ISİD'e Müdahale Şekli Geçici Düşüş Yaratabilir!

17.06.2014 09:36
  •  A 

       ISİD'e müdahalenin şekli yeni düşüşler yaratabilir. Ancak bu müdahale başladığı zaman şekline ve katılanlara göre süresi de değişik olur. NATO kapsamlı bir müdahale halinde, kullanılan müdahale araçlarına göre etkisi hemen görülebileceği gibi, sınırlı müdahale halinde daha uzun süren bir müdahale de görebiliriz. Önemli olan bu esnada Türkiye'nin tutumu ve Türk rehinelerin akibeti olacaktır. Umarlım da rehinelerimizle ilgili üzücü gelişmeler yaşamayız.

       Eğer olası bir müdahaleye biz de dahil olduk diye, rehinelerimize karşı ISİD'in dilim varmadığı için yazmıyorum kabul edilemez bir davranışı olur ve bunu da hep yaptıkları gibi medya ile paylaşırlarsa, Türkiye bu müdahale içinde çok aktif rol almak zorunda kalabilir. İşte o zaman bizim piyasalarımıza etkilerini de daha negatif görebiliriz. Bunun dışındaki her türlü gelişmede yaşanacak düşüşlerin BIST için alım fırsatı, Altın ve dövizde de satım fırsatı yaratacağı görüşündeyim. Çünkü ISİD, Irak ve Irak'la ilgili tüm taraflar için de tehlikedir. Bu nedenle ISİD'e müdahale bölgesel krizler yaratmaz. Tam tersi küslerin yeniden barışma fırsatı bulmasına bile yarayabilir. 

       Olası düşüş ya da yükseliş halinde teknik seviyeleri Destek-Direnç tablosundan takip edebilirsiniz. 
 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 13.06.2014
    14:52

    Arkadaşlar, Üye sayımız devamlı arttığı için zaman zaman yeni üyelerimize bu hatırlatmayı tekrarlamak istiyorum! Üyelerimize Düşük Komisyon Ana sayfada yer alan Üye bilgilerinin hemen altındaki ''Neden Borsaanalizci?'' bölümünde siz üyelerimiz için sunulan düşük komisyon imkanını gö... Devamı »

  • 13.06.2014
    09:00

    Dolar Kuru Kurlarda satış baskısı ECB'nin açıklamaları sonrasında yeniden artacak mı diye düşünürken, ISİD'in Musul'u alması ve konsolosluk elemanlarını rehin alması bir anda kurların yeniden yukarı dönmesine neden oldu. Olası Dolar kuru hareketlerini borsaanalizci.com Destek-Direnç Tablos... Devamı »

  • 12.06.2014
    08:59

    Maalesef dün ISİD militanları tarafından Türkiye'nin Musul konsolosluğundaki tüm personeli ve çok sayıda tır şoförümüz esir alındı. Salı gecesi takip ettiğim haberlerde Musul'un ISİD tarafından ele geçirildiğini, Irak ordusuna mensup kişilerin silahlarını bile bırakarak kaçtıklarını, Kerkük'te de IS... Devamı »

  • 11.06.2014
    08:53

    Radikal dinci terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının dün Musul'u ele geçirdikleri ve 25 civarı Türk tır şoförünü esir aldıkları haberleri var. Kerkük'te de militanlarla çatışmaların yaşandığı söyleniyor. Musul ve Kerkük çok sayıda Türkmen'in yaşadığı bir bölge olduğu için, gerilim... Devamı »

  • 10.06.2014
    09:04

    Bu hafta veri haftası demiştik. Dün gelen sanayi üretimi rakamları bu yöndeki ilk sinyali verdi. Aynı pozitif görüntünün gelecek olan büyüme ve cari açık verilerinde de sürmesini bekliyorum. BIST için teknik olarak 80.462 üstünde kalmak çok önemlidir. Bu başarılırsa, endeks için devamlı belirttiğimi... Devamı »