İlk Dirençlere Yakınız!

24.03.2015 09:19
  •  A 

         Fitch'in pozitif ağırlıklı açıklamaları bankalara ve dolayısı ile BIST'e moral verdi. Gördüğünüz yükselişleri yaşadık. ''Borsa Düştükçe Alımlar Yapılmalı derken yanılmamış olduk.''  Ama maalesef çok önceden, yaratılacak panik ile olası düşüş risklerine dikkat çekmemize rağmen, bu düşüşler yaşanırken, paylaştığım linkteki alım yapılmalı görüşüme karşın, satıp da nakit kalalım mı sorularını yine gördük. Elimden geldiğince sizleri bu hareketler konusunda uyarmaya çalışıyorum. Ama sonuçta piyasaları yatırımcıların davranışları şekillendiriyor. 

        Dün Fitch'in bankaların güçlü yapılarına dikkat çekmesi, bankaları ve BIST'i yukarı çekti. Ama ben 84.380 seviyesinde önemli bir yakın direnç olduğu görüşündeyim. Bu seviye civarlarına yaklaştıkça 79.000 seviyesi altında gelen panik satışlar esnasında 76.642 seviyesine kadar alım yapanların kâr realizelerini görebiliriz! Yok eğer bu direnç geçilebilirse, o takdirde Destek-Direnç tablomuzda daha üst direnç seviyelerini görebilirsiniz. Ben daha yukarıdaki seviyelere de gidilebileceğini ama bunun biraz daha sonra olmasını bekliyorum. Siz yine de bana değil, paylaştığım teknik destek-dirençlere bakın. 

        Siyasette Tehlikeli Sertleşme!
        Seçimlere çok yaklaşmışken siyasi arenada sertleşmeler artmaya başladı. Hem de bu sefer 12 yıldır alışık olmadığımız bir görüntü yaşanıyor! Ak Parti içinde gerilimin yükseldiğini görüyoruz. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine karşılık, Arınç'ı paralel yapı ile ortak hareket etmekle itham eden ve istifasını isteyen Ankara Belediye başkanı Melih Gökçek'in mesajlarına Bülent Arınç'tan yine çok sert açıklamalar geldi. Arınç Gökçek için çok sert ifadeler kullanarak, seçim sonrasında Gökçek için 100 konuyu gündeme taşıyacağını açıkladı! Aynı parti içinden çok etkin iki kişinin bu karşılıklı sertleşmesi, Ak Parti içinde de ciddi bir gerginlik yaşanıyor olduğuna işaret olabilir. Millet vekili listeleri belirlenirken bu gerilimin iyice arttığına şahit olabiliriz. İşte bu nedenle yükselişlerde dikkatli olmak doğru olur diyorum.         
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.03.2015
    08:56

    Geçen haftaya 77.178 puan ile başladık ve 82.500 ile yaklaşık 5.000 puan üstten kapattık. Önce PPK, sonra FED ve en sonunda Fitch korkularımızı aşmış olduk. Fitch beklediğim gibi, Türkiye'nin notuna da, görünümüne de dokunmadı. Kamu borcundaki ve cari açıktaki iyileşmeyi olumlu, ama büyüme beklentis... Devamı »

  • 21.03.2015
    01:02

    Fitch Türkiyenin mevcut kredi notunu ve görünümünü korudu. Böylece PPK ve FED sonrasında bu haftanın son riski olan Fitch raporu da sorunsuz atlatılmış oldu. Eğer hafta başına kadar ortamı bozacak başka bir gelişme olmazsa, önümüzdeki haftaya yükselişle başlanmasını bekliyorum. Hepinize ... Devamı »

  • 20.03.2015
    08:57

    Dün yaşanan yüksek açılış nedeniyle BIST'de yeni bir gap riskimiz oluşmuş durumda! 79.942 seviyesine denk gelen bu gap boşuğu hemen mi kapanır, daha sonra mı kapanır bilemiyorum ama bu gap'i göz ardı etmemek doğru olur. BIST'in bu gap riskini daha ileriye atabilmesi için ilk etapta teknik olarak 83.... Devamı »

  • 19.03.2015
    08:53

    FED dün faizlere yine dokunmadı ama sabır kelimesini kaldırdı. Ancak bu kararın, FOMC(Federal Açık Piyasa Komitesi)'nin faiz artışına ne zaman başlanacağına karar verdiği anlamına gelmeyeceği kaydedilen bildiride, ''Komite, faiz artışına iş gücü piyasasının daha fazla iyileşme gösterdiğinden ve enfl... Devamı »

  • 18.03.2015
    09:06

    Bu düşünceyi dünyaya kabul ettirmek için tam 251.309 vatan evladı ecdadımız canlarını verdiler. 49 Kg üstündeki erkekler savaşa gönderildi. Üniversiteler ve liseler boşaldı. Ama dünya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini vatanın bölünemeyeceğini görmüş oldu. 100 yıl önce canları pahasına düşmana Çanakkale... Devamı »