Terörün Her Türlüsünü Lanetliyorum!

21.07.2015 08:47
  •  A 

        Zamanında Asala, PKK, El kaide ve İBDA C gibi terörist örgütlerin teröründen çok çekmiş bir millet olarak, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Böyle zamanlarda her zamankinden daha fazla kardeşliğe ve birliğe önem verilmesi, kenetlenilmesi gerektiğine inanıyorum. Dün de böyle bir hain terör saldırısı gerçekleşti. Maalesef Suruç'da gerçekleşen terör saldırısında şu ana kadar 31 vatandaşımız yaşamını yitirdi. 100'den fazla vatandaşımız ise, yaralandı. Çok sayıda yaralı nedeniyle can kaybımız daha da aratabilir. 

         Bir toplulukta, alış-veriş merkezinde, bir meydanda, metroda, askeri bir noktada nerede olursa olsun masum insanların canına kasteden bu tip eylemleri şiddetle kınıyorum. Ölenlere rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Aynı şekilde Adıyaman'da şehit olan askerimiz gibi, son günlerde PKK saldırılarında şehit olan askerlerimize de Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Umarım bu oyunlarla içine çekilmek istenen tuzağa düşmeyiz. 

         BIST Patlamadan Etkilendi!
         Koalisyon çalışmalarına odaklanacak, olası hükümet ya da seçim kararlarına göre yön bulmasını beklenen BIST, dünkü patlamadan olumsuz etkilendi. Endeks için 82.286'da oluşan gap de bu düşüş esnasında kapanmış oldu. Şimdi koalisyon ve hükümet kurma çalışmaları önem kazanacaktır. Eğer hükümet kurulacak olursa, bu düşüş en kısa zamanda tersine dönüp, yaşanan yükselişle telafi edilecektir. Ancak, hükümet kurulamaz ve seçim kararı alınırsa, o zaman ''Sizi Sevenlerin Olduğunu Unutmayın!'' başlıklı yazımdaki alt seviyelerin görülme riski artar. 

         Tabii dünkü Suruç eylemi sonrasında Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesi riskini de göz ardı etmemek lazım. Böyle bir kararın alınması da, müdahalenin şekline ve olası müdahaleyi diğer uluslar arası güçlerle mi, yoksa yanlız mı yapacağımıza göre farklı yansımalar yaratır. Böyle ortamlarda hisse bazlı düşünmek daha doğru olur. 

         Altın Hızlı Düşüyor!
         Strateji yazılarımda altın hakkında uzun süredir olası düşüşlere dikkat çektiğimi biliyorsunuz. İran ile uzlaşma, FED'in faiz artışını başlatma ihtimalinin güçlenmesi altının onsunda sert düşüşler yarattı. Ons altından uzak durulması konusundaki görüşümü halen koruyorum. Strateji yazılarımda(Strateji yazılarım herkese açıktır!)altın başlıklı olanları okuduğunuzda sebeplerini çok açık görebilirsiniz. FED faiz artışı başlayıp da, ABD faizleri % 3,5 - % 5 civarlarına geldiğinde altının onsunun 900 Dolar ve altına inmesini bekliyorum. Bu beklentim en geç dediğim faiz oranları görüldüğünde olacaktır görüşündeyim. Ama daha önceden de gerçekleşebilir. 

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.07.2015
    08:23

    Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunun yapılacağı kritik bir haftaya başlıyoruz. Koalisyon haberi BIST'de alımların, erken seçim haberi ise satımların gelmesine neden olur. ''Sizi Sevenlerin Olduğunu Unutmayınız!'' başlıklı yazımda, olası olumlu-o Devamı »

  • 16.07.2015
    09:08

    Bir baba, bir anne, bir abla, bir abi, bir kız, bir dede, bir büyük baba, Bir anneanne, bir babaanne, amca, dayı, hala, teyze, kuzen, yeğen, yenge, enişte, genç bir delikanlı, bir genç kız, bu sıfatlardan hangisi olursanız olun, muhakkak sizi seven biri ve birileri vardır. Ebeveynleriniz, çocukların... Devamı »

  • 15.07.2015
    08:55

    İran ile sağlanan nükleer müzakereler anlaşması sonrasında, Türkiye için bölgede büyük bir rakip sahaya çıkıyor korkuları var. Doğal olarak uzun yılladır batının ambargosu nedeniyle bir çok alanda yatırım açığı olan İran, kesinlikle batılı yatırımcının iştahını açacak ve yatırımlarını bu ülkeye kayd... Devamı »

  • 14.07.2015
    09:04

    Yunanistan referandumda hayır dediklerinden çok daha fazlasına evet diyerek AB ve IMF ile uzlaşmaya vardı. Oldukça ağır şartlara evet diyen Syrizia lideri başbakan Tsipras kabul ettiği bu şartlarla ne kadar yerinde durabilir bilemiyorum! Halk acı reçeteyi içmeye başlayınca, bir erken seçim riski ort... Devamı »

  • 13.07.2015
    08:51

    Başbakan Davutoğlu, bugün ilki CHP ile gerçekleşecek olan koalisyon ziyaretlerine başlıyor. Üç gün içinde üç parti ile ilk tur ziyaretler gerçekleşmiş olacak. Hükümet kurulur mu, kurulursa hangi parti ile kurulur, ya da Ak Parti azınlık hükümeti mi olur bu konudaki görüşlerimi son iki haftalık yazıl... Devamı »