Çanakkale Geçilmez!

18.03.2015 09:06
  •  A 

         Bu düşünceyi dünyaya kabul ettirmek için tam 251.309 vatan evladı ecdadımız canlarını verdiler. 49 Kg üstündeki erkekler savaşa gönderildi. Üniversiteler ve liseler boşaldı. Ama dünya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini vatanın bölünemeyeceğini görmüş oldu. 100 yıl önce canları pahasına düşmana Çanakkale'de geçit vermeyen şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte, silah arkadaşlarına, tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

         Bize ve çocuklarımıza düşen görev, şehit ve gazilerimizin 100 yıl evvel canları ile korudukları ve bize emanet ettikleri bu vatanı ilelebet bir bütün olarak korumak olmalıdır. Türk-Kürt-Çerkez-Laz-Müslüman-Gayrimüslim-..., kendini kim nasıl tanımlarsa tanımlasın, atalarının 100 yıl evvel bu vatanın korunması için birlikte can verdiklerini unutmamalı ve batının hala süren bizi bölme ve parçalama planlarına alet olmamalıdır. Bu ülke hepimize yetecek kadar büyüktür. Tüm vatandaşlarıyla birlikte hepimize aittir. 100 yıl evvel batı sınırlarımızdan başlatılan planlar, şu an ülkemizin doğu ve güneydoğusunda yoğunlaşmış durumdadır. Ama bu ülkenin doğusundaki, batısındaki, güneyinde-kuzeyindeki tüm vatandaşlarımız bu oyuna gelmeyecek ve bu vatanı sonuna kadar bir bütün olarak koruyacaktır.

         PPK Faizlere Dokumadı
         Dün yapıan TCMB PPK toplantısında faizler aynı şekilde korundu. Bugün ise FED kararını duyacağız. 16/03 tarihli beklenti yazımda FED için de düşüncelerimi biliyorsunuz. Eğer bu akşam saat 20:30'da Yellen'in açıklamalarında sabırlı kelimesinin kaldığı görülürse, Dolar kurunda düşüş ve BIST'de de kısmen yükseliş görülmesini bekliyorum. Kısmen diyorum çünkü, Cuma günü de Fitch Türkiye raporu yayınlanacak. Muhtemelen piyasalar bu raporu da görmek isteyecektir.

         Ancak, Yellen'in açıklamalarında sabırlı kelimesinin kaldırıldığı görülürse, o zaman kurların daha üst zirveleri zorladığını, BIST'in de yeni desteklere doğru düştüğünü görme riskimiz var. Benim iyimser yönde olduğumu biliyorsunuz.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.03.2015
    09:05

    Zor Bir Haftaya Başlıyoruz! Salı günü PPK(Para Piyasası Kurulu) toplantısı var. Cumhurbaşkanının Erdem Başçı ile görüşmesi sonrası ''tatlıya bağladık'' sözünden sonra bir faiz indirimi olacak mı-olmayacak mı göreceğiz. Çarşamba günü FED toplantısı var. Herkes sabırlı kelimesi... Devamı »

  • 13.03.2015
    09:16

    Erdem Başçı ve Ali Babacan'ın cumhurbaşkanımıza dün yaptıkları brifing'in sonunda cumhurbaşkanımız ''Sonunu tatlıya bağladık'' demiş. Peki bu gerilimin iki aydır piyasalara yansıması, Dolar kurunun 2,27'den 2,64'e yükselmesi de tatlı bir sonuç mu yarattı yani? Bir çok ülkeden daha şanslı görüldüğümü... Devamı »

  • 12.03.2015
    08:56

    Evet benim görüşüm bu. BIST bu seviyelerden düştükçe alımlara devam etmeli, verip de çıkalım mı değil de, düştükçe alalım diye düşünmek daha doğru bir karar olur görüşündeyim. BIST 91.000 dirençlerindeyken realizelerin yapılması gerektiğini, FED faiz artışı sürecine ve seçimlere kadar en az % 50 nak... Devamı »

  • 11.03.2015
    09:06

    Bugün 16:45'de TCMB başkanı ve Ali Babacan cumhurbaşkanına brifing verecek. Bakalım bu toplantı nasıl geçecek ve devamındaki gelişmeler ne olacak göreceğiz. Ancak, dün başbakanın başkanlığında yapılan ekonomi zirvesi sonrasında başbakanlıktan ''Merkez Bankamız para politikaları hedefi doğrultusunda ... Devamı »

  • 10.03.2015
    08:56

    Dün açıklanan Ocak ayı sanayi üretimi rakamları beklentilerin tersine düştü. Bu durum eğer 2015'in sonraki aylarında da benzer şekilde negatif görüntü verecek olursa, Türkiye'nin 2015 için bir çok hedeflerinin olumsuz revize edilmesine neden olur. Siyaset Ön Plana Mı Çıkacak? Seç... Devamı »