PPK Olağanüstü Toplanıyor!

27.01.2014 14:00
  •  A 

    TCMB Para Piyasası Kurulu (PPK) 28 Ocak Salı akşamı olağanüstü toplanma kararı aldı. Kurul yaşanan kur artışına karşılık faiz silahını çeker mi göreceğiz. Ben faiz artışı yapmalarını bekliyorum. Eğer bu yönde bir karar almazlarsa, piyasaların güvenini iyice sarsmış olurlar.

     Bu gelişmeye paralel olarak, ikinci seans kurlarda düşme, BIST'de yükseliş görebiliriz. Ama yarın bu yönde bir karar çıkmazsa, Çarşamba günü yine karışan piyaslar görürüz. 

     Umarım TCMB bana göre alması gereken kararlarını almakta tereddüt etmez.

     NOT: Güne ait ikinci yazıdır. ''FED Ek İndirim Yapacak Mı?'' başlıklı ilk yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 27.01.2014
    08:39

    Bu hafta gözler yine FED'de olacaktır. Yarın başlayacak olan İki günlük FED toplantıları sonrasında ek tahvil azaltma kararı çıkacak mı göreceğiz. Gelişmekte olan ülkelere bakınca, bu konudaki tedirginlikler nedeniyle ülke paralarında değer kayıpları yaşandığını görüyoruz. FED başkanlarının önceki g... Devamı »

  • 24.01.2014
    09:09

    İşte bizde de bir süredir yaşanan budur. Faiz konusunda yapılan ısrarın kurlar üzerindeki olumsuz etkilerini görüyoruz. Her nedense, 2012 yılı başında yapılan faiz artışı, şu an içinde bulunduğumuz FED riskleri, ekonomik gerekler ve siyasi gerilimlerin fazlası ile gerektirmesine rağmen yapılmaması a... Devamı »

  • 23.01.2014
    09:25

    Dikkat ederseniz kur artışı yaşandığı anlarda ya da açılışlarda, ilk anda hemen yerli yatırımcıların satış tepkilerini görüyoruz. Bugün şu anda viop'da olduğu gibi, birgün önceye göre çok sert bir düşüş ile güne başlıyoruz. BIST de ilk anda olumsuz tepki veriyor. Ancak daha sonra alımlarının geldiği... Devamı »

  • 22.01.2014
    09:19

    Evet bu sözümü BIST ve hisseler için söylüyorum. Normal bir dönemde olsaydık, bu günler hisselerin kıpır kıpır olması gereken, çok ciddi yükselişlerin görüldüğü günler olurdu. Çünkü 12 aylık bilançoların gelmeye başlayacağı günlere giriyoruz. Şubat ayında şirketlerin 2013 yıl sonu bilançoları gelmey... Devamı »

  • 21.01.2014
    08:54

    Bugün TCMB PPK toplantısı var. Gözler kurulun özellikle faiz konusunda artış yapıp yapmayacağında olacaktır. Açıkçası benim TCMB'na güvenim kalmadı. Bendeki kredibilitelerini tükettiler. Aylardır yapması gerektiğini yazıyorum. Ama ne yaptığı belli olmayan politikalarına ve anlaşılmayan açıklamaların... Devamı »