Yılın İlk Günü Sizi Üzmesin!

02.01.2015 08:58
  •  A 

          ''Yıl Sonu Endeksleri Neden Yüksek Olur?'' yazımı bir kez daha okuyunuz. Bu yazının içeriğinde de göreceğiniz sebeplerden dolayı yıla düşerek başlama riskimizin yüksek olduğunu bilmenizi isterim. Cuma günü bankalarda,özellikle de ısctr'de yüksek kapanışlar yapıldığını görüyorsunuz. Yılın ilk gününde bu yüksek kapanış fiyatlarının korunabileceği görüşünde değilim. Ancak hisse bazlı yükselişler yine de olacaktır. Fakat endeks olarak düşüşle yıla başlanmasını bekliyorum. 

           Halen İstanbul'dayım. Sizleri yalnız bırakmamak için ekran başındayım. Beklenti yazımı kısa tutmak durumundayım. Görüşlerimi zaten son yazılarımdan detaylı biliyorsunuz. Dikkatli olun derim. Dow  endekslerinde ciddi realizeler oldu. Oradaki öngörülerimi gerçekleşme ile kapattım. Fazla heyecan yapmadan sakin sakin yatırım yapmak ve borsayı gerektiğinde uzun vadeli bir yatırım alanı olduğunu bilerek kararlarınızı almak esas olmalıdır. 

           Bugün Mevlid Kandili
           Biz Müslümanların inanışına göre, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir. Tüm İslam Aleminin Mevlid Kandilini kutlarım.
           
           Hepinize sağlık başta, mutlu ve kazançlı bir 2015 diliyorum.  İyi hafta sonları. 
           
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 30.12.2014
    09:30

    Brent petrol yeniden düşmeye başlayarak 57,00$ seviyesini gördü. Brent petrol fiyatlarının bu şekilde düşmesi devamında doğal gaz fiyatlarını da aşağıya çekecektir. Enerji fiyatlarında yaşanan ve devam edecek gibi görülen bu düşüş, Türkiye'nin cari açığını aşağıya çekiyor. Bu nedenle hemen diyebilir... Devamı »

  • 29.12.2014
    08:49

    Yabancıların Noel tatilleri bitti ve borsalara döndüler. Cuma günü borsa endekslerinin yıl sonlarında neden yüksek olduğu konusunda görüşlerimi yazdım. O yazımın içeriğine uygun olarak Çarşamba seansı kapanana kadar ekstra işlem hacimleri yaşamamız mümkün. Çünkü bir taraf porföylerinin değerini yüks... Devamı »

  • 26.12.2014
    09:22

    Genelde yıl sonlarında kesin bir kural olmamakla birlikte borsa endeksleri yüksek olur. Çünkü borsaların asıl büyük yatırımcıları kendi bağımsız parasını yöneten bireysel yatırımcılar değil, orta ve büyük fonları yöneten ulusal ve uluslar arası fonlardır. Bu fonlar özel fonlar olabileceği gibi, devl... Devamı »

  • 25.12.2014
    09:05

    Yabancılar noel tatilinde oldukları için, piyasalar yerlilerin hakimiyetine kalmış durumda. Bu nedenle yabancı satışları gelmez diye düşünenlerin yapacağı hisse bazlı ataklar görülebilir. Yılın son bir kaç gününde özellikle fonlar, fon değerlemelerini yüksek tutmak ve fon yöneticileri de bu değerler... Devamı »

  • 23.12.2014
    22:24

    Arkadaşlar, Çarşamba günü programda olmayan önemli bir işim nedeniyle, muhtemelen ikinci seansın ortalarına kadar aranızda olmayacağım. Piyasa ile de ilgim olmayacak. ''BIST ve Dax'da Riskli Gap'ler Oluştu!'' ve ''Borsaları Bekleyen Olası Teknik Risklere Dikkat!'' başlıklı iki yazımın içeri... Devamı »