Gözler Avrupa Merkez Bankalarında

03.04.2014 08:47
  •  A 

     Bugün önce İngiltere, sonra da AB Merkez Bankalarının açıklamaları gözlenecek. Merkez bankalarından gelebilecek faiz ya da yeni teşvikler gibi gelişmeler AB piyasalarının ve paritenin yönünde etkili olabilir. Ben çok önemli değişiklikler beklemiyorum. 

     BIST'in Görünümü?
     BIST grafikleri şu an için teknik dirençlerinde bulunuyor. Bu nedenle dün yükselişte bir soluklanma yaşandı. Kısmen bir realize de olabilir. Ancak, eğer BIST 69.318 ve bir altında 67.857 çanak formasyonu desteklerinin altına inmezse, yönü yeniden yukarı dönüp, önce 71.800 ve sonra 72.900 seviyelerinin görülmesini bekliyorum. 

      BIST olarak bu yükseliş yaşanmadan evvel teknik güç kazanmak için, verdiğim destek seviyelerine kadar bir realize yaşanırsa, bu durum son yaşanan yükselişlerin düzeltmesi olur. İlk anda bankaların yükselişleri ile yaşadığımız bu yükselişlerin, diğer sektör ve sanayi hisselerinde de görülmesini bekliyorum. Bağımsız hisse bazlı hareketlerin yaşanabileceği bir dönemdeyiz. 

      Enflasyon Açıklanacak
      Bugün saat 10:00'da enflasyon verileri açıklanacak
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 02.04.2014
    09:12

    Bizim yerel seçimler bitti, dünya borsaları ve piyasaları rahatladı! Yellen, tahvil alımları bizim için önemli, canlandırma sürecine daha uzun süre ihtiyacımız var dedi. Dünya Bankası başkanı, içinde Brezilya ve Türkiye'nin de olduğu orta gelirli ülkeler için kredi pastalarını 28 Milyar ... Devamı »

  • 01.04.2014
    08:56

    Evet tüm bu yaşanan gerilimlerin, yapılan kavgaların, ortaya atılan iddiaların, seçim sonrasında başlatılacağı söylenen büyük temizlik operasyonunun, ratingçilerin olası not riskinin, cumhurbaşkanlığı seçimde yeniden yaşanabileceği söylenen tüm risklerin hepsi sadece Nisan 1 Şakasıydı! Gerç... Devamı »

  • 31.03.2014
    09:01

    26 Mart Tarihinde birden bire yükselişe geçen BIST, çıkan seçim sonuçlarını herkesten önce doğru tahmin etmiş oldu. Aylardır süren yerel seçimler hemen hemen bitmiş sayılır. Kesin olmayan son sonuçlara göre AKP % 45.7, CHP % 28, MHP % 15.3, BDP % 6 oy almış oldu. Peki Kim Kazandı? K... Devamı »

  • 28.03.2014
    09:29

    Ben bu yaşıma kadar hiç böyle bir ortam, siyaset, gerilim, belirsizlik, anlamsızlık, spekülasyon, manipülasyon görmedim, yaşamadım. Aylar öncesinden 25 Mart'ta yer yerinden oynayacak haberleri ile neredeyse iki aydır insanlara bir korku salınıyor. Şimdi siz hangi görüşten yatırımcı olursanız olun, b... Devamı »

  • 27.03.2014
    09:09

    Seçim Spekülasyonu! Öncelikle hemen belirtmeliyim ki, seçimlere bu kadar kısa bir süre kala yaşanan bu yükselişi kesinlikle beklemiyordum. Seçim sonuçlarına göre iktidar partisinin oy oranını az düşürmesi, koruması ya da arttırması halinde BIST için hızlı bir yükseliş, kur ve faiz için de düşü... Devamı »