Teknik Bir Sorun Yaşadık.

19.11.2013 10:02
  •  A 

     Dün yaşanan teknik bir sorun nedeniyle site erişimi sağlayamadık. Böyle durumlarda sizler gibi ben de eli-kolu bağlı olarak kalıyorum. İlgili arkadaşlar sorunun tespitinin yapıldığını ve bu sabahtan itibaren giderileceğini bildirdiler. Muhtemelen şu an ben yazımı yazıyorum ama sizler üye panellerine biraz daha geç gireceğiniz için bu yazıyı biraz daha geç okuyabileceksiniz. Yaşanan teknik sorundan ötürü sizlerden özür diliyorum.  Sizlerden ayrı kalmak beni de fazlası ile üzüyor.

     BIST İçin Dirençlere Yakınız!
     BIST'in 75.683 - 76.200 - 76.770 - 77.099 diye sıralı dirençleri var. ABD ve Avrupa borsalarında olası realizeler nedeniyle BIST de sıralı dirençlerine takılabilir. Dirençler kırıldıkça bir sonraki direnci hedefleyiniz. Yakın vadede yine 77.099 direncinin geçilmemesini bekliyorum. Ancak öncesindeki 76.200 bollinger direnci de önemli bir direnç olabilir. Kısacası bugün için ilk direncimiz 75.683 dahil tüm dirençlerde realizelerle karşılaşabiliriz. Sıralı dirençler geçilmeden, bir sonraki seviyeyi hedeflemeyiniz.  

     TCMB Faiz Kararı Açıklanacak
     Saat 14:00'de Kasım ayı faiz kararı açıklanacak. Daha öncesinde faiz artış kararı almadığı için, yine faiz artışı yapması sürpriz olur. Yani TCMB'nın faizlere dokunmayıp, sıkılaştırıcı tedbirlere dem vurması bekleniyor. Böyle davranırsa, Dolar kurunun 2,01 desteğinden yeniden yukarı döndüğünü görebiliriz. Eğer faiz artışı kararı alınırsa, o zaman kurların ek düşüşü söz konusu olur. Ancak dediğim gibi, bana göre yapılmasını savunduğum faiz artışı, MB tarafından yine yapılmayacaktır diye düşünüyorum. 

      FED Başkanları Kafa Karıştırıyor!
      Bölgesel FED başkanlarından farklı telden açıklamalar devam ediyor. Güvercin olanlar şahinleşiyor. Ekonominin güçlü sinyaller verdiği ve bu nedenle tahvil alımının azaltılması kararının Aralık toplantısında ele alınması gerektiğini söyleyenler piyasalarda tedirginlik yaratıyor. Anlaşılan o ki, her FED toplantısı öncesinde bu tedirginliği yaşamaya devam edeceğiz.


       Saygılarımla 
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 15.11.2013
    08:59

    Yeni FED başkanı olacak olan Yellen, dün akşam ABD senatasunun bankacılık komitesine yaptığı sunumda, henüz yeterli istihdam ve ekonomik gelişmelerin yaşanmadığını. Bu nedenle piyasaya yapılan alım desteklerinin sürmesi gerektiğini söyledi. Tahvil programının azaltılması ile ilgili bir tarih vermedi... Devamı »

  • 14.11.2013
    08:54

    Görevi devralacak olan yeni FED başkanı Yellen bugün Senatonun bankacılık komitesine ifade (sunum) verecek. Ancak öncesinden sunumu sızdırılmış durumda. Sonrasında da, internet sitesinde ilan edildi. Yellen internette yayınlanan görüşlerinde, ekonomi ve istihdamın henüz olması gereken gelişmenin çok... Devamı »

  • 13.11.2013
    08:50

    01/11/2013 tarihinde 2,77'den kapanmış olan ekgyo bugün işleme başlayacak. Bildiğiniz gibi halka arzı 2,50-TL'den gerçekleşti. İşte bu nedenle BIST'in bugün ekgyo fiyatından etkilenmesini bekliyorum. Şöyle ki; Ekgyo'nun yeni arzı sonrasında BIST'i etkileme oranı daha artacaktır. Bu ned... Devamı »

  • 12.11.2013
    09:13

    Almanya ve ABD borsalarında rekorlar yaşanırken, BIST'de tam tersi negatif ayrışma yaşıyoruz. Olası sebeplerini bir kaç günlük yazılarımdan biliyorsunuz. Tekrarlamak istemiyorum. Ben 70.000 - 72.000 arasında yeniden alıma uygun teknikler oluşacağını düşünüyorum. BIST'in daha da fazla ayrışmasını bir... Devamı »

  • 11.11.2013
    08:39

    Piyasalarda Yanlış Algı Yönetimi Var! Geçen hafta Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi konusunda yanıldım. Ayrıca ECB'nin faiz indirimi konusunda da yanıldım. Daha düşük bir istihdam beklenirken, beklentinin neredeyse iki katı iyi bir veri geldi. ECB faiz indirmez derken, o da sürpriz indi... Devamı »