C gibi terörist örgütlerin teröründen çok çekmiş bir millet olarak, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Böyle zamanlarda her zamankinden daha fazla kardeşliğe ve birliğe önem verilmesi, kenetlenilmesi gerektiğine inanıyorum. Dün de böyle bir hain terör saldırıs... Devamı »

  • 20.07.2015
    08:23

    Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunun yapılacağı kritik bir haftaya başlıyoruz. Koalisyon haberi BIST'de alımların, erken seçim haberi ise satımların gelmesine neden olur. ''Sizi Sevenlerin Olduğunu Unutmayınız!'' başlıklı yazımda, olası olumlu-o Devamı »

  • 16.07.2015
    09:08

    Bir baba, bir anne, bir abla, bir abi, bir kız, bir dede, bir büyük baba, Bir anneanne, bir babaanne, amca, dayı, hala, teyze, kuzen, yeğen, yenge, enişte, genç bir delikanlı, bir genç kız, bu sıfatlardan hangisi olursanız olun, muhakkak sizi seven biri ve birileri vardır. Ebeveynleriniz, çocukların... Devamı »

  • 15.07.2015
    08:55

    İran ile sağlanan nükleer müzakereler anlaşması sonrasında, Türkiye için bölgede büyük bir rakip sahaya çıkıyor korkuları var. Doğal olarak uzun yılladır batının ambargosu nedeniyle bir çok alanda yatırım açığı olan İran, kesinlikle batılı yatırımcının iştahını açacak ve yatırımlarını bu ülkeye kayd... Devamı »

  • 14.07.2015
    09:04

    Yunanistan referandumda hayır dediklerinden çok daha fazlasına evet diyerek AB ve IMF ile uzlaşmaya vardı. Oldukça ağır şartlara evet diyen Syrizia lideri başbakan Tsipras kabul ettiği bu şartlarla ne kadar yerinde durabilir bilemiyorum! Halk acı reçeteyi içmeye başlayınca, bir erken seçim riski ort... Devamı »