Önemli Veriler Haftası!

30.03.2015 08:58
  •  A 

         Bu hafta iç ve dış piyasalar için yine önemli bir hafta. Salı günü içeride 4.çeyrek büyüme verisi ve Şubat cari açık rakamları açıklanacak. Cuma günü ise yine içeride Mart enflasyon verisi var. TCMB faiz indirim beklentileri için bu veri önemli bir veri olacak. Aynı zamanda tüm dünyanın ilgilendiği ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. 

         Cuma günü konuşan FED başkanı Yellen, bu yıl içinde faiz artışının başlamasını beklediği ama bunun sürecinin önemli olduğunu söyledi. Kısacası o tarafta ekstra bir şey yok. 

         GAP'ler Kapandı Mı?
         BIST için düşüş halinde kapatmayı beklediğimiz gap seviyesi 79.942'de bulunuyordu. Bu seviyeye 291 puan kaldı. Kapandı sayılır mı, sayılmaz mı tam emin değilim. Ama BIST'in yakın vadede bu riskten çıkması için 81.482 seviyesini geçmesi lazım. Eğer bu seviyeyi geçemezse, zaten kapandı mı kapanmadı mı diye düşünmeye gerek kalmaz. Muhtemelen görülmesi gereken gap seviyesini görerek gap'i kapatmış olur. 

        Bugün dış piyasalarda kısmi yükselişlerle haftanın başlaması bekleniyor. BIST için ise işler biraz daha karışık. Dolar'daki hareket haftanın yönü nasıl başlayacak diye belirleyici olacaktır 

        Maalesef, o gerilim, bu gerilim derken seçimlere kadar olabilecek yükseliş fırsatlarını harcıyoruz. Bilançoları kaçırdık. Şimdi de temettü ve sermaye artış beklentilerini yavaş yavaş harcamaya başladık. Nisan sonu gibi o beklentiler de tamamlanır. Ondan sonra seçim riski gündeme gelir ve Haziran'a kadar anket sonuçlarını ve siyaset gerilimlerini takip etmek durumunda kalırız. Allah'tan petrol fiyatlarındaki düşük seyir halen sürüyor. Bu hem bizim için, hem de FED riskleri için çok önemli olduğundan, en azından bu konuda içimiz şimdilik rahat olabilir. 

         Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.03.2015
    08:55

    Zıt Gap Boşlukları Oluştu! 19 Mart açılışı ile 79.942 seviyesinde bir gap boşluğumuz oluşmuştu. Ama dün seans başında düşüşle açılan grafiklerimiz nedeniyle bu sefer de yukarıda kalan gap boşluklarımız oluştu. Bu gap'ler öncekilere göre zıt yönlü gap seviyeleri. Yani aşağıda kalanları kap... Devamı »

  • 26.03.2015
    12:47

    BIST'in geçen hafta oluşan gap'lerine dikkat çekmiştik. Oluşan gap'ler düşük fiyatlarda olduğu için riskliydi. Nitekim bir kaç gündür yaşanan düşüşlere, bugünkü düşüş de eklenince uyardığımız gap'lerin çoğu bugün kapandı. Kapanmayan sadece 79.942 seviyesindeki BIST ve 7,67'de kalan Akbnk gap'leri ka... Devamı »

  • 26.03.2015
    09:05

    76.600'lü seviyelere düşüş sonrasında hızlı bir tepki ile 84.380 yakın direncine doğru bir tepki yükselişi yaşadık. Ama maalesef bu direnci göremeden yeniden kar realizasyonları başladı. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç cuhurbaşkanına karşı sarf ettiği sözlerle ortamı bir anda gerdi. Üstüne de Melih... Devamı »

  • 25.03.2015
    08:59

    Dün Türk bankaları için değerlendirmeler yapan Fitch, Türk bankalarının notlarının zaten fazlası ile yüksek olduğunu ve daha da artmasının uzak ihtimal olduğunu açıkladı. Bu açıklama sonrasında bankaların üzerindeki satış baskılarının arttığını gördük. Bu baskıya bir de Ankara Cumhuriyet Başsavcısın... Devamı »

  • 24.03.2015
    17:30

    Hatırlarsanız 20/03 tarihli ''Yeni Bir Gap Riskimiz Oluştu!'' başlıklı beklenti yazımda BIST'in 19 Mart'daki hızlı yükselişi ile bir gap riski oluştuğu konusunda uyarmıştım. Aynı zamanda da bugünkü beklenti yazımda teknik olarak ilk dirençlere yakın olduğumuzu belirtmiştim. Siyaset arenasında yaşana... Devamı »