Hisselerinize Sahip Çıkın. Alımlar Hızlanabilir!

08.04.2014 15:38
  •  A 

     Seçim Bitti, Artık İşimize Bakalım!
     Türkiye geçmiş siyasi tarihi incelendiğinde, alışık olmadığımız kadar sert bir yerel seçim süreci yaşadı. O oldu, bu oldu. Seçimlerde hile yapıldı-yapılmadı. Artık bu lafları bırakalım. 31/01/2014 tarihli ''BIST İkili Dip Yapar Mı?'' başlıklı yazımı, seçim sonuçlarını göz önünde tutarak bir kez daha okuyunuz. Böylece özellikle yabancılar geri gelmeye başladıklarında, zamanında verdiklerinden elde ettikleri kaynakla, verdiklerinden daha fazlasını alabilmek imkanını sahip olduklarını bilmenizi isterim. 

      Bu nedenle çok hızlı bir geri toparlanma süreci yaşayabiliriz. Dikkat ederseniz, bir kaç gündür realizeler bile gün içi olup-bitmeye başladı. Seans içinde birkaç kez gelen realizeler yine seans içinde gelen alımlarla karşılanıyor. Hatta her seferinde işlem hacmi daha çok artıyor. Hisselerin tekniklerine bakınca, ciddi yükselişler yaratabilecek çanak formasyonları belirmeye başladı. Bazılarında ilk ve daha küçük çanak formasyonları tamamlanıp, bir sonraki ve daha büyük çanak formasyonlarının dirençlerine doğru gidiliyor. 

      Alımları ilk anda bankalarda gördük. Tekniklerine bakınca, alımların bankalarda da devam etmesini ama diğer bir çok hissede de hızlı yükselişlerin yaşanmasını bekliyorum. Aradaki realizelerde hisselerinizi kaçırmamaya dikkat ediniz. Dirençlerde realizeler yapılabilir. Ancak, fazla nazlanmadan küçük karlarla bile olsa yerine koymak doğru olabilir. Yeniden yükseliş yaşanır ve dirençler geçilirse, bir sonraki dirence gidileceğini düşünerek hisselerinizi yerine koymalı ya da satış fiyatlarını yükseltmeli diye düşünüyorum.  

       Endeks için önümüzde çok önemli sıralı iki direnç var. İlk sıradaki 73.789. Sonraki 74.973 seviyesi. Ama özellikle 74.973 seviyesindeki direnç çok önemli. Çünkü eğer bu seviye kırılırsa, önemli bir çanak formasyonu başlayacağını ve BIST'in 80.400'e doğru hızlı bir yükseliş yaşayabileceğini önceden yazdığımı biliyorsunuz. Arzu ettiğim ise; 73.789 yukarı kırılmadan, ya da en azından 74.973 geçilmeden 70.000 seviyesine doğru bir realize yaşanması ve sonrasında verdiğim bu dirençlerin geçilmesi. Eğer böyle olursa daha sağlıklı bir piyasa yaşarız. Yoksa düzeltme gelmeden yükseliş yaşanırsa, bir çok yatırımcı alım cesareti gösteremez. Eğer elinde önceden hisse varsa onların yükselmesini bekler. Ama bir düzeltme yaşarsak, bu takdirde düzeltmenin desteklerinde bir çok yatırımcı daha düşük fiyatlarla alım imkanı bulurlar. Ama tabii piyasalar her zaman bizlerin isteklerine göre işlemez.

       Borsaanalizci.com Destek-Direnç Tablomuzda ve Teknik Analiz tablomuzda devamlı güncellenen teknik analiz görüşlerimi takip edebilirsiniz. Borsaanalizci.com'a üye girişi yaptığınız zaman göreceğiniz Üye Bilgileri İçindeki Hızlı Uyarı Penceresi ile girilen her türlü yeni bilgiden görsel ve sesli uyarı ile hemen haberdar olursunuz. 

         Morallerin yerine gelme dönemi başlıyor. Artık gülme zamanı olmasını diliyorum! 
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 08.04.2014
    09:09

    Seçimler sonrası siyasilerden gelen faiz indirimi taleplerine TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın cevabı bu yönde oldu. Erdem Başçı, dün Kayseri'deki sunumunda faiz indiriminde aceleci davranmanın doğru olmadığına, adım adım indirme planında olduklarına dikkat çekti. Faiz indirimi yapmak için bir ara topla... Devamı »

  • 07.04.2014
    09:13

    ABD ekonomisindeki toparlanma Avrupa'ya yeterince yansımış değil. Bu nedenle Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ekonominin canlanmasını teşvik etsin diye, tahvil alımına kalkarak likiditeyi artırmaya kalkışması, siyasilerin baskı kurduğu TCMB'nın faiz indirme kararı almasına destek olabilir. Ancak, ECB... Devamı »

  • 04.04.2014
    08:58

    Seçim sonrası beklenen not açıklamalarından ilki Fithc'ten beklenenden daha da erken geldi. Fitch, Türkiye'nin yabancı ve yerli para cinsinden görünümünü aynı şekilde koruyarak, BBB- ve BBB olarak teyitledi. Cari açığın düşme beklentisinin sürdüğüne, ancak sert ve devamlı bir şekilde sermaye... Devamı »

  • 03.04.2014
    16:42

    Seçim riski ortadan kalınca, kurda ciddi bir gevşeme yaşanıyor. Peki bu seçim riski bittiği için dövize olan talebin azalmasından mı kaynaklanıyor? Bence sadece bu sebepten değil. Asıl yeniden BIST'e geri dönüş yapan yabancıların para girişlerinden kaynaklanıyor. Alınan hisselere bakarsanız, bankala... Devamı »

  • 03.04.2014
    08:47

    Bugün önce İngiltere, sonra da AB Merkez Bankalarının açıklamaları gözlenecek. Merkez bankalarından gelebilecek faiz ya da yeni teşvikler gibi gelişmeler AB piyasalarının ve paritenin yönünde etkili olabilir. Ben çok önemli değişiklikler beklemiyorum. BIST'in Görünümü? BIST grafikleri... Devamı »