19 Mayıs Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

19.05.2015 11:07
  •  A 

    ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞINDA

    Bir gemi yanaştı Samsun'a sabaha karşı
    Selam durdu kayığı, çaparası, takası,
    Selam durdu tayfası.
 

    Bir duman tüterdi bu geminin bacasından
    Bir duman
    Duman değildi bu
    Memleketin uçup giden kaygılarıydı.
 

    Samsun limanına bu gemiden atılan
    Demir değil
    Sarılan anayurda
    Kemal Paşanın kollarıydı.

    Selam vererek Anadolu çocuklarına
    Çıkarken yüce komutan
    Karadeniz'in halini görmeliydi.

    Kalkıp ayağa ardı sıra baktı dalgalar
    Kalktı takalar,
    İzin verseydi Kemal Paşa
    Ardından gürleyip giderlerdi
    Erzurum\'a kadar

    Cahit KÜLEBİ


           Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk\'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıkışı ile başlayan kurtuluş mücadelemiz, Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandı. Sanarlar ki, Mustafa Kemal koca Osmanlı'yı yıkan, imparatorluğu yok eden kişidir! Son verdiği Halifelik yüzünden Arap alemi Osmanlı'dan ayrılmıştır. Halbuki, Kurtuluş savaşı öncesi zaten Osmanlı İmparatorluğu çökmüştü. Ülkenin topraklarından Kurtuluş Savaşı ile attığımız düşman askerleri geziye değil, ülkeyi paylaşmaya gelmişlerdi. Dört bir yanımızda başka bir milletin orduları topraklarımızı işgal etmişti.

          Cumhuriyet\'in ilanından sonra bizden kopan bir tek Müslüman toprağı var mıdır? Yoktur. Çünkü zaten bağımsızlık mücadeleleri ile Osmanlı'dan öncesinde kopmuşlardı. Yani halifelik hüküm sürerken, kimse halife dinlememiş bağımsızlığını alarak Osmanlı\'dan ayrılmıştı. İstanbul\'da düşman ordularının rütbesi düşük subaylarının bile takmadığı bir  padişahı olan, neredeyse sadece İstanbul ile Ankara arasında sıkışmış kalan bir Osmanlı kalmıştı. Ona da İmparatorluk demek mümkün değildi. Marmara, Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu, Ege bir çok ülke tarafından pay edilmiş haldeydi.

           İşte böyle bir ortamda, Mustafa Kemal'in Samsuna çıkışı ile başlayan mücadele,  yok olmak üzere olan bir milleti yeniden ayağa kaldırmış ve geriye kalan son toprak parçamızda Türkiye Cuhuriyeti\'nin ilanına imkan vermişti. 600 yılı aşkın hüküm sürmüş bir Osmanlı tabii ki gurur duyduğumuz ecdadımızdır. Çağ açıp, çağ kapatmıştır. Ama maalesef Mustafa Kemal'in kurtuluş mücadelesinden çok önce zaten çökmüş parçalanmıştır. İşte yanılgı buradadır. Kurtuluş Savaşı Osmanlı'yı yok etmek için yapılmamıştır. Yok edilmek üzere olan bir imparatorluktan geriye kalan Anadolu topraklarını kurtarmak için yapılmıştır.

           Bu cumhuriyet Türkiye'si mücadelesinde canlarını, kanlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.
          

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.05.2015
    09:10

    Onu bilemem, siz karar verin. İşsizlik artıyor. Cari dengede bozulma sürüyor. ABD ve AB bir iyi veri yolluyor, bir kötü veri. Lojistikçiler, Türkiye'nin ihracat çıkış kapılarında özellikle Avrupa dışı piyasalar için bir çok sorunla karşılaştıklarına dikkat çekiyorlar. Ama diğer taraftan AB ile gümrü... Devamı »

  • 14.05.2015
    09:15

    Borsa, kurlar ve faiz pozitif bir yarışma yaşıyor. BIST Nisan ayında yaptığım uyarılardaki direnç seviyelerine yeniden gelmiş durumda. ''BIST'deki Coşku Nereye Kadar Sürebilir?'' ve ''BIST Önemli Dirençlere Geldi!'' başlıklı yazılarımda şu an gelmiş olduğumuz dirençlere dikkat çekip, seçimlerden ön... Devamı »

  • 13.05.2015
    08:58

    Lütfen yazılarımda dikkat çektiğim konuları göz ardı etmeyin. Yazılarımda ne diyorum? Türkiye içinde bulunduğu bölgede yaşanan savaşlarda, o ülke sermayesine liman olacak bir ülke. AB'nin büyüme oranlarının artmasını beklediğim bir süreçte, bundan olumlu etki görecek bir ülke. İktidara kim gelirse g... Devamı »

  • 12.05.2015
    09:10

    Saat 10:00'da Mart ayı ödemeler dengesi rakamları açıklanacak. Bir önceki ayda görülen bozulmanın sürmesi kur ve faiz üzerinde baskı yaratır. Benim için 7 Haziran'a kadar bu veriler çok büyük önem ifade etmiyorlar. Ama tabii yine de verilerdeki iyileşmenin piyasada desteğini, daha da bozulmasının is... Devamı »

  • 11.05.2015
    08:56

    ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi! Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi beklenti olan 233.000 kişi (Gerçi 228 bin denen beklentiler de vardı) sayısına göre kısmen düşük gelerek, 223.000 kişi gerçekleşti. Ayrıca bir önceki veriyi 126.000'den 85 Bin kişinin altına revize ettiler. İşsizlik... Devamı »